Beste reisperiode voor Curaçao.

Grote knip Curacao

Curaçao is een prachtig eiland, en uitermate geschikt om een weekje – of meerdere weken – te vertoeven.

Maar wat is nu de beste reisperiode voor Curaçao?

In Curaçao is het ’t hele jaar door lekker warm. Gemiddeld zo rond de 30 graden, soms iets koeler of iets warmer, maar dat scheelt enkel een paar graden.

Het regenseizoen op Curaçao is van oktober tot januari, maar die stelt meestal niet zo heel veel voor. Er vallen wel regelmatig flinke buien, maar die zijn vooral ‘s nachts, en als ze al overdag zijn, dan duren ze niet lang. Vaak trekt het daarna weer open en schijnt het zonnetje weer lekker. Maar uiteraard zijn er altijd uitzonderingen, en ook hier regent het dus wel eens de hele dag. Soms zelfs meerdere dagen achter elkaar.

Curaçao heeft geen last van orkanen dus daar hoef je geen rekening mee te houden.

Dus als het op het weer aan komt, zou je het hele jaar door prima kunnen reizen naar Curaçao, maar als het even kan zou ik zelf toch buiten het regenseizoen gaan. Just to be sure. 

De natuur is het mooist als het veel geregend heeft. Zo is het eiland van november tot maart prachtig groen. Als het al een tijdje – bijna – niet geregend heeft, dan wordt alles dor en is het landschap dus ook minder mooi.

Als je van gezellige drukte houdt, dan ga je tijdens de zomervakantie, kerst of carnaval. Maar vaak zijn deze periodes wel wat duurder. Wij zijn zelf dit jaar tijdens carnaval gegaan, en dat is erg leuk.

Ga je echter voor je rust, dan kun je die periodes beter vermijden. Ga dan buiten het hoogseizoen. Dan kun je gewoon rustig op het strand liggen, en de reis zelf is ook een stuk goedkoper. In het laagseizoen zijn er soms al aanbiedingen voor 600 euro, een week lang in een hotel inclusief vlucht.

Conclusie: De beste reisperiode hangt nogal af van wat je van je vakantie verwacht.

Mooie aanbiedingen naar Curaçao vind je o.a bij Tui en Corendon.

Grote knip Curacao

2 reacties

  1. Richard zegt:

    Scheelt inderdaad heel veel.. Wij gaan in september voor 725 euro p.p. en momenteel staat de teller op zo’n 1100 euro p.p. voor die dagen. Het wordt onze eerste keer Curaçao dus ben heel benieuwd.

  2. zegt:

    Staat nog op mijn lijstje om eens te bezoeken, lijkt me heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *