Westpunt Curacao

playa forti - Westpunt Curacao - stranden Curacao.

Westpunt is een dorpje gelegen in het meest westelijke gedeelte van Curacao. Vandaar de naam Westpunt ook hehe.

Vaak wordt er door heen gereden en een enkele stop gemaakt, maar je kan je ook zeker wel een hele dag vermaken in Westpunt. Er is namelijk genoeg te doen.

7 x Wat te doen in Westpunt:

Playa Grandi.

Ik denk dat dit toch wel de grootste trekpleister van Westpunt is. Dit is namelijk het strandje wat bekend staat om de schildpadden die je hier dagelijks kan spotten tijdens het snorkelen. De vele vissers gooien de resten van hun vers gevangen vis terug de zee in en dat trekt de schildpadden aan. Meer info over Playa Grandi.

Playa Grandi / Playa Piscado | Strand Curacao

Playa Kalki.

Een strandje waar je ook leuk kan snorkelen. Hier zijn wel strandbedjes aanwezig en een barretje/restaurantje dus dit strand is ook geschikt om lekker een dagje te chillen. Meer info over Playa Kalki.

playa kalki curacao

Playa Forti.

Ook een strandje in Westpunt. Deze is vooral bekend om de hoge kliffen waar vanaf gesprongen wordt zo de Caribische zee in. Ben wel voorzichtig want het is echt hoog. Boven het strand zit een leuk restaurantje waar je prachtig uitzicht hebt over de westkust van Curacao. Meer info over Playa Forti.

playa forti - Westpunt Curacao - stranden Curacao.

Playa Guepi.

Een verborgen en bij het grote publiek onbekende strandje. Het is er erg rustig en niet makkelijk om er te komen. Maar het is er echt ontzettend mooi. Als je een prive strandje wil, dan moet je hier zijn. Meer info over Playa Guepi.

playa Guepi | Strand Curacao

Watamula.

Watamula is een gat in de grond waarin je de zee ziet. Als de golven hoog zijn zie je ze door het gat omhoog spatten. Vanaf de grote weg staan er gewoon bordjes richting Watamula. Als je die volgt kan het niet missen.

watamula curacao

De grot bij Kura Hulanda.

Als je via playa Kalki de trap oploopt naar Kura Hulanda, en dan links gaat en het pad volgt. Dan kom je gegeven moment weer bij een trapje naar beneden. Daar bevindt zich een verborgen pareltje. En je kan er ook gewoon in. Net een jacuzzi, maar dan iets kouder.

grot bij westpunt

Leguaan eten.

Je kan bij restaurant Jaanchies en bij het blauwe restaurantje boven op de kliffen van playa Forti leguaan eten. Ik vind het zelf niet heel bijzonder, maar het is niet iets wat je in Nederland op de menukaart tegenkomt. Dus mocht je het eens willen eten, dan kun je hier je kans grijpen.

playa forti - Westpunt Curacao - stranden Curacao.

 

Weet jij nog iets leuks om te doen in Westpunt? Ik hoor het graag!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *