De noordkust van Curacao

suplado / natuurlijke jacuzzi. Blow hole aan de noordkust van Curacao

We hebben weer een leuke route gereden afgelopen weekend. Mooie nieuwe stukjes natuur ontdekt.

Als je aan Curacao denkt, dan denk je vaak aan de prachtige stranden. De helder blauwe kleur van het water. Palmbomen.

Maar Curacao is meer. Ontdek bijvoorbeeld ook eens de ruwe noordkust.

Dit is de route die wij gereden hebben:

Ons eerste punt waar we heen gingen was Suplado, een blowhole aan de noordkust van Curacao. Beter bekend als de natuurlijke jacuzzi. Je komt hier via landhuis Ascencion. Je rijdt die weg in, en rijdt alsmaar rechtdoor, tot je op een gegeven moment een groepje palmbomen aan de rechterkant ziet staan. Daar achter heb je een weggetje naar rechts. Als je denkt ‘kan ik daar wel in met m’n auto..’, dan zit je goed. Je rijdt deze weg helemaal uit totdat je bij de kust komt. Recht tegenover het pad, aan de kust, vind je de natuurlijke jacuzzi. Een nogal hobbelige zandweg, maar als je eenmaal op locatie aankomt, ben je dat al weer vergeten. Ik vind het daar zo mooi. Die ruwe zee. Het water dat met geweld omhoog komt. Prachtig.

Daarna zijn we gaan lunchen bij landhuis Dokterstuin. Daar zit een restaurant met typisch Curacao’s eten. Op zondag is het hier wel erg druk, en heb je grote kans dat je moet wachten op je tafeltje. Je ben hier dan ook zo een paar uurtjes mee kwijt, maar er hang een gezellige lokale sfeer – met live muziek – en het is leuk om daar eens geweest te zijn.

Na de lunch zijn we verder naar Westpunt gereden waar we eerst even een kijkje gingen nemen bij Watamula. Ook daar bevind zich een blowhole. De zee was daar rustig, dus vergeleken Suplado viel deze een beetje tegen. Maar toch leuk om eens gezien te hebben.

Onze laatste stop was playa Forti, een strand helemaal op westpunt. Dit strand is vooral bekend doordat je daar van de kliffen af kan springen. Je springt dan van 11 meter hoogte. Pas wel op, want er zijn hier al meerdere ongelukken gebeurd. Ik durfde dit niet aan, en we hebben gewoon rustig een drankje gedronken bij een barretje boven het strand. Je hebt daar echt een geweldig uitzicht over die kant van het eiland.

natuur curacao

suplado / natuurlijke jacuzzi. Blow hole aan de noordkust van Curacao

landhuis dokterstuin

watamula Curacao | blowhole  playa forti - strand curacao

Hier vind je nog meer leuke dingen om te doen op Curacao.

3 reacties

  1. […] De noordkust van Curacao. […]

  2. zegt:

    Prachtig zeg! Je hebt ook een heel mooi filmpje gemaakt. Geeft goed de omgeving weer!

  3. Boukje zegt:

    Ziet er leuk uit!! Ga je hier ook heen met de jeeptour? Die wil ik ook graag gaan doen als we weer komen op het eiland! Dan zie je toch net ff weer wat andere plekjes dan wanneer je on the road blijft rijden….
    En de noordkust is prachtig! Mooi stuk natuur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *