Auto kopen op Curacao

auto kopen op Curacao

Op Curacao is een auto eigenlijk onmisbaar. Er is wel openbaar vervoer, maar die is niet helemaal optimaal. Dus ik zou iedereen aanraden om een auto te kopen indien mogelijk.

Huur voor de eerste weken een auto, zodat je ruim de tijd hebt om een auto naar wens te zoeken.

Ook als je je hier niet in gaat schrijven, of als je inschrijving nog niet rond is, kun je gewoon een auto kopen.

Waar koop je een auto op Curacao?

Als je een nieuwe auto wil, ga je gewoon naar de dealer. Ook voor een 2e hands auto kun je bij verschillende dealers terecht. Hou er echter wel rekening mee, dat je bij de dealer meer betaald dan bij een particulier.

Verder kan je natuurlijk marktplaats en Facebook in de gate houden. Er zijn op Facebook veel verschillende groepen waar dingen te koop aangeboden worden.

Tip: Mocht je geen verstand van auto’s hebben.. Het is hier normaal dat je even langs een garage gaat om de auto na te laten kijken voordat je definitief beslist. Over het algemeen vind iedereen dat prima. Zo niet, dan kun je hem waarschijnlijk beter niet kopen.

Wanneer je een auto gevonden hebt, en het over de prijs eens bent, dan begint het hele geregel. Trek hier gerust een dag voor uit.

Wat te regelen als je een auto koopt op Curacao:

Papieren die je mee moet nemen: Legitimatie, kopie van legitimatie (van koper en verkoper), en de oude keuringskaart.

 • Eerst ga je samen met de verkoper naar de belastingdienst. Daar moet je een tegenaangifte formulier invullen. Adres: Regentesselaan. Als je al zo’n formulier hebt, dan kan je die ook thuis invullen en een kopie van de legitimatie van de verkoper meenemen. Dan hoeft de verkoper niet mee naar de belastingdienst.
 • Daarna moet je naar het keuringslokaal waar je de tegenaangifte inlevert, zodat de auto op jouw naam komt te staan. Adres: Abattoirweg.
 • Zoek een verzekeringsmaatschappij, en verzeker je auto. Tip: Je kan je schadevrije jaren vanuit Nederland meenemen.
 • Als je een verzekering hebt, dan mag je weer terug naar de belastingdienst om de motorrijtuigbelasting op jouw naam te zetten.

Er is ook een makkelijkere manier: Laat stap 1 en 2 door iemand anders regelen. Jij en de verkoper geven dan een kopie van je legitimatie, koopovereenkomst, oude keuringskaart en handtekeningen aan iemand mee. En hij regelt dan dat het tegenaangifte formulier ingevuld en ingeleverd is en dat de auto op jouw naam staat. Dit kostte ons 40 gulden.

auto kopen op Curacao

Help jij mee deze pagina up to date te houden? 

Deze informatie is van april 2016. Mocht je merken dat er iets veranderd is, of niet meer klopt.. Laat het me a.u.b. weten, dan kan ik het aanpassen. Zo zorgen we er samen voor dat iedereen zijn/haar papieren kan regelen zonder onnodig extra werk. 

2 reacties

 1. Renske Broersma zegt:

  Hallo,

  Is het goedkoper om een auto te kopen op Curacao dan een auto 5 maanden huren?

  Groetjes,

  Renske Broersma.

 2. Koos Ottenhoff zegt:

  Dag Diana. Weet je ook als je je auto uit Ned.verscheept naar Curaçao ? De agent zal hem inklaren .Wij halen hem dan op bij de agent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *