Kite surfen op de Sint Joris baai.

kitesurfen Curacao

Afgelopen woensdag was het zo ver. onze 1e kitesurfles stond op de planning. Samen met een vriendin zou ik een lesje kitesurfen nemen bij Awa Salu kiteboarding. Het was nog even spannend of het door zou kunnen gaan. Er was namelijk niet heel veel wind. En op zich heb je dat wel nodig om te kiten haha. Gelukkig kon het op het laatste moment toch nog doorgaan.

Dus wij op naar de Sint Joris Baai. De Kitespot van Curacao. Het is een mooie en relaxte omgeving en toen we aankwamen stonden ze al op ons te wachten. Zij die ons de les gaf was een super leuke meid die het echt heel leuk deed.

Eerst kregen we op het droge nog allerlei dingen uitgelegd en gingen we de kite klaarmaken om te kunnen gebruiken. En toen eindelijk het water in. kom maar op met die kite. Doen we even.

Nou dat deden we dus niet even. Het duurde wel een tijdje voor we die kite enigszins een beetje onder controle hadden. Maar als het dan lukt is dat wel weer echt heel gaaf. Later gingen we ook nog stukjes achter die kite aan het water door. Ook heel gaaf.

In de eerste les ga je nog niet op een board staan. Gewoon omdat dat nog te moeilijk is. Het is al een flinke les om die kite een beetje onder controle te krijgen. Zoals we begrepen hadden ga je tijdens je 3e les echt op een board. En na 5 lessen zou je echt zelfstandig moeten kunnen kiten.

Ik vond het echt heel leuk om eens te doen. En ze gaven ook heel fijn les. Dus mocht je een kitesurf les willen nemen – wat zeker aan te raden is als je op Curacao komt, want het is echt tof – neem dan eens contact op met Awa Salu Kiteboarding. Je kan gewoon boeken en vragen stellen via hun website.

De foto’s:

awa salu kiteboarding | Kitesurfen curacao

awa salu kiteboarding | Kitesurfen curacao

awa salu kiteboarding | Kitesurfen curacao

awa salu kiteboarding | Kitesurfen curacao

awa salu kiteboarding | Kitesurfen curacao

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *