Waar verblijven op Curacao

blue bay curacao strand

Curacao is een vrij klein eiland, maar toch zijn er best wat verschillende plekjes om te kiezen waar je wil verblijven. En deze zijn ook nog eens vrij divers. Want kom je voor de leuke strandfeestjes, of lig je liever elke dag rustig aan de meest mooie stranden van Curacao? Hieronder heb ik de verschillende plekjes beschreven. Dan kun je kijken wat bij jou past, en op basis daarvan een keuze maken.

Voor leuke hotels kijk hier.

Jan Thiel.

In de omgeving van Jan Thiel bevinden zich vele grote hotels en resorts. Ook zijn hier genoeg goede restaurants en leuke plekjes voor een drankje. Dit is het meest toeristische gedeelte van Curacao, en ook erg Nederlands. Alles is netjes en mooi aangelegd. Het heeft verder wel niks met het echte Curacao te maken, en je zit ver van de mooiste stranden van Curacao.

jan-thiel-strand-curacao

Mambo.

Mambo is iets centraler dan Jan Thiel, maar ook erg toeristisch. Dus hier zijn ook veel barretjes en restaurants te vinden. Ik vind zelf Mambo een stuk gezelliger dan Jan Thiel. Er zitten hier ook veel goede hotels in de omgeving. Elke vrijdag en zondag is het druk bij alle happy hours op het strand.

mambo beach - sea aquarium beach curacao - mooiste stranden

Het stadscentrum.

Het centrum bestaat uit Otrobanda, Punda/Pietermaai. Hier zitten vooral wat kleinere hotels. Veel goede restaurants. En in Pietermaai zijn ook een aantal barretjes. Echt druk is het in de stad vrijwel nooit, maar er is wel van alles te doen. Zoals musea bezoeken, lekker door de stad slenteren en de winkeltjes bezoeken, of op 1 van de terrasjes een drankje nuttigen.

klooster-pietermaai

Piscadera / Blue Bay.

De stranden zijn hier prachtig, en er bevinden zich ook wat grote hotels. Of verblijf op een van de villa’s op Bluebay. Er zijn wel wat restaurants in de buurt, maar voor echte gezelligheid en drukte moet je hier niet zijn. Het voordeel van hier verblijven is dat je echt vlak bij de stad zit, dus binnen een kwartiertje sta je op de leukste feestjes. Maar je bent vanuit hier ook zo op de mooiste stranden van Curacao. Het nadeel van deze omgeving is dat je soms de isla ruikt.

blue bay curacao strand

Oost Curacao.

Dit is een beetje een vergeten stukje van Curacao. Maar er zitten hier best wat toeristische attracties. Zoals de struisvogelfarm, Serana’s Art Factory en verschillende watersport mogelijkheden bij Sint Joris.

sintjoris baai Curacao

Willibrordus.

Dit is een beetje in het midden van het eiland. Je zit hier vlak bij de mooiste stranden, maar ook nog redelijk dicht bij de stad. De perfecte locatie als je vooral voor de rust komt, maar toch af en toe de stad en drukte op wil zoeken.

daaibooi Curacao

Westpunt.

Kom je echt voor de mooie stranden en de prachtige natuur van Curacao. Wil je de nationale parken bezoeken? Wil je rust en zijn die drukke strandfeestjes totaal niet je ding? Dan raad ik aan om aan deze kant van het eiland te verblijven. Ook aan deze kant zijn genoeg goede restaurants te vinden, het is er prachtig, en lekker rustig.

christoffel berg Curacao

 

Boek nu alvast jouw excursies.

(makkelijke en veilige website om verschillende excursies op Curacao te boeken)
(Voor de beste prijs.)

Voor als je zeker wil zijn van een plekje tijdens je vakantie.

Of ga met ons mee op tour, en we laten je de mooiste plekjes van Curacao zien. Van verlaten privé strandjes tot de mooiste stukjes natuur. 

Meer info over een Privé tour met ons.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *