Ergernissen in het vliegtuig.

ergernissen in het vliegtuig

Vliegen is niet mijn favoriete bezigheid. Maar ik weet waarvoor ik het doe. Als je dan na die vlucht uitstapt en de heerlijke warmte voelt. Je je dikke vest uitdoet, en die zonnestraaltjes op je huid voelt branden. Als je richting je hotel rijdt en je ziet in wat voor mooie omgeving je bent. Ja, daar heb ik wel zo’n helse vlucht voor over.

Waar ik me dan zoal aan erger tijdens zo’n vlucht?

Laten we beginnen met rondrennende, tegen stoelen schoppende, krijsende kinderen. Ja hoor, half jaar geleden toen we naar Curaçao vlogen, had ik ze alle 3 om mij heen. Ik werd gek! Lieve moeders, je hebt tegenwoordig van die dingen zoals een IPad. Geef ze die, daar worden ze rustig van. En vallen ze vooral mij niet meer lastig.

Waar ik ook niet zo van hou, is als je in het midden zit. Je moet dan zo lang wachten op je drinken. Je ziet die karretjes je kant op komen, maar het gaat zo traag. Terwijl je bijna uitdroogt vraag je je af welke van de 2 als eerste bij je zal zijn.

En als blijkt dat het karretje dat van voren komt 1 rij van je verwijderd is. Je al helemaal happy bent dat je eindelijk je cola’tje krijgt. En dat ze dan omdraaien en blijkt dat je moet wachten op het andere karretje.

Maar nog liever in het midden dan op de stoelen van de sterwardessen. We kwamen ooit in een vliegtuig, en we hadden rij 5 stoel A t/m E. Kom je dat vliegtuig in, blijkt er helemaal geen rij 5 te zijn. euhh.. mevrouw, waar zijn onze stoelen? Dat wist die mevrouw ook niet. Ga dan maar op die stoelen zitten, zei ze terwijl ze helemaal naar achter wees. Geen raampje, rugleuning staat kei recht. Niet prettig dus. Gelukkig was het een hele korte vlucht.

Ik erger me ook aan het eten. Heeft dit nog verder commentaar nodig? Lijkt me niet.

En ik snap dus heel goed dat mensen hun eigen eten meenemen, want dat vliegtuig eten is natuurlijk niet te vreten. Maar moet dat dan echt zo’n stikkend ei zijn?

Veel mensen ergeren zich aan het feit dat mensen klappen voor de piloot als die dat vliegend gevaarte weer veilig op de grond heeft weten te zetten. Ik erger me aan de mensen die zich daar – uiteraard hardop – aan ergeren. Wat is het, ben je jaloers omdat je zelf nooit erkenning krijgt voor je werk? Gun die piloot toch lekker zijn/haar applausje.

En ik ga afsluiten met de dringende mensen. Want waarom moeten er altijd zoveel mensen zijn die in dat gangpad staan te dringen als we eenmaal geland zijn. Wacht gewoon netjes op je beurt. Je moet daarna toch wachten op je koffer.

ergernissen in het vliegtuig

 

Waar erger jij je aan in een vliegtuig?

 

26 reacties

 1. Vliegen zou ik juist het liefste elke dag weer doen. Ik ben altijd best druk van mij zelf, maar als ik vlieg kom ik altijd helemaal tot rust. Mijn enigste min punt is dat sommige ouders alles maar goed vinden zolang ze maar zelf geen last hebben van hun kind. Mijn laatste vlucht bijvoorbeeld zat een kind de hele tijd tijdens opstijgen te trappen tegen de stoel. Wat deed zijn moeder die keek rustig naar buiten.

 2. hihi zo herkenbaar! Ik vertrek maandag naar Las Vegas. Tja, ik ben de laatste die het vliegtuig in komt en de allerlaatste die eruit gaat. Mezelf hele mooie nieuwe koptelefoon gedaan…. Dus lekker chillen en naar mooie muziek luisteren!

 3. Na een veilige landing verdient de piloot oprecht geklap, vind ik. Afgunst is overal, jammer is dat

 4. zegt:

  Hahahaha! Zo herkenbaar allemaal en vooral dat dringen in het gangpad… Je hebt helemaal gelijk!

 5. zegt:

  Sommige maatschappijen hebben wel lekker eten!
  Ik erger me aan mensen die te veel lawaai maken of tegen je stoel aan schoppen als je net bent ingedommeld.

 6. Natalia Qeemberly zegt:

  Ik erger mij idd ook aan dat kinder deel en dat je idd zo lang moet wachten.

  && OMGoshhhhh wat hou ik toch van jou blogposts!!!
  Het maakt mij ook altijd zo blij om ’t te lezen en natuurlijk de kriebels in de buik, wetend dat het niet lang meer zal duren voordat wij heerlijk op Curaçao zullen zijn. Maar dan wel WONEN op Curaçao *hearteyes*
  Maarja tot die tijd zullen we ’t maar moeten doen met deze prachtige verhalen.

  xx

  1. Diana zegt:

   wat een lief berichtje <3

   tijd gaat rap he, voor we t weten wonen we gewoon in Curacao. zo gaaf, en soms nog zo onwerkelijk haha.

 7. zegt:

  Haha, leuk artikel! Vooral het wachten op een drankje, het karretje aan zien komen en vervolgens omdraaien. Aaargh! Het laatste puntje is voor mij trouwens ook een enorme ergernis. Meestal lees ik gewoon rustig de laatste bladzijde van mijn boek af en dan pak ik langzaamaan mijn handbagage en tegen de tijd dat ik dát allemaal voor elkaar heb, kan ik gewoon in een normaal tempo – zonder omver geduwd te worden – het vliegtuig verlaten, haha!

 8. Ik erger me er ook kapot aan als mensen gaan klappen als de piloot het vliegtuig weer veilig op de grond heeft gezet. Dat doe ik dan niet in het vliegtuig en ook niet hardop, maar het slaat gewoon nergens op. Het is gewoon zijn werk. Je klapt toch ook niet als de visboer je bakje kibbeling vult zonder stukjes te laten vallen ofzo. Als er een emergency aan boord is en de piloot lost het mooi op dan is het wel een applausje waard. Mijn vriendje is piloot en hij krijgt vaak applaus blijk. Maar piloten horen dat niets eens. Ze hebben een koptelefoon op omdat ze met de verkeerstoren moeten communiceren. Maar goed, de rest van je ergernissen – en vooral de krijsende kinderen – verschrikkelijk!! Wat dat betreft ben ik altijd blij als ik weer op de grond sta.

 9. Oh Turkish Airlines heeft zó lekker eten! Ik had een overstap op Istanbul, dus 2x heenreis en 2x terugreis eten… man wat was dat genieten! Ik erger me altijd aan mensen. Mensen die tegen me aanzitten, mensen die met hun mega-hoofd voor het raampje zitten terwijl ik ook probeer te kijken en mensen die stinken. Baby’s vind ik schattig, dus ik kan wel zeker een half uurtje janken handelen, maar daarna gaan de oordopjes toch echt in hoor. Als ze lachend en met van die kromme beentjes door de gangpaden rennen, ja dan geniet ik 😉

 10. Spugende kinderen…..die zijn vreselijk! x

  1. Diana zegt:

   ooe jaks ja. gelukkig nog nooit meegemaakt haha.

 11. zegt:

  Ik vlieg eigenlijk heel erg graag haha. Ik erger me op zich enkel aan schreeuwende kinderen. Dat is zowat het minst leuke. Oh, dat een stinkende mensen. Maar jouw laatste puntje begrijp ik eigenlijk volledig. Soms zijn er mensen die een andere vlucht moeten halen, of die (door vertraging) bv al te laat zijn voor een afspraak of wat dan ook. En niet iedereen checkt baggage in, dus als je dat niet hoeft op te halen en je moet ergens zijn, dan wil ik er ook het liefst zo snel mogelijk uit.

  1. Diana zegt:

   serieus :O ik vind er echt niks aan. ik ben blij dat het kan want zo kun je op een snelle manier aan de andere kant van de wereld komen, maar leuk?? nee niet echt haha.
   tja, als mensen echt heel erge haast hebben snap ik het nog. al kun je dat dan ook netjes zeggen en vragen of je er langs mag omdat je nog een vliegtuig/afspraak te halen hebt. maar ik geloof niet dat het halve vliegtuig nog een afspraak heeft of een andere vlucht moeten halen.

   1. zegt:

    Haha, ja dat is ook weer waar. Maar als ik 1 van die personen ben dan vraag ik het ook gewoon vriendelijk hoor. En ja.. ik vind vliegen echt fijn hahaha. Maar ik heb dan ook m’n koptelefoon bij me en ik haal heel wat werk in als ik vlieg dus het is soms gewoon echt handig.

    1. Diana zegt:

     ja je hebt wel veel tijd om werk in te halen ja! laatste keer wilde ik eigenlijk ook mijn laptop meenemen om blogs te kunnen schrijven. maar ik kan niet echt schrijven als andere meekijken. mensen mogen t pas lezen als t af is hahaha.

 12. Super leuk geschreven 😀 Ik ben al jaaaren niet meer met het vliegtuig gevlogen, dus gelukkig herken ik het niet 😉

 13. zegt:

  Ik houd ook niet van vliegen, maar erger me nooit heel veel in het vliegtuig. Ik vind het meer eng om te vliegen 🙂 Met name op een lange vlucht vind ik het juist allemaal wel prima. Het eten vind ik ook helemaal niet verkeerd. Soms wel vervelend als het tv-tje of het geluid het niet goed doet en kinderen zijn inderdaad ook niet altijd fijn. Het is bij mij meer de angst die vervelend is 🙂

  1. Diana zegt:

   dat lijkt me rot als je bang bent in het vliegtuig. dan ben je denk ik idd wel bezig met andere dingen dan met een krijsend kind of lang wachten op je drinken. ik heb een keer air crash investigation gekeken de avond voordat we vlogen, dat is niet aan te raden haha. die keer was ik toch ook wel blij toen we eenmaal een veilige start hadden gemaakt en toen we ook weer veilig op de grond stonden.

 14. zegt:

  Ik vertrek zondagnacht op vakantie en dit artikel is echt ZO waar! :p
  Ik heb ook altijd alle krijsende kinderen rond mij, ik vertik van te eten in een vliegtuig en ik haat mensen die staan te dringen. Net of ze moeten ergens op tijd zijn… JE BENT OP VAKANTIE! XD
  En ik vind het ook verschrikkelijk als mensen applaudisseren, maar het enige dat ik wel eens zeg is ‘3,2,1.. ennn applaus!’ omdat je het echt kan voorspellen wanneer het precies in gang schiet! 🙂

  1. Diana zegt:

   jaa dat heb ik dus ook. Je bent op vakantie… doe relaxed ofzoo haha.

   hele fijne vakantie alvast!

   1. zegt:

    Dankjewel! Ik heb er wel echt nood aan eigenlijk! 12 daagjes genieten met mijn vriend op Tenerife! Zalig! 😀

 15. zegt:

  Ik heb genoten van je artikel. Alleen heb ik zelf nog nooit gevlogen.
  Ik zou het wel willen dan zou ik gemakkelijker kunnen antwoorden op je vraag 🙂
  In de auto kan je ook ergeren aan van alles. Maar dat doe ik liever niet en kijk ik gewoon naar buiten. 🙂

 16. haha leuk geschreven! Kan ik me helemaal in leven, maar helaas ben ik wel zo persoon die zich ergert aan het klapmomentje! XD Maar dan niet hardop. Waarom? Niet omdat ik jaloers ben voor de waardering haha, maar omdat de piloot gewoon zijn werk doen, net als een dokter of een buschauffeur. Maar ik ga ook niet klappen als hij mij veilig op centraal station heb afgezet 😛 Ik denk eerder dat mensen klappen omdat ze bang zijn om te vliegen en dan dolgelukkig zijn dat ze veilig geland zijn. Een dokter die net een geslaagde hersenoperatie heeft gehad krijgt een bedankje maar geen applaus. Maar dat is mijn mening 😉

  1. Diana zegt:

   hoe geweldig zou het zijn als gewoon eens de hele bus gaat klappen als de buschauffeur bij de eindbestemming is 😀 dan kan z’n dag niet meer stuk.
   nee maar ik snap je punt wel. Maar bij sommige beroepen bedank je iemand persoonlijk bij andere geef je een applausje. Als je naar een concert bent geweest, zeg je na afloop toch ook niet ‘jow bedankt!’ maar dan geef je ook een applaus, terwijl de zanger/es ook gewoon zijn/haar werk doet. bij ene piloot is dat gewoon ook zo. is toch leuk voor die man/vrouw.

   1. Haha ja klopt daar heb je ook wel weer een punt in! 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *