Rondje Westpunt

westpunt Curacao

Bon Siman Dushi’s. Hebben jullie ook zo’n heerlijk weekend gehad? 

Afgelopen zondag was het weer eens tijd voor een rondje Westpunt. En een rondje westpunt geeft je zo’n heerlijk vakantie gevoel. Dan besef je weer even hoeveel geluk je hebt dat je op zo’n mooi eiland mag en kan wonen. Er zijn zulke mooie plekjes hier.

We begonnen bij Shete Boka. Voor iedereen die dat plekje nog niet kent.. Dat is een natuurgebied aan de noordkant van het eiland. De golven slaan hard tegen de kust en spatten hoog op. Prachtig om te zien. Ik zou er best de hele dag naar kunnen kijken.

Shete Boka Curacao

Shete Boka Curacao - Boka Pistol

Daarna zijn we door gereden naar Playa Kalki. Boven dat strand heb je een resort van waar je een geweldig uitzicht hebt over de kustlijn. Als je het wandelpad afloopt kom je uiteindelijk bij een trap naar beneden uit. Daar bevindt zich een klein grotje dat gevuld is met zeewater. Je kan er in zwemmen, maar ik vond het een beetje te koud deze keer. Het is een heel rustig plekje en meestal is er niemand.

westpunt Curacao

Ondertussen was het wel vort tijd om te gaan lunchen. 1 Van mijn favoriete lunchplekjes op Westpunt is dat blauwe restaurant bij Playa Forti. Het eten is prima en het uitzicht geweldig.

Playa forti Curacao

Daarna even een kleine stop bij Grote Knip gemaakt. Er moesten even wat fotootjes gemaakt worden natuurlijk, want die had ik nog maar een paar honderd. Maar het blijft gewoon zo mooi. En elke keer blijf ik me maar verbazen over hoe blauw en helder het water daar is. Het was best druk dus daarna zijn we doorgereden naar Kleine Knip om even te zwemmen en op het strand te liggen.

Grote Knip Curacao

Helaas begon het ineens te regenen. En aangezien ik van suiker ben gemaakt, zijn we maar vertrokken om verder te rijden naar een strandje met een overdekt terras. Playa Porto Marie werd het, waar we nog een drankje gedaan hebben en hebben genoten van de zonsondergang, want ook daar krijg je nooit genoeg van.

Porto Marie Curacao

sunset Curacao

Het was weer een heerlijk dagje. Welke stops maak jij als je een rondje Westpunt doet?

Nog veel meer leuke tips voor een leuke dag op Curacao!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *