Een dagje Punda

pondjesbrug willemstad curacao

Ik denk dat het bekendste stukje van Curacao toch wel de handelskade is. Met die mooie gekleurde herenhuizen. Het is er prachtig. Elke keer als ik over de Julianabrug rij, en neerkijk op die huisjes aan het water besef ik me weer op wat een ontzettend mooi eiland ik woon. Een dagje Punda is dan ook zeker aan te raden.

Leuke dingen om te doen en te bezichtigen in Punda.

De ronde markt.

De ronde markt is een groot rond gebouw met allemaal marktkraampjes waar je leuke souvenirtjes kunt kopen. Je vindt er dingen zoals hangmatten, tassen en sieraden. Buiten de ronde markt staan ook nog allemaal kraampjes met verschillende spullen.

markt punda curacao

De drijvende markt.

Voorheen bestond deze markt uit bootjes uit Venezuela die hier hun groente en fruit kwamen verkopen. Het was een bijzonder gezicht en leuk om eens langs te lopen. Helaas bestaat de drijvende markt niet meer. Maar tegenwoordig kun je hier wel weer verse fruit en groente kopen. En er staan ook verkopers met souvenirs. Dus toch leuk om even langs te lopen.

drijvende markt punda curacao.

Batidos drinken.

Batidos zijn eigenlijk gewoon smoothies. gemaakt van fruit met ijs, melk en suiker. Je kan zelf je favoriete fruit kiezen, of laat een mix van verschillende soorten maken. Enorm populair op Curacao. En dat is niet voor niets, want ze zijn hartstikke lekker.

batidos-curacao

De pontjesbrug.

Het blijft prachtig om te zien deze brug. Als er een boot door moet drijft deze brug open en varen de schepen naar binnen. ‘S avonds is deze mooi verlicht in allerlei verschillende kleurtjes.

pondjesbrug willemstad curacao

Terrasje pakken.

Om even bij te komen van het rondlopen kun je een leuk terrasje uitzoeken. De bekendste zijn die op het Wilhelmina plein. Dat is dat plein met de woorden ‘Dushi’ en ‘Curacao’. Je zit ook leuk aan de handelskade. Je hebt daar zicht op de pondjes brug en Otrabanda.

willemstad-curacao

Plaza Bieu.

Voor als je echt lokaal wil lunchen. Je vind hier heerlijke lokale gerechten zoals pompoen pannenkoekjes en gestoofde geit. Je kan bij verschillende tentjes je eten bestellen en je schuift dan gewoon aan, aan een lange tafel. Hier halen ook veel locals hun eten en het is echt prima eten daar en helemaal niet duur.

plasa-bieu-curacao

Shoppen.

In Punda zitten verschillende soorten winkels. Van typische souvenirshops tot winkels waar je kleding of sieraden kan kopen.

shoppen-willemstad

Playa Marichi.

Wat veel mensen niet weten is dat we midden in de stad ook een mooi strandje hebben. Als je vanuit het Wilhelmina plein (dat plein met de Curacao en Dushi letters) richting de kust loopt kom je uit bij Playa Marichi. Het is hier meestal erg rustig.

playa marichi curacao

Lunchtip.

Natuurlijk kun je bij de bekende terrasjes gaan eten, wat ook zeker lekker is, maaaaar… Als je vanuit Wilhelminaplein bij de Buren de hoek omloopt heb je daar ook nog een paar barretjes/restaurantjes zitten. En de laatste. De lelijkste. Daar waar de muziek zo lekker hard staat. Daar kun je heerlijk lunchen ( bbq) voor echt geen geld.

Stads tour.

Je kan ook samen met een gids een tour doen. Het voordeel daarvan is dat deze meteen veel informatie kan geven over de omgeving en je in straatjes komt waar je anders niet zo snel zou komen.

Reserveer hier de stads tour met gids.

 

Andere leuke dingen om te doen op Curacao! 

 

2 reacties

  1. merel zegt:

    nu pas besef ik dat ik hier over 2 weken woon! Die twee weken gaan lang duren:(

    1. Marcel zegt:

      Nog een week, dan mag ik je vergezellen op het eiland. Thnx voor alle artikelen op je website, was erg handig ­čśë Nu nog een huis vinden, voor na de eerste twee weken..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *