(bijna) gratis dingen doen op Curacao.

blauwe kamer Curacao

Curacao is absoluut geen goedkoop vakantie eiland. Maar dat wil niet zeggen dat er niet genoeg te doen is voor weinig tot geen geld. Er zijn voldoende leuke uitjes op Curacao die gratis zijn of vrij goedkoop. Zo valt de schade toch nog een beetje mee op het einde van je vakantie.

(Bijna) gratis uitjes op Curacao:

Stranden.

De meeste toeristische stranden zijn betaalde stranden. Maar er zijn ook nog voldoende gratis stranden te bezoeken op Curacao. Overzicht gratis stranden. Gewoon een koelboxje mee en drankjes en broodjes bij de supermarkt halen, en je hebt een fantastische dag.

daaibooi-strand-curacao

Wandelen.

Er zijn op Curacao behoorlijk wat wandelpaden te vinden die je door de prachtige natuur leiden. Je komt op plekjes waar je anders niet zou komen. Loop deze wandelroute eens.

wandelpad naar blauwe kamer curacao

Shete Boka.

Oke, Shete Boka is niet helemaal gratis. Maar met die 15 gulden entree – locals betalen minder – die je betaald kun je je wel een dagdeel vermaken met de enorme golven die tegen de kust opklappen. Erg indrukwekkend en een plekje waar ik graag kom.

Boka Pistol Curacao. Nationaal park Shete Boka

Blauwe kamer.

Je kan er voor kiezen om met de boot, de kano of via een roadtrip te gaan. Maar je kan natuurlijk ook lopend naar de blauwe kamer gaan. Dan kost het je geen cent. Het is maar een wandeltocht van 20 minuutjes en je springt gewoon het water in. Eruit klauteren is misschien een beetje lastig, maar als mij het lukt, lukt het jou ook.

blauwe-kamer-curacao

Punda en Otrabanda bezichtigen.

In de stad is ook van alles te doen en zeker de moeite waard om eens te bezoeken tijdens je verblijf op Curacao. Want je moet toch minstens een keer over de pontjesbrug gelopen zijn. En die gekleurde herenhuizen moeten ook op de foto voor je het eiland weer verlaat. Tip voor goedkope drankjes. De lokale terrasjes in de kleinere straatjes zijn een stuk goedkoper dan de toeristische terrasjes.

punda curacao

De vlakte van Hato. 

Een ruig natuurgebied op Curacao. Je rijdt hier over de vlakte langs de noordkust af. Je ziet de golven opspatten tegen het land, de windmolens. En als je goed zoekt zijn er ook nog grotten te vinden. Het is wel aan te raden om met een wat grotere auto te gaan.

hato vlakte Curacao

Landhuis Chobolobo.

In landhuis Chobolobo wordt de enige echte Curacao likeur gemaakt. Je kan hier een rondleiding krijgen in de fabriek zodat je ziet hoe de likeur gemaakt wordt. Je kan hier gewoon gratis naar binnen. Maar als je onder begeleiding van een tourguide gaat betaal je wel een klein bedrag, wat ik zeker aanraad.

Landhuis Chobolobo | Blue Curacao likeur

Rondje Westpunt.

Altijd leuk, een rondje Westpunt. En als je zelf je eten en drinken meeneemt, of het haalt bij de stalletjes langs de weg hoeft het helemaal niet veel te kosten. Stop op de mooiste plekjes en geniet van Curacao. Stop bijvoorbeeld bij playa Forti en spring van de 11 meter hoge kliffen. Maak daarna een stop bij playa Grandi om te snorkelen met de schildpadden. Ga daarna relaxen op een van de mooie strandjes die zich aan die kant van het eiland bevinden. En je hebt een topdag.

westpunt curacao

Flamingo’s spotten.

Roze vogels zijn sowieso leuk om te bekijken. Je vindt ze als je richting Kokomo rijdt over de weg naar Bullenbaai. En je vindt ze in Willibrordus. Je kan daar gewoon je auto langs de weg parkeren en richting de flamingo’s lopen. Bijna altijd zitten er een hele hoop.

flamingo's Curacao

Snorkelen. 

Als je je eigen snorkelset hebt dan kun je de mooiste snorkelspots langs. Een paar leuke snorkelspots op Curacao: Santa Pretu, hier is het koraal nog erg mooi. Je komt hier lopend via Santa Cruz in ongeveer 5 minuutjes. Playa Grandi als je met de schildpadden wil snorkelen. En Tugboat voor als je een gezonken bootje wil zien tijdens het snorkelen.

santa pretu Curacao

Bioscoop.

Mocht het nu wat minder weer zijn. Ja ook dat kan op Curacao. Dan is het leuk om eens naar de bioscoop te gaan. Op maandagen kost het maar 5 gulden per kaartje. En op dinsdag en woensdag zijn kaartjes de helft van de prijs. Je hebt in Punda, in Otrobanda en in Sambil een bioscoop.

 

Dit was mijn lijstje met (bijna) gratis uitjes op Curacao. Heb jij nog iets leuks, laat het dan weten in de comments. Dankje!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *