Wel of geen werkvergunning voor Nederlanders

willemstad Curacao

Gister was er ineens dikke paniek. Er is een nieuwe regel. Voor 34 laagopgeleide beroepen wordt geen werkvergunning meer afgegeven.

Stel je voor zeg, je bent heel je emigratie aan het regelen. Ik heb het net achter de rug, dus ik weet hoeveel werk het is, en wat er allemaal bij komt kijken. Ook financieel gezien. Dus ik snap helemaal dat je na het nieuwsbericht van gister helemaal in paniek raakt.

Gelukkig is dat niet nodig. Want wat betekend deze regel voor ons Nederlanders…

Gelukkig helemaal niets.

Deze regel is NIET geldig voor Europese Nederlanders en Amerikanen.

Deze regel is alleen geldig voor alle andere buitenlanders.

Ik heb deze informatie zojuist vernomen via dolfijn FM. Zij hebben de minister die daar over ging gebeld, en om duidelijkheid gevraagd. Ook heb ik vanmorgen de emigratiedienst gebeld, en die zeiden hetzelfde.

Dus jij kan nog gerust hier een half jaartje in de horeca komen werken. Of hier naar toe verhuizen om als lasser aan de slag te gaan. Niets aan het handje, en paniek om niets. Het was misschien handig geweest als ze meteen duidelijk waren geweest. Maar heej, dit is Curaçao hè.

Zo kom nu maar weer tot rust, en ga lekker door met het regelen van je emigratie naar dit prachtige eiland.

punda-otrabanda-willemstad-curacao

3 reacties

 1. zegt:

  Zooo, toen ik je titel zag was ik even in paniek hoor! Omdat ik dus nog een werkvergunning moet regelen voor mijn stage die (waarschijnlijk) over 1,5 maand al gaat plaatsvinden haha. Gelukkig vals alarm!

  Ik moet trouwens zeggen dat ik, sinds ik weet dat ik hoogstwaarschijnlijk naar Curacao ga, je blog weer helemaal heb doorgespit. Natuurlijk volgde ik je al, maar ik bepaalde dingen heb ik toendertijd ‘overheen gelezen’ of was ik inmiddels vergeten omdat het toen niet op mij van toepassing was oid. Nu ik in hetzelfde schuitje zit heb is je blog niet alleen maar leuk, maar ook super nuttig voor me! Je hebt echt heel veel tips waar ik echt iets aan heb, en dan ook nog eens uitgelegd in begrijpelijke taal (wat je niet van alle informatieve Curacao websites kunt zeggen haha).
  Nu maar hopen dat ik een officieel akkoord krijg voor mijn stage, en dan vlieg ik over ongeveer een maandje al die kant op 😀

  1. Diana zegt:

   haha dat geloof ik! Er was eergister een artikel verschenen in het antiliaans dagblad met dat voor 34 beroepen (de meest voorkomende) geen werkvergunning meer afgegeven werd. Maar dat artikel was nogal onduidelijk, en het was niet duidelijk of dit nu dan ook voor Nederlanders zou gelden. Maar daar is nu opheldering over haha.

   en snap ik, dat veel artikelen eerst niet interessant voor je waren, sommige artikelen zijn alleen maar interessant voor mensen die zelf de stap gaan nemen. maar echt super tof dat je deze kant op komt! straks wil je niet meer weg 😉 hahaha. Wanneer krijg je een akkoord? Als t doorgaat, dan vlieg je gewoon echt al bijnaaaa!!!!

   1. zegt:

    Lang verhaal, maar; Mijn docent twijfelt een beetje over de geschiktheid van de stageplek, dus wil ’t alleen goedkeuren als de afstudeeropdracht die zij in Curacao kunnen bieden een beetje op niveau is. Daarom heb ik ’t bedrijf moeten vragen om een aantal voorstellen voor eventuele afstudeeropdrachten. Die heb ik vandaag via mail binnengekregen, en naar mijn docent gemaild. Hopelijk leest hij z’n mail in het weekend, en anders heb ik maandag hopelijk een antwoord. Vind het heel spannend, ik hoop zo erg dat het mag! 😀
    En in dat geval zit ik inderdaad al over ong. een maand in het vliegtuig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *