De laatste week van 2016

Weekoverzicht – Elke week vat ik mijn week samen. Dus elke maandag kun je hier lezen over mijn leven op dit mooie eiland. 


2016 Is gewoon al weer voorbij. Wat is de tijd bizar snel gegaan. Zo ook weer de laatste week van het jaar.

Oud op nieuw was weer leuk. Hier begint het gefeest al vroeg. Vroeg in de middag zijn we naar Pietermaai gegaan om naar de langste pagara van het eiland te kijken. Overal zijn dan bandjes en dj’s. Kraampjes met eten en drank. En vooral veel gezelligheid. Uiteraard hebben we ook nog een oliebol gegeten. Dat hoort er gewoon bij.

pagara pietermaai curacao

‘S avonds zijn we naar de pondjesbrug gegaan. Koelboxje mee en gewoon lekker chillen tot 12 uur. We raakten nog met mensen aan de praat waarvan we stoelen mochten lenen, dus helemaal relaxed. Het vuurwerk was prachtig om te zien.

oud-op-nieuw-curacao

Op nieuwjaarsdag voelde ik me verrassend fit en was al vroeg wakker, dus dat werd een nieuwjaarsduik nemen. Elk jaar heb je bij Zanzibar een grote nieuwjaarsduik. Hetzelfde als in Nederland, dus met de Unox mutsen, maar dan zo’n 30 graden warmer. Het was echt heel leuk en ook prachtig om te zien, iedereen met zo’n muts op het water in met op de achtergrond allemaal palmbomen en een zonnetje.

nieuwjaars-duik-curacao

De rest van de week was het gewoon werken en heb ik niet heel veel bijzonders gedaan. Vrijdag heb ik mijn kantoortje – laptop – wel verplaatst naar een vriendinnetje thuis. En hebben we heerlijk aan het zwembad gelegen. Bruin worden en af en toe een duik in het water nemen tijdens het werk is best wel een fijne afwisseling met mijn normale werkplek. ‘S avonds zijn we naar mij thuis gegaan waar we gegeten en gedronken hebben om vervolgens naar de Fullmoon party te gaan.

Verder deed m’n auto het deze week ineens niet meer. Nog geen uur eerder waren we over kapotte auto’s aan’t praten en zei ik nog, ik heb vrijwel nooit autopech. Oké op heel wat kapotte banden na dan sinds ik op Curacao woon. Maar vorige week viel mijn auto ineens steeds uit. Hij startte wel, maar daarna viel die uit. Ik dacht misschien is mijn benzine op, maar dat kon niet volgens iemand. Uiteindelijk bleek het wel de benzine te zijn en wijkt m’n metertje dus iets af. Gelukkig stond ik al voor het tankstation en was het maar een klein stukje duwen. Beetje stom voelde ik me wel haha.

Ik heb ook al een tijdje niets meer over mijn hondjes geschreven. Het gaat er hartstikke goed mee eigenlijk, alleen deze week waren ze een beetje bang. De normaal zo stoere waakhonden weken geen seconde van mijn zijde af als er vuurwerk was. Verder luisteren ze voor geen meter. En Akira is vanochtend weggelopen. Ze wilde even alle honden in de straat begroeten op een niet zo’n vriendelijke manier. Gelukkig had ik d’r weer heel snel te pakken.

Dat was de laatste week van 2016 al weer. Nu op naar 2017. Dat het een geweldig jaar mag worden voor iedereen.

Tot volgende week. Bon siman.


 

Hier kan je alle weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

Ben je ook van plan om te emigreren naar Curacao?

Lees dan hier alle info over de praktische zaken betreft een emigratie naar Curacao.

 

5 reacties

 1. zegt:

  Dapper hoor 😉 haha! Wat lijkt het mij gek om de nieuwjaarsduik met unox mutsen in zo’n mooi warm land te doen, maar wel heel geweldig! Een stuk aangenamer dan al mijn nieuwjaarsduik ervaringen! Het lijk mij extra speciaal om het daar te doen <3

 2. zegt:

  Wat bijzonder om die Unox mutsen op een warm eiland te zien, haha. Fijn dat het verder zo goed met je gaat. Ik mis de zon nu wel hoor,

 3. zegt:

  Dat 2017 nog een beter jaar voor je mag worden!
  En inderdaad… die nieuwjaarsduik wil ik ook wel.

 4. Boukje zegt:

  Ik wil ook wel zo’n nieuwjaarsduik nemen daar! Heerlijk haha. Gaaf zo met al die mutsen! Hoop dat je hondjes snel weer de oude zijn hoor…niks aan voor ze al dat geknal en geknetter.

 5. Mike zegt:

  Blijft toch vreemd.. de Nieuwjaarsduik op Curacao, Zie je toch maar weer hoe erg Curacao bij Nedeland hoort!
  Doe mij ook maar de nieuwjaarsduik daar ipv. hier!

  Happy New Year!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *