Mensen leren kennen in een nieuw land.

barbecue daaibooi Curacao

Als je gaat emigreren begin je een nieuw leven. Een nieuwe start. Nieuw huis. Nieuwe omgeving. Nieuw land. Alles nieuw. Dus ook nieuwe vrienden.

Dat laatste was het enige waar ik een beetje bang voor was. Ik had – heb – veel leuke vrienden in Nederland. Mensen die ik al jarenlang ken. Wat nu als ik op Curacao geen nieuwe vrienden zou maken? Geen leuke mensen zou ontmoeten.. Wonen op een tropisch eiland is leuk. Maar alleen gaat ook zo snel vervelen.

Gelukkig maakte ik me zorgen om niets, en had ik binnen no time een sociaal leven opgebouwd hier op Curacao. Nu had ik wel het voordeel dat ik al mensen sprak via deze blog waarmee ik eenmaal op Curacao mee afgesproken had. Maar geloof me op Curacao is het heel makkelijk om mensen te leren kennen. Hier staan de meeste mensen heel erg open voor nieuwe contacten. Veel meer dan dat ik in Nederland gewend was.

barbecue daaibooi Curacao

Hoe leer je mensen kennen in een nieuw land:

De makkelijkste manier is via internet. Vooral voor de jonge vrouwen. Er is een Facebookgroep speciaal voor vrouwen tussen de 25 – 40 waarin je berichtjes kan plaatsen om eens een keer iets af te spreken.

Laatst plaatste een meisje een oproepje of mensen zin hadden om eens een keer af te spreken. Ik denk, leuk! Nog een aantal mensen dachten hetzelfde dus paar dagen later zaten we met een groepje op het strand drankjes te drinken. Hopi gezellig en ik zie d’r nu zo’n beetje elk weekend. 


Ga op een sport. En dan is een teamsport vaak makkelijker om mensen te leren kennen dan dat je alleen gaat sporten.

Toen ik hier net op het eiland was, ben ik gaan basketballen. Dan kom je toch 2 keer per week weer onder andere mensen. Mijn ex basketbalde ook, en ik ging vaak naar zijn wedstrijden kijken. Daar leer je ook weer mensen kennen, en na de wedstrijd gingen we vaak nog met een groep ergens wat drinken. 


Leer je collega’s kennen. Ikzelf heb nu geen collega’s maar de meeste mensen wel. Spreek eens af buiten werktijd.

Ik heb een tijdje voor een ander bedrijf gewerkt hier. Daar spraken we ook wel eens buiten werktijd af. En met 1 van mijn toenmalige collega’s ben ik na mijn tijd daar ook nog veel opgetrokken. 


Ga erop uit. Er is ontzettend veel te doen hier op Curacao. Doe mee aan evenementen. Ga naar de verschillende happy hours. Bezoek marktjes. Ga dansen. Kom op plekken waar veel mensen komen.

Vooral tijdens happy hours leer ik veel mensen kennen. Soms hebben mensen die ik al ken ook weer andere mensen bij en leer ik die ook weer kennen. En zo bouw ik via via m’n kennissen kring uit. En omdat het toch een aardig klein eiland is, kom ik ook vaak dezelfde mensen tegen die je dan ook vaker spreekt.  


Sta open voor contact. Je kan wel overal naar toe gaan, maar als je verder niet openstaat voor contact dan zullen er ook weinig mensen contact met jou zoeken. Dus stap ook zelf op mensen af. Vraag of iemand mee een drankje wil doen. En als je ergens voor uitgenodigd wordt, ga dan. Ook al ken je verder bijna niemand.

Ikzelf vind het ontzettend leuk om nieuwe mensen te leren kennen, en dus ontmoet ik ook elke week weer nieuwe mensen. Soms via vrienden die ook weer andere mensen uitnodigen. Soms gewoon omdat ik via Facebook met iemand aan de praat raak. Dan vraag ik gewoon van zullen we eens een drankje doen, of zij vragen mij. En dat is nog altijd heel gezellig geweest. 

2 reacties

  1. Simone zegt:

    Hoi Diana

    Ik emigreer 24 november in mijn eentje naar curacao en was dus erg blij met je artikel en helemaal met de facebook groep! Ik heb mij meteen aangemeld, maar het blijkt dat de groep bedoeld is voor dames van 20-30 jaar. Nu ben ik zelf 38, maar ik heb me toch maar opgegeven, kijken of ze me toelaten 🙂 .
    Weet jij toevallig of er ook een facebook groep is voor mensen van 30-40 jaar of iets dergelijks? Het lijkt me gezellig om met mensen af te spreken.

    Groeten Simone

  2. Wat een handig artikel en tips! Ik woon wel nog gewoon in Nederland maar als ik droom over een emigratie naar Curacao dan dacht ik idd ook uiteindelijk aan het maken van nieuwe contacten en vrienden. Fijn om te horen dat ook dat vanzelf losloopt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *