Nadelen van wonen op Curacao

westpunt Curacao

Ooit heb ik een soortgelijk artikel geschreven. En kreeg toen te horen dat je na zo’n korte tijd niet echt de voordelen en nadelen weet over het wonen op Curacao. Ondertussen zijn we een aantal jaartjes verder. Ondertussen woon ik al weer bijna 3 en een half jaar op Curacao. En ik denk dat ik dus ondertussen wel wat kan vertellen over de voor- en nadelen van wonen op Curacao.

Lees hier de voordelen van wonen op Curacao.

De nadelen van wonen op Curacao.

Hoe hier – door een gedeelte van de mensen – met dieren omgegaan wordt.

Honden worden hier vaak gezien als een alarmsysteem en niet als onderdeel van de familie. Als een dier ziek is wordt deze regelmatig gewoon op straat gedumpt om daar langzaam te sterven. Honden die er helemaal niet goed uitzien zwerven over straat. Op Facebook kom je een filmpje tegen van kinderen die een kat als voetbal gebruiken. Gelukkig zijn er ook heel veel mensen die er alles aan doen om een einde aan het dierenleed te maken. Maar ik ben bang dat het nog een hele tijd gaat duren voor er echt besef komt over hoe met dieren om te gaan.

De lage lonen. 

Het minimum salaris op Curacao ligt rond de 1500 gulden. Dat is zo’n 750 Euro. En er zijn veel mensen die minimum uitbetaald krijgen. Als de kosten van levensonderhoud daar evenredig aan waren zou het niet zo erg zijn, maar dat is niet zo. Curacao is absoluut niet goedkoop. Een minimum salaris is hier heel moeilijk van rond te komen. Er is dus ook veel armoede.

Verschil tussen arm en rijk. 

Mede hierdoor is er ook een heel groot verschil tussen arm en rijk. Je hebt mensen die in mega villa’s met zwembaden wonen, maar ook hele gezinnen die in een klein huisje wonen wat bijna uit elkaar valt. Je hebt natuurlijk overal wel verschillen, maar ik vind ze hier wel erg groot.

dure vliegtickets.

Toen ik hier kwam wonen dacht ik lekker vaak naar allemaal leuke landen op vakantie te kunnen. Curacao ligt namelijk in het Caribisch gebied waar tal van mooie bestemmingen liggen. Helaas zijn de vliegtickets vanaf Curacao naar omliggende landen erg prijzig.

Reuze kakkerlakken. 

En ander ongedierte. Wonen in een tropisch klimaat heeft heel veel voordelen, maar toch ook zeker wel een groot nadeel. De kakkerlakken zijn huge hier. En ze vliegen. Ik heb ook al een keer een nestje duizendpoten in de douche gehad. En mierenpoeder gaat er ook hard doorheen. Gelukkig bestaat er de pestcontrol, mijn redders in nood.

Alles gaat snel kapot.

Nog een nadeel van dit klimaat is dat dingen snel kapot gaan. Schoenzolen die zomaar loslaten. Je auto die uit elkaar dondert waar je bij staat. Spullen die verroesten. Alles gaat hier gewoon een stuk sneller kapot.

Beperkte keuze in winkels.

Een lekker dagje shoppen zit er hier niet in. Althans niet zoals je in Nederland gewend bent. De winkels in het centrum van Willemstad heb je zo gezien. En er zijn echt wel een aantal leuke winkels op het eiland. Maar soms zou ik toch wel een H&M of Action hier willen hebben. Of een winkel met leuke woonaccessoires voor een betaalbare prijs.

Sommige dingen zijn zo duur. 

Ik snap goed dat we op een eiland wonen, en dat alles ingevoerd moet worden. Toch vind ik sommige dingen echt overpriced. Zoals chips voor 7 gulden. Of zuivel dat schrikbarend duur is. Maar het meest absurd vind ik auto onderdelen. Laatst had ik een nieuwe waterpomp nodig. In Nederland zo’n 35 euro. Hier 900 gulden.


 

Wat vind jij het grootste nadeel van wonen op Curacao? 

 

5 reacties

 1. Wim zegt:

  Ik haat die klote kakkerlaken.

 2. Swa-inly zegt:

  Wat mij een nadeel lijkt is de financiele crisis waarin het land nu verkeerd…dat het lijkt te worden meegezogen in het ravijn waarin Venezuela zit. Ik volg het nieuws op de voet en word niet blij van wat ik lees. Merk jij daar iets van op het eiland, Diana? Ik vind het zelf heel bijzonder dat ik in deze turbulente tijd een baan op het eiland heb aangeboden gekregen. In de zomervakantie verhuis ik daar naartoe, maar vind het extra spannend nu de overheid allerlei harde bezuinigingsmaatregelen wil doorvoeren

 3. Bouk zegt:

  Ik woon niet op het eiland, maar ben er vaak met vakantie geweest en heb weinig negatiefs te melden. Ja, het enige wat ik echt een nadeel vind is dat het allemaal best prijzig is, vooral de supermarkten. Maar dat neemt niet weg dat ik er niet meer kom hoor 😉 Ik ben afgelopen februari voor de zesde keer geweest, en toen viel me wel op dat het wel heel erg toeristisch aan het worden is ( aan de kant van het eiland waar het altijd zo lekker rustig was ). Bij playa Grandi bussen vol cruiseschip mensen die de schildpadden wilden zien, zo zielig voor die mooie beestjes! Sheta boka, waren wij gelukkig op tijd, maar toen we verder reden, kwamen de eerste bussen alweer aan…Echt 4 jaar geleden heb ik dat niet zo ervaren, en veel vroeger al helemaal niet. Prima voor het eiland natuurlijk, maar van mij hoeft het niet zo… Ja, ongedierte…haha maar dat heb je meer in het buitenland he? Lekker genieten van je leven daar!

  1. Ronald Terpstra zegt:

   Ja helemaal mee eens net weer terug wij waren er voor de 7e keer maar ik denk ook de laatste keer.
   De Jan Thielbaai is al helemaal vergeven van de toeristen en vanuit Willemstad file zowel heen als terug, en duur.
   Maar ook richting Westpunt wordt volgebouwd, waar moeten straks al die mensen naar het strand!

 4. […] Lees hier de nadelen van wonen op Curacao. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *