Nog 1 maand tot de verhuizing.

vakantie portugal

Vanaf nu ga ik elke vrijdag mijn week samenvatten. Ik zag dit al op veel andere blogs, en eigenlijk vind ik dat wel leuk. Maar ik vond mijn eigen leven niet boeiend genoeg om daar elke week over te schrijven. Vanaf nu wel. Ik heb het nu ontzettend druk met de emigratie, mijn vrienden nog zo vaak mogelijk zien, dus ik doe een hoop leuke – en minder leuke – dingen. Dus vanaf nu neem ik jullie elke vrijdag mee met de laatste voorbereidingen voor mijn emigratie naar Curaçao en over een maandje met mijn leven op Curaçao. 


 

Vorige vrijdag zijn we sushi wezen eten, samen met een vriend van mijn vriend, en daar weer vrienden van. Dat doen we zo af en toe. Met z’n 5e sushi eten. Een sushidate. Dit was de laatste keer. Ik hou van sushi, en ik bevind me dan ook iets vaker dan goed voor mij is in de sushitent. Wij worden zwaaiend begroet, krijgen excuses als mijn favoriete tafeltje bezet is, en als we zitten, staan er binnen 10 seconden 2 witbiertjes voor ons neus. Toen we daar vertelden dat we over een maand gingen verhuizen, was de reactie dan ook – na een eerste droevige blik (aaah) – maar dan zie ik jullie nog wel een paar keer hè! Ja, ik ga de sushi hier missen, maar gelukkig kun je in Curaçao ook erg goed sushi eten.

Zaterdag was de laatste dag in het weekend tot aan onze verhuizing dat we niets gepland hadden staan. Bewust niet. Want de minder leuke kant aan verhuizen is dat ook alles ingepakt moet worden. Daar zijn we dus mee begonnen. Het nadeel van inpakken is dat je bepaalde spullen niet meer kan gebruiken. Daar kwamen we diezelfde avond al achter toen we een fles wijn open wilden trekken. De kurkentrekkers zaten al ingepakt. Gelukkig heb ik altijd een kurkentrekker in mijn toilettas zitten, en nee, ik ben geen alcoholist. Ik ga gewoon altijd goed voorbereid op vakantie.

dozen inpakken emigreren naar curacao

^^ Wat ziet het er ongezellig uit nu alles al in dozen zit..

Resultaat van een hele dag inpakken: 4 dozen. Oeps, misschien hadden we toch iets eerder moeten beginnen… op 7 december komen ze de meubels inpakken en 8 december wordt dan alles in de container geladen. En heel toevallig, maar de boot met onze spullen vertrekt op dezelfde datum dan wij.

Zondag zijn we samen met vrienden van mij wezen bowlen en grillen. Sommige van hun ken ik al vanaf de peuterspeelzaal en dit was de laatste keer dat we met zijn allen wat zijn gaan doen. Ofja, met zijn allen.. een van ons is een paar maanden geleden al verhuisd naar Duitsland, dus we waren al niet meer compleet.

bowlen met vrienden

^^ bowlen is niet met grootste kwaliteit

Qua werk heb ik het deze week erg rustig gehad. Gelukkig, want ik haat mijn werk. Dus ben verder gegaan met dozen inpakken. Onze woonkamer ziet er weer net zo uit als toen we hier net woonden. Kaal en ongezellig. Ow en ik heb ook nog wat ge-internet-shopt. Nog een paar leuke jurkjes voor in Curaçao. Zijn jullie geïnteresseerd in een shoplog, of niet?

We hebben verder nog onze VOG (verklaring omtrent gedrag, die heb je nodig om je in te schrijven in Curaçao) bij de gemeente ingeleverd, en die krijgen we als het goed is deze maand nog thuis gestuurd. Een afspraak bij de bank gemaakt, om alle geldzaken te regelen. Nieuwe paspoorten aangevraagd, want dat was volgens de gemeente beter om nog hier te doen, aangezien die niet lang meer geldig waren. En de nieuwe paspoorten zijn toch 10 jaar geldig. Heb ik daar de komende jaren geen omkijken meer aan.

Ook heb ik mijn fitness abonnement opgezegd. Ik vind het vreselijk om toe te moeten geven, maar ik ging toch niet meer, dus eigenlijk had ik die al wel eerder op kunnen zeggen. Ik ben echt van plan om het sporten in Curaçao weer flink op te pakken. Ik merk het namelijk nogal aan mijn lichaam dat ik niet meer vaak in de sportschool sta haha.

En wisten jullie dat het vanaf vandaag nog maar precies 1 maand is tot mijn emigratie naar Curaçao? De tijd gaat zoooo snel.


 

Willen jullie mij volgen tijdens de laatste voorbereidingen, en straks tijdens mijn leven in Curaçao? Kom dan gezellig elke vrijdag hier lezen.

 

En natuurlijk ben ik ook benieuwd hoe jouw week was!?

fijn weekend allemaal! 

12 reacties

 1. Meid wat vliegt de tijd! Nu nog minder dan een maand 😉 Wat moet het raar zijn om dadelijk vrienden voor het “laatst” te zien zeg. Sterkte daar mee! Verder heel veel succes met de laatste loodjes. Ik ga je zeker blijven volgen 🙂 ….maar nu eerst even op vakantie!! Houdoe xxx

 2. zegt:

  Jeetje, dat komt opeens dicht bij! SPannend maar leuk lijkt me?! Succes met inpakken 😀

 3. Wauw wat gaaf, veel respect en geniet er van. Ik ben ook zeer benieuwd naar je volgende verhalen. 😀

 4. Respect! Ik zou het niet kunnen..

 5. zegt:

  Wat gaat de tijd snel! Ik weet nog wel dat ik je blog begon te lezen en dat de plannen pas net waren gemaakt 😮 Heerlijk dat het nu zo dichtbij komt hè? En die kurkentrekker in de toilettas, geniaal! Die ga ik onthouden 😛

 6. zegt:

  De tijd gaat zeker snel, voordat je het weet ben je al verhuisd. Geniet nog een beetje van Nederland. 🙂 Ik ben alvast nieuwsgierig naar de volgende artikels. 🙂

 7. Ik vind het wel leuk om meer hierover te lezen 🙂 Volgens mij hebben jullie nog veel te doen hihi. Ik ben zeker in voor een shoplog!

 8. Ellen zegt:

  Ik ben wel benieuwd naar je verhalen zo op vrijdag, dus ik ga zeker iedere week lezen! Wel moet ik zeggen dat toen ik dit artikel las, het voor het eerst een beetje tot me doordringt dat jullie al bijna écht naar Curacoa verhuizen! Gelukkig is er Skype, maar toch.. raar idee, haha.

  Jammer trouwens dat er geen foto is van de uitslag van het bowlen! 😉
  Was iig wel gezellig.

 9. zegt:

  Leuk om je laatste maand mee te lezen 🙂 Mijn week is een beetje matig geweest hihi, ben nu 4 weken terug uit Spanje (waar ik 7 maanden woonde) en met dit weer word ik echt ongelukkig. Wel weer druk Spaans aan het leren en opzoek naar een baan 🙂 🙂

 10. zegt:

  Ik vond dat inpakken best emotioneel, maar ik liet alles achter, dat scheelt bij jou misschien dat er veel gewoon mee gaat. Mijn vriendinnen voor het laatst zien ook trouwens, was wel telkens heel gezellig die uitjes 😀

 11. zegt:

  Ik heb ook net een VOG opgevraagd voor de adoptie. Spannend hoor Diana. Leuk om mee te leven en lezen!

 12. Spannend hoor! Een maand gaat super snel!
  Geniet er ook vooral van 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *