Coronavirus | Laten we positief blijven

playa kalki - stranden Curacao

Hi Dushi’s. Dat we nu allemaal in een nogal vreemde situatie zitten weten we allemaal. Dat deze situatie nogal klote is weten we ook allemaal. Maar laten we positief blijven. Elkaar helpen waar kan en naar de mooie dingen in het leven kijken.

Je kan weer met de schildpadden snorkelen zonder 100 toeristen eromheen. Ja beste mensen, playa grandi is weer een beetje zoals het was. lekker rustig. Geen busladingen met in gele vestjes gehezen mensen die de schildpadden proberen aan te raken etc.

Je favoriete restaurant doet tegenwoordig aan take out en thuisbezorgd. Beetje jammer dan, dat niemand wil bezorgen op bandabou, maar dat ter zijde. Laten we de locale economie steunen. vooral de horeca en toerisme heeft het ontzettend zwaar nu, dus laten we – indien financieel mogelijk – gewoon lekker bij onze favoriete restaurants blijven bestellen zodat ze nadat al deze shit voorbij is nog steeds bestaan.

Gratis strandbedjes bij playa Lagun deze hele maand. Hoeven we in ieder geval onze eigen strandstoelen niet mee te sjouwen naar het strand. Toch lekker makkelijk.

We gaan een stuk beter voor onszelf zorgen. Ja ook wij hier. Natuurlijk weten we het al lang. 2 Ons groente per dag. 2 Stuks fruit per dag. Houden we ons er normaal aan? Natuurlijk niet, truki pan is veel lekkerder. Nu er een virus om de hoek komt kijken waar je aardig ziek van kan worden zijn we toch maar wat meer groente en fruit gaan eten. Ons lichaam zal ons dankbaar zijn.

De stranden zijn lekker rustig. We hebben de toeristen maar al te hard nodig, en we vinden het ook geweldig om met ze te werken. Maar nu ze er niet zijn, gaan we gewoon even zelf genieten van al de mooie stranden die Curacao te bieden heeft, en dat in alle rust.

We kunnen uitslapen. Op Curacao beginnen de scholen vroeg. Dat betekend dat de wekkers hier ook vroeg gaan. Aangezien de scholen dicht zijn kunnen we elke dag lekker uitslapen. Just kidding, De kinderen zijn toch elke dag vroeg wakker. School of niet..

Meer quelity time met je gezin. Normaal zijn we altijd druk druk druk. Nu we ineens bijna geen werk meer hebben, er geen school meer is, kunnen we meer leuke dingen doen samen. Lekker zwemmen. Picknicken op het strand. Wandelen. Ook al is veel dicht, er is nog genoeg te doen.

We gaan onze creativiteit meer benutten. We zijn altijd al wel bezig met nieuwe dingen bedenken, maar nu nog eens extra. We zijn er van overtuigd dat we hier sterker uitkomen. We gaan er gewoon voor en als straks het toerisme terug komt zijn wij er helemaal klaar voor.

Heb jij nog een leuke toevoeging? Laat het hieronder weten.

playa kalki - stranden Curacao

2 reacties

  1. Dancelover zegt:

    Zeker. We moeten positief blijven om te overleven. De natuur en haar omgeving hebben nu rust. Ik hoop begin juli weer naar Curacao te komen………om mijn woonstee te betrekken en Salsa danslessen te verzorgen voor toeristen in hotels Nu werk ik tijdelijk in Europa…………………..

  2. Heb mijn tijd alweer nuttig besteed hoor. Huis is ondertussen helemaal schoon en ben begonnen aan die enorme stapel foto’s en video’s van al mijn vakanties en stedentrips. Moet nog uren editten, dus komt wel goed met mij 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *