een maandje alleen op vakantie

Ondertussen zit mijn vakantie er al weer half op. De tijd gaat altijd zo snel als je het fijn hebt. En dat heb ik hier. Voordat ik ging vond ik het wel eventjes spannend om alleen met Yakita te gaan. Maar ik vind het heerlijk om even alleen te zijn. Zo fijn dat ik al besloten heb om volgend jaar weer te gaan. Ik denk dan naar Griekenland, maar dat kan altijd nog veranderen.

Hoe het is om alleen te reizen

Echt heerlijk. Ik kan precies doen wat ik zelf wil. Oke soms ook een klein beetje wat Yakita wil. En dat is vooral aan de plas van andere honden ruiken, maarja dat krijg je als je met een hond reist. Die houden nu eenmaal van andere dingen dan waar wij van houden. Al is er 1 ding waar we allebei van houden, en dat is lekker eten. En dat is hier in overvloed. Het is ook totaal niet eenzaam, waar ik een beetje bang voor was. We hebben heel veel aanspraak, vooral Yakita steelt hier echt de show. Mensen hebben hier nog nooit een lieve Chihuahua gezien. Schijnbaar zijn alle chihuahua’s hier heel erg evil. Dus de hele dag door komen mensen vragen of ze Yakita mogen aaien of er mee op de foto mogen. Gelukkig houdt ze van die aandacht.

Hoe is Kroatië.

Echt een prachtig land. De steden en dorpjes zijn allemaal heel oud, maar wel heel goed onderhouden, wat een hele mooie sfeer geeft. En het is zo lekker schoon zonder afval overal. Al die steden en dorpjes zijn ook een soort van doolhoven waar je heerlijk in rond kan dwalen waarbij het ene steegje nog mooier is dan de andere.

Ik reis langs de kust dus zit altijd dicht bij de zee. En oke, De zee en de stranden zijn natuurlijk niet zo mooi dan op Curacao, maar soms komen ze toch aardig in de buurt. Wat hier wel echt heel mooi is, is de natuur. Heel mooi groen en mooie watervallen en rivieren. Nooit geweten dat Europa ook zo mooi was.

En ik had het al benoemd, maar het eten is echt geweldig hier. De restaurantjes zijn heel sfeervol en ze gebruiken allemaal verse producten. Ook heerlijke wijnen overal te koop hier. Vaak gewoon bij mensen thuis die een wijngaard achter in de tuin hebben.

Ging alles goed?

Nee natuurlijk niet. Eiland meisje zou eiland meisje niet zijn als alles goed was gegaan. Net voordat ik op vakantie ging werd mijn creditcard gehackt waardoor hij geblokkeerd moest worden, en uiteraard kwam de nieuwe niet op tijd binnen. En hier kun je nergens een auto huren zonder creditcard. Voor de 2e week had ik een paar dagen naar Mostar (Bosnië & Herzegovina) geboekt, maar dat vond ik net iets teveel gedoe om zonder auto te doen, dus dat heb ik geannuleerd, en gelukkig was het appartement waar ik de 1e week bleef die dagen nog vrij, dus ik ben daar langer gebleven.

Ik heb wel een tourtje geboekt naar Mostar. Ik vond het prachtig, en het was weer zo anders dan Kroatie. We zaten lekker te eten met uitzicht op de beroemde brug, en daarna gingen we nog even verder door de straten wandelen tot het tijd was om terug naar het busje te gaan. En toen sloeg het weer ineens om. Het begon heel hard te stormen met hagelstenen zo groot als ijsblokjes. Ik kon natuurlijk niet met yakita daar doorheen, dus ik dacht kan nooit lang duren, ik ga even schuilen en dan ben ik maar iets te laat bij de bus. Maar het stopte niet, en het werd alsmaar later en ik had het tel nr van de guide niet. uiteindelijk toen de ergste hagel weg was een paraplu gekocht en toch maar door de storm richting de bus gelopen. De straten waren vergelijkbaar met Salina na een flinke regenbui op Curacao, dus t was echt drama.

Uiteindelijk aangekomen bij het afspreekpunt, zie ik die hele bus niet meer staan. Oké ik was veel te laat, maar ze zouden me toch niet achter gelaten hebben.. Ik ging helemaal doorweekt het cafeetje binnen waar hij zou wachten, misschien waren daar nog andere mensen van de groep. Maar nee, alleen maar vreemde gezichten die mij en Yakita aanstaarden. Oke wat nu.. dacht ik. Uiteindelijk heb ik de barvrouw maar gevraagd of zij wist of de gids weggegaan was, en gelukkig had ze zijn telefoon nummer, dus zij heeft hem gebeld en gezegd dat ik daar was. Ik kan je vertellen, ik ben nog nooit zo blij geweest om iemand te zien dan de gids op dat moment dat hij me kwam ophalen. Ze hadden me niet achtergelaten, maar waren me gaan zoeken met z’n allen.

De volgende tour die ik geboekt had ben ik het laatste half uurtje lekker op een terrasje gaan zitten op 1 minuut afstand van waar we weer afgesproken hadden. Dacht, dat gaat me geen 2e keer gebeuren.

de 3e locatie

Na het eerste dorpje waar ik uiteindelijk ruim anderhalve week gebleven ben, ben ik naar Split gegaan. Was ook leuk, maar ook wel erg druk en heel veel feestvierende jongeren. Nu zit ik op een eiland vlak bij Split, op Hvar, en dat is toch meer mijn ding. Erg mooi klein stadje aan het water. Ik ga zo een taxiboot pakken naar wat andere kleine eilandjes hier voor de kust, want dat schijnt ook heel mooi te zijn. Meer daar over de volgende keer.

Bon siman!

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *