kwaliteit van het leven.

christoffel berg Curacao

Een van de grootste verschillen – oke, op het weer na – tussen Curacao en Nederland vind ik de kwaliteit van het leven.

In Nederland leefde ik in grote lijnen naar de vakanties toe. Tussen de vakanties door leefde ik naar de weekenden toe. Ik ben niet de enige die dat doet. Of in mijn geval, deed. Ik zie het bijna dagelijks op Facebook voorbij komen. ‘Was het maar weekend’. ‘Nog 2 weken, en dan eindelijk op vakantie’.

Ik zat echt de dagen af te tellen naar de volgende vakantie. De tijd kroop voorbij.

Hoe bizar is dat eigenlijk. En hoe ontzettend zonde. Je zit gewoon te hopen dat de tijd zo snel mogelijk voorbij gaat. Dus dat je leven zo snel mogelijk voorbij gaat. Iets waarvan je er maar 1 hebt. Tijden die je nooit meer over kunt doen. Voorbij is voorbij.

Nu is het anders. 

Mijn leven is compleet veranderd. Het leven is hier voor mij zoveel beter. De tijd gaat snel. Te snel. Soms hoop ik dat de tijd wat slomer zou gaan, zodat ik wat langer de tijd zou hebben om te genieten van mijn leven. Ik wil niet dat het voorbij gaat. Dat ik zo snel ouder wordt.

Op Curacao geniet ik van elk moment. Elke dag. Elke minuut. 

christoffel berg Curacao

6 reacties

 1. Mooi omschreven! Ook ik behoor tot de groep die de dagen aftelt tot aan de vakantie/het weekend…

 2. Mooi omschreven! Ik heb het juist ontzettend naar m’n zin met koud en nat weer haha. Maar ik heb inderdaad ook nooit begrepen dat mensen naar vakanties toeleven. Of nou ja, ik begrijp wel hoe het kan, maar niet hoe je dat vol kunt houden. Misschien denk ik wel te simplistisch, maar ik probeer er toch altijd iets moois van te maken en dagelijk zelf zoveel mogelijk leuke dingen te doen.

  1. zegt:

   Ik behoor ook tot die mensen (min of meer). Dat is vaak omdat ze een job doen die ze niet graag doen (door verschillende redenen). Als je van je hobby je werk niet hebt weten maken dan krijg je dat….
   Dat zijn vaak mensen die ook volgens strikte werkuren werken en geloof me op die manier gaat de tijd snel voorbij en worden de dagen snel aan elkaar verweven en dat worden weken en weken worden maanden enz. Zo houden die dat vol.

   Ik denk dat iedereen wel elke dag iets leuks zou willen doen maar als je bv heel hard hebt gewerkt op kantoor (van 9 tot 5) dan ben je echt wel gesloopt en veel zi om nog iets leuks te doen daarna is er dan niet meer. Zeker niet in de winter als het pikdonker is als je uit kantoor komt.

   Ik heb stage gedaan in die sector dus ik weet wat het is…. ik probeer wel iets te zoeken om niet naar de vakanties/weekends toe te leven (en doe men best om van mijn hobby mijn beroep te maken ) maar is zeker niet altijd makkelijk …

 3. Maar hoe doe je dat?
  Ik wil ook wel graag meer genieten van het leven maar je hebt verplichtingen zn verantwoordelijkheden he. Ik hoop dat dit niet negatief overkomt want ik hou van je blog maar ik vroeg me af vanwaar dat verschil dan plots komt. In curacuo heb je toch ook je werk en andere verplichtingen en verantwoordelijkheden? Waarom is het daar anders dan in NL ?

  1. Diana zegt:

   Gewoon door het feit dat het hier (bijna) altijd mooi weer is, je in een prachtige omgeving woont. De relaxte levensstijl. Alle leuke mensen die ik ontmoet. Ik elke week naar het strand kan. Daardoor wordt voor mij het leven hier echt goed. En natuurlijk moet ik hier ook gewoon werken, boodschappen doen en mn huis schoonhouden. Maar doordat voor mij het leven hier zo goed is, vind ik het helemaal niet erg om dat te doen.

   1. zegt:

    Fijn op te lezen. Ik ben heel blij voor je dat verhuizen het grote verschil heeft gemaakt waarop je had gehoopt. Misschien moet ik toch ook eens aan verhuizen denken… (alhoewel ik echt wel blij ben te wonen in België en in mijn dorpje). Misschien gewoon proberen nog meer te genieten dan 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *