Afscheid nemen is klote!

13 December, de dag waar ik anderhalf jaar naar uitgeleefd heb. Terwijl het toen nog een eeuwigheid ver weg leek, was het gister dan toch echt zo ver.

En dan sta je daar. Op Schiphol. Op het punt om de vlucht naar je dromen te nemen. Naar je nieuwe leven. Ver weg van mijn oude. Koffers ingecheckt. En dan is er dat moment. Dat moment dat je toch echt door de douane moet. Het moment om afscheid te nemen van je vrienden en familie. En dat is klote..

Het is klote om te zien dat je je familie en vrienden zoveel verdriet doet. Het doet pijn om iedereen daar in tranen achter te laten. Omdat ik zo perse weg wil.

Nu ik dit aan het typen ben, krijg ik weer tranen in mijn ogen.

Omdat ik jullie zoveel verdriet doe. Maar ook omdat jullie allemaal helemaal naar Schiphol waren gekomen. Dat vind ik zo tof. Dat er zo veel mensen helemaal daar heen zijn gegaan om ons uit te zwaaien.

Ik ga jullie missen!

Maar de pijn en verdriet is niet voor niets.

Vanmorgen toen ik veel te vroeg wakker was – hallo jetlag – en de terrasdeuren opende. Ik lekker buiten kon gaan zitten met een kopje thee. Op een prachtig terras omringt door palmbomen. En bananenbomen! Heerlijk warm al. Teenslippertjes aan. Dan weet ik meteen waarom ik weg ben gegaan. Hier hoor ik thuis. Ik ben een tropenmeisje.

emigreren naar curaçao.

 

 

Follow

Diana

Praat gezellig mee

21 reacties op “Afscheid nemen is klote!

 1. Jessica

  Ik snap hoe je je voelt, maar onthoud dat juist dat verdriet je eraan herinnert hoeveel ze voor jou betekenen (en jij voor hen)! 😉 Geniet voor nu vooral van het lekkere weer, de tropische drankjes en het zand dat tussen je tenen kriebelt 😀

  Reply
 2. Dominique

  Ik weet hoe het voelt, toen ik naar Frankrijk vertrok als au pair had ik het er ook erg moeilijk mee en dat was zelfs maar voor een korte periode. Als je het gevoel hebt dat je nu op de goede plek zit zal zeker allemaal wel goed komen!

  Reply
 3. Marcella

  Afscheid nemen lijkt me zeker pittig. Maar fijn dat je ook al genoot van de lekkere temperatuur en je slippertjes op je terras. Geniet van je eerste dagen!

  Reply
 4. Vandaagismooi.nl

  Ach wat verdrietig. Ik kan me voorstellen dat dat pijn doet bij jou en je omgeving. Maar als jij gelukkiger wordt op je prachtige eiland dan moet je je hart volgen en ik denk dat je omgeving je dat ook gunt!
  Heel veel plezier en geniet van het heerlijke weer en ik kijk al uit naar je verhalen en avonturen!

  Reply
  1. Diana Post author

   ja het was eventjes heel verdrietig, maar nu is alles helemaal goed. het is prachtig hier en geniet volop. dankjewel!

   Reply
 5. Daisy || Diyaata

  Oh wat zwaar lijkt me dat! Maar wat fijn dat je nu bent waar je wilt zijn. Ik wens jullie veel geluk op het mooie Curaçao! Ohja dat baseer ik enkel en alleen op jouw blogs, want ik ben er nog nooit geweest haha!

  Reply
 6. Mandy

  Lijkt me inderdaad heel zwaar om iedereen achter te laten, en dat is ook de reden waarom ik het zelf niet zo snel zou overwegen om te emigreren. Maar ik heb zo het idee dat het met jou wel goed komt! 🙂 Zal in het begin wel even wennen zijn, maar hé: Je woont nu in Curacao!!

  Reply
 7. Bianca

  Ik dacht daarnet nog, ze zal al wel geïnstalleerd zijn daar ^^ Ik kan me voorstellen hoe zwaar dat afscheid was, het zal ook wel nog even blijven hangen de eerste dagen of weken. Toch geweldig om op te staan en de zon op je gezicht te voelen 🙂

  Reply
  1. Diana Post author

   dat gevoel is idd echt geweldig. gewoon opstaan, deuren open doen, en buiten ontbijten. kan er wel aan wennen ahaha. het afscheid was idd wel even zwaar, maar ik vind het hier zo tof. en skype bestaat ook nog dus contact houden kan makkelijk.

   Reply
 8. Sigrid | My Travel Secret

  Meid…je bent weg!! Ik heb het allemaal even gemist, omdat ik zelf ook aan het herstellen was van een jetlag :-p Ik kan me voorstellen hoe kut is het om uiteindelijk écht afscheid te moeten nemen. Langzaam aan was je daar natuurlijk wel beetje bij beetje mee bezig, maar als je dan met je familie en vrienden op Schiphol staat, zal het wel even slikken zijn. Ik wens jullie echt heel veel plezier en alle geluk van de wereld!!! Lekker genieten daar xxx

  Reply
  1. Diana Post author

   jaaa ik ben weg. of thuis. net hoe je het bekijkt 😉 dankjewel, en ik ga kei hard genieten hier!

   jij alweer hersteld van de jetlag? de foto’s die je plaatste van je reis waren echt zo mooi. ik hoop ook nog eens een keer daar heen te reizen.

   Reply
 9. Sophie

  Ja moeilijk is dat he! Ik ben daar ook wel bang voor stel dat ik voor een half jaar naar het buitenland zou gaan. Nu is het tijd om trots te zijn op jezelf dat je die stap hebt gemaakt in plaats van je schuldig te voelen. You go girl!

  Reply
 10. janske

  Afscheid nemen is inderdaad zo ontzettend NIET LEUK! Gelukkig ben je eindelijk waar je wilt zijn…een nieuwe plek, een nieuw begin…en met Skype, social medai en je blog voelt het alsof je helemaal niet zo ver weg bent 🙂 Knuffel!

  Reply
 11. Sabine

  Ja meid ik weet er alles van. Zelfs als ik terugdenk aan dat moment bijna een jaar geleden krijg ik weer tranen. Alle keren afscheid nemen na die eerste keer zijn te doen. Het went zeg maar. Maar die eerste keer dat je zelfs je vader en broertje huilend achterlaat… zal ik nooit vergeten.

  Reply