Sabbatical op Curacao #3

pirates bay curacao - strand

Mag ik jullie voorstellen aan mijn nieuwe gastblogger: Mark van der Panne van de website naarcuracao.com gaat maandelijks een artikel schrijven op mijn blog. Hij neemt ons mee naar zijn avonturen in Curaçao.
Mark is online marketeer bij anwb.nl, en heeft zijn beroep gecombineerd met zijn liefde voor Curaçao door het opzetten van zijn website, wat in korte tijd is uitgegroeid tot één van de grootste online platforms van Nederland over emigratie en vakantie naar Curaçao.
Mark en ik zullen de komende tijd als gastblogger schijven voor elkaars website over onze Curaçao-avonturen.

Geregel in Nederland

Na de verkenningsreis waren we er vrij snel uit dat we ons plan echt gingen uitvoeren: we zouden voor 9 maanden op Curaçao gaan wonen. Maar ja, na die 9 maanden zouden we wel weer terug komen, dus we konden niet zomaar “alle scheepjes achter ons verbranden”. Het was tijd om van alles te gaan regelen!

Werk

Een belangrijk ding was natuurlijk ons werk. Miranda heeft een eigen bedrijf vanuit huis, en kon dat -met extra support van haar 2 medewerksters- redelijk eenvoudig door laten lopen. Miranda zou vanuit Curaçao uiteraard wel betrokken blijven en bleef de “back-office” van het bedrijf runnen via internet en mails.

Ouderschapsverlof

Voor Mark was het een ander verhaal, gewoon in loondienst bij een grote organisatie. Het was mogelijk om “gewoon” onbetaald verlof aan te vragen, maar dat kon maar voor maximaal 3 maanden. De oplossing was uiteindelijk toch nog vrij simpel: Ouderschapsverlof. Voor elk kind dat je hebt kun je (tot het kind 8 jr. is) bij elkaar opgeteld een half jaar onbetaald verlof opnemen. Veel mensen spreiden dit uit met bv. 1 dag per week voor een paar jaar, maar Mark had hier nog helemaal niets van opgenomen. Dus met 3 kleine kinderen was er theoretisch anderhalf jaar onbetaald verlof mogelijk!

Ouderschapsverlof heeft een aantal voordelen:

  • Je hebt het recht op behoud van een vergelijkbare functie. Na terugkomst kun je dus gewoon weer aan de slag (mogelijk wel in een iets andere functie).
  • Pensioenpremies e.d. gaan gewoon door, ook al werk je niet.
  • De werkgever mag een verzoek voor Ouderschapsverlof niet weigeren.

Kortom: Kat in het bakkie! Maar ja, het moest nog wel even besproken worden en natuurlijk zouden ze er niet blij mee zijn. Dat bleek ook wel… In eerste instantie had mijn manager geen idee wat Ouderschapsverlof was. Maar hij liet duidelijk blijken er totaal niet blij mee te zijn en er alles aan te doen om het te blokkeren. Toen dat echt niet mogelijk bleek moest hij wel akkoord gaan.
Zo, qua werk was het geregeld!

Ons huis

We wonen in een koophuis, dus tijdens de 9 maanden dat we weg zouden zijn, zou de hypotheek gewoon doorlopen. Even hebben we overwogen om te gaan verhuren, maar uiteindelijk hebben we dat toch niet gedaan. Je hoort regelmatig verhalen over huurders die een woning compleet uitwonen, en daar hadden we geen zin in. Daarbij wilden we ook wel weer ons huis in kunnen als dat nodig zou zijn, bv. als we, om welke reden dan ook, eerder terug naar Nederland zouden willen. Op het totaal waren de kosten ook wel te overzien, zeker omdat Miranda d’r bedrijf gewoon door kon blijven draaien tijdens onze afwezigheid.
Dus over ons huis verder geen zorgen.

Kinderen

Voor de kinderen moest ook wel e.e.a. geregeld worden. Max ging al naar de basisschool en we zouden graag willen dat hij na terugkomst weer op dezelfde school, en bij voorkeur dezelfde klas, terecht zou kunnen. Gelukkig was de school hier erg meewerkend in, en was het geen probleem om een plekje voor hem vrij te houden.
Voor Stijn was het niet zo’n probleem: hij zou op Curaçao 4 jaar worden, dus na terugkomst in Nederland zou hij nieuw moeten beginnen op de basisschool in groep 1. Charlotte zou weer terug moeten naar de kinderopvang, waar we ook wel voldoende mogelijkheden voor zagen. Zou ze niet terug kunnen naar de gastouder waar ze al lang zat, dan zouden er nog voldoende alternatieven zijn.
Ook afgevinkt!

curacao

Overige zaken

Hiermee waren de grootste dingen wel geregeld, maar waren er nog voldoende kleinere zaken te doen. De auto zouden we in de garage zetten, zodat we de Wegenbelasting konden pauzeren. Familie en buren zouden het huis in de gaten houden en zorgen dat het er niet al te verlaten uit zou zien, o.a. door de tuin een beetje bij te houden. Voor zover mogelijk werden abonnementen en lidmaatschappen stop gezet. Een sticker op de brievenbus dat we geen ongeadresseerde post wilden ontvangen. Noem het maar op, er was van alles te regelen.

Door van het begin af aan alles in een Excel-documentje toe te voegen als we weer iets bedacht hadden om te regelen, hadden we het gevoel dat alles redelijk onder controle was. Dat was handig, want met al het geregel voor Curaçao, kon het snel gebeuren dat we zouden vergeten om in Nederland de boel netjes achter te laten.

En nog een belangrijke: we moesten nog tickets kopen! Dat was nog een flinke puzzel, maar daarover de volgende keer mee. Kun je niet wachten, lees het dan op naarcuracao.com!

Ayo!
Mark

1 reactie

  1. zegt:

    wat leuk om te lezen alleen dat geregel is minder leuk maar uiteindelijk een goed vooruitzicht en wist helemaal niet dat je als je kinderen t/m 8 jaar hebt dat je dan per kind een half jaar verlof kon opvragen (onbetaald) weer iets geleerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *