Restaurantweek in Curacao

grote knip - strand curacao

Weekoverzicht – Elke vrijdag vat ik mijn week samen. Zo neem ik jullie mee met mijn avonturen op dit tropische eilandje.


 

Afgelopen week was ontzettend druk. Elke dag hebben we wel iets leuks gedaan. Het is hier momenteel namelijk restaurantweek. Een goede kans dus om weer nieuwe restaurants uit te proberen voor een leuk prijsje. Maar ik zal gewoon vooraan beginnen met vertellen.

madero-curacao-restaurant

Vrijdag was de kampioenswedstrijd van basketbal. Mijn vriend kon gewoon kampioen worden van Curacao. Hoe cool klinkt dat. Kampioen van Curacao. Maar ze hadden verloren. Helaas. Na de wedstrijd zijn we met z’n allen naar een snek gegaan om nog een drankje te doen. Was weer een leuke avond die veel later was geworden dan nodig was.

Zaterdag avond hadden we afgesproken om met een groepje vrienden tapas bij de Kleine Wereld te eten. Je kan daar onbeperkt tapas eten voor best wel weinig geld. 1 Van hun gaat het eiland komend weekend verlaten dus we gingen nog een keer iets met z’n allen doen. Eigenlijk was de bedoeling dat we daarna meteen weer naar huis zouden gaan. Beetje brak van de vorige avond.. Maar tja, dan is het gezellig, en je weet hoe het dan gaat. Na de tapas zijn we nog door gegaan bij Mojito’s. We waren immers toch al in de buurt.

Zondag was het weer eens tijd om naar het strand te gaan. Eigenlijk wilden we naar Koraal, dat is een nieuwe beachclub op Coral Estate. Ik ben echt heel benieuwd en ga binnenkort zeker eens een kijkje nemen. Maar toen we gingen had ik opeens toch meer zin om naar het strand te gaan dus waren we maar naar de grote knip gereden. Ik denk toch dat dat mijn favoriete strand is. Vooral op zondag is het er gezellig. Je moet er dan niet voor je rust komen, maar gewoon al die muziek en rokende barbecue’s geven een gezellige sfeer. Ik hou daar van. En van het helder blauwe water, daar hou ik ook van. Op de weg terug kwamen we langs landhuis Klein Santa Martha en zijn we daar nog even gestopt voor een paar wijntjes en het prachtige uitzicht.

grote knip - strand curacao

Een vriend van ons is mede eigenaar van de escape room hier op Curacao, en er is een nieuwe kamer geopend. Die moest natuurlijk uitgetest worden. En dat mochten wij dus doen. Mijn vriend en ik hadden ‘m met z’n 2e gedaan en hebben hem binnen de tijd gehaald en dat ook nog zonder ruzie. En aangezien we de allereerste waren die de nieuwe kamer deden staan we op de 1e plek op het score bord. Durft iemand de uitdaging aan om mij te verslaan haha?

escape-room-curacao

^^ Het bewijs. Team Eiland-meisje met de beste tijd!

Dinsdag zijn we bij Madero wezen eten. Ik kom daar regelmatig en vind het echt een heerlijk plekje, maar ik had er nog nooit gedineerd. Dus nu tijdens de restaurantweek vond ik het wel een goede gelegenheid om het restaurant uit te testen. En wow, het was echt goed. Nu ben ik benieuwd naar de normale kaart.

Woensdag avond hebben we een borrel bij de buren gedronken. Zij gaan komende week verhuizen dus het was een soort van afscheidsborrel. Zij waren fijne buren dus hopelijk komen er ook fijne buren voor terug. Ook al gaan wij waarschijnlijk zelf ook over niet al te lange tijd weg.

Donderdag was het weer tijd om een restaurant uit te proberen. Deze keer hadden we gekozen voor Fort Nassau. Er gaan best wel wat goede verhalen over dat restaurant rond, dus dan wil ik het ook wel eens proberen. Maar eerlijk gezegd… Laten we het er op houden dat ik er dus meer van had verwacht. Het uitzicht is er natuurlijk wel spectaculair.

Soms vind ik het best wel lullig om negatieve dingen te schrijven. Je zit toch op een klein eiland waar veel mensen elkaar kennen. Voor je het weet schrijf je iets lulligs over het restaurant van de oom van de vrienden van je buurman, om maar een voorbeeld te noemen.

Het klinkt nu trouwens wel echt alsof we hier een beetje een vakantie leventje leven. Oké, zo voelt het ook wel een beetje haha. Maar overdag wordt hier gewoon gewerkt hoor. We moeten gewoon ons huishouden doen en boodschappen halen. Dus helemaal vakantie is het ook weer niet hoor…

 

Tot volgende week en een heel fijn weekend.

Hier kan je alle weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

Ben je ook van plan om te emigreren naar Curacao?

Lees dan hier alle info over de praktische zaken betreft een emigratie naar Curacao

 

2 reacties

  1. zegt:

    Klinkt allemaal heerlijk! Het ziet er ook prachtig uit!

  2. Boukje zegt:

    Jullie vermaken je prima zo te lezen! Grote knip en cas abou zijn onze favorieten, gevolgd door porto marie! Ohja het eten bij fort nassau…..ook niet echt ons ding!

    Bestaat fort waakzaamheid trouwens nog? Daar heb ik ooit mijn 22 ste verjaardag gevierd met een top uitzicht, fijne cocktails en heerlijk eten!!

    Goed weekend samen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *