Op vakantie met Yakita

Het is heerlijk op Curacao hoor, maar ik vind het ook erg fijn om lekker te reizen. Genieten van al het andere moois op de wereld. Even er tussen uit en vrij zijn. Niet werken, geen deadlines en geen afspraken.

Al een tijdje loop ik met het idee om alleen op reis te gaan. Nooit eerder gedaan. Nooit eerder bedacht dat ik dat zou willen. Maar laatste tijd kwam het steeds vaker in mijn gedachte. En dan voor wat langere tijd. Minstens een maand.

Maar dan wel samen met Yakita. Want die kleine prinses kan ik niet zo lang missen hoor. Zij mij ook niet. Denk ik.. hoop ik. Het plan was om naar Colombia te gaan. Ik hou van Colombia, heerlijk land. En ik vind het vooral zo leuk hoe ze daar met honden omgaan. Zo anders dan op Curacao. Ze zijn overal welkom en goed verzorgd.

Helaas heeft Curacao de stomme regel dat je honden niet mag invoeren vanuit midden en Zuid Amerika. Dus als ik zou gaan met Yakita, zou ze niet meer mee terug mogen. Balen, maar helaas niks aan te doen. Dan maar ergens anders heen. Ergens in Europa. Na wat googlen kwam ik er achter dat Kroatië heel mooi schijnt te zijn.

Toen er een soort van plan lag, maar eens kijken wat ik allemaal moet regelen voor Yakita. Een hoop. Het is makkelijker om een baby te ontvoeren naar het buitenland dan met je hond op reis te gaan. Eerst moest ze gechipt worden, daarna de rabiës enting. 2 Weken later een gezondheidsverklaring, Daarna daarmee naar de veterinaire dienst. En tijdens de tussenstop in Nederland weer naar de dierenarts om een Europees paspoort te laten maken zodat ik door kon naar Kroatië.

Maar we zijn er, het is allemaal gelukt. Ik ben samen met mijn baby Yakita op vakantie. We zijn een dagje in Nederland geweest en zijn nu net een paar dagen in Kroatië. We blijven in Mlini de 1e week, een rustig dorpje helemaal in het zuiden. Hondjes zijn overal welkom hier en iedereen is zo lief voor Yakita. Ze krijgt super veel aandacht en daar gaat ze heel goed op haha. Ze heeft gister wel een ober laten struikelen, maar ik heb een goede tip achter gelaten, dus ik denk dat ze vergeven is.

We waren gister met de taxiboot naar een stadje verderop. Het is nu nog laagseizoen dus we hadden het hele bootje voor onszelf. Eenmaal daar aangekomen zijn we een stukje gaan wandelen en daarna op een terrasje gaan zitten. Daarna nog even door de straatjes van dat stadje gestruind om vervolgens op een volgend terrasje te gaan zitten voor een lekkere lunch. Yakita heeft na een paar dagen al besloten dat ze te goed voor brokken is, en ze een deel van mijn eten moet hebben. Uiteraard krijgt ze dat.

Als jullie Yakita willen volgen op Instagram dan kan dat hier. Zij is zo leuk dat ze een eigen Instagram verdiend.

Behalve vakantie vieren ben ik ook weer bezig deze blog wat op te pakken. Weer wat meer schrijven en wat dingetjes over Curacao en mijn leven op Curacao te delen. Door drukte met mijn werk komt het er vaak niet van. Maar de komende weken heb ik iig tijd hiervoor. Daarna zien we wel weer verder 😉

Wij gaan zo even een middagje naar het strand. Gewoon relaxen en een goed boek lezen. Voor zwemmen is het hier te koud. Als je 30 graden gewend bent is 25 een beetje aan de frisse kant 😉

Tot de volgende keer! Bon wikent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *