Carnaval in Curaçao

carnaval curacao

Weekoverzicht – Elke vrijdag vat ik mijn week samen. Zo neem ik jullie mee met mijn avonturen op dit tropische eilandje. 


 

Vorige week was iets minder, maar deze week was echt super leuk. Het was de week van carnaval. En ik als Brabander heb dat natuurlijk gevierd. Carnaval wordt hier wel echt heel anders gevierd dan in Nederland. Ten eerste ga je niet verkleed, maar gewoon in je normale kleren. Gelukkig. En de muziek is anders. Beter. oké, véél beter. Tijdens zo’n parade verzameld iedereen zich naast de route. Je kan dan bij een betaalde stand gaan staan. dan kun je zitten en vaak zit er drinken en eten bij, en soms ook een dj. Maar je kan ook gewoon naast de route staan en je eigen koelbox met drank meenemen.

Eigenlijk zouden we alleen zondag gaan. Maar vrijdag was een vriendinnetje hier en toen hadden we bedacht om toch naar de parade te gaan. Heel leuk en na afloop was het natuurlijk veel te laat om te koken, dus truki pan.

carnaval curacao

Zaterdag was klusdag. T liefst willen we alles zo snel mogelijk klaar hebben hier in huis. Zo snel mogelijk alle dozen weg en alles netjes hebben. En het schiet eigenlijk ook aardig op. Totdat ik deze week een kakkerlak tegenkwam in 1 van de dozen. Echt een mega kakkerlak. En ik raakte ‘m bijna aan. Ik schrok me dood, en rende zo hard als ik kon die kamer uit en heb dat monster daar opgesloten. Toen m’n vriend thuis kwam mocht die dus op kakkerlakken jacht. Maar nu durf ik dus niet meer de dozen uit te pakken. Ik ben nu bang dat elke doos vol kakkerlakken zit. I know, ik ben een mietje. De pest control is al gebeld. Er zitten namelijk ook kleine kakkerlakjes, en ik heb al begrepen dat dat niet goed is. Sinds we op Curaçao zijn nog geen kakkerlak gezien, totdat we in ons eigen huis gingen wonen, dan stikt het ineens van de kakkerlakken. Brrr.

‘S avonds zijn we nog even naar ’27’ gegaan, een barretje in Pietermaai. Eigenlijk helemaal niet mijn muziek smaak daar, maar we hadden daar met vrienden afgesproken. En eigenlijk was het toch best wel leuk.

Zondag was het dan carnaval. We hadden afgesproken met hetzelfde groepje als waar we zaterdag mee waren en het was echt een top dag. Erg gezellig, en mooie parade. daarna zijn we nog naar Mambo gereden met een mega omweg omdat alles afgesloten was. Even een dansje gedaan bij Wet & Wild, waar we ook nog mensen tegen kwamen waar we vorig jaar carnaval mee gevierd hadden. ( Sommige van jullie kennen haar wel. Roxanne van peachlife.nl) Daarna hebben we nog gegeten bij Origami / Greenhouse. Dat duurde nogal lang omdat 1 gerecht duizend keer terug moest naar de keuken. En toen had ik geen zin meer en wilde ik naar bed, dus zijn we maar weer naar huis gegaan.

Maandag t/m woensdag zijn eigenlijk maar een beetje saaie dagen geweest. nog wat opgeruimd hier – tot ik die kakkerlak tegenkwam dan -, wat gewerkt, en verder niets bijzonders gedaan. M’n vriend moest 4 dagen op locatie werken deze week, dus ik was veel alleen. Ik kan niet wachten tot Akira hier is. Ik hou er niet zo van om alleen te zijn.

Donderdag was echt zo’n dag waarop ik me afvroeg waarom ik niet 5 jaar eerder hier heen verhuisd ben. Wat een heerlijk dagje was dat. Ik ben samen met een vriendinnetje naar de grote knip gegaan. Waar we de hele dag in de schaduw van de palmbomen hebben gelegen. En af en toe een verfrissende duik in het helderblauwe water genomen hebben. Op dat soort dagen prijs ik mezelf echt gelukkig dat ik hier zomaar mag wonen.

grote knip - strand curacao
^^ Kijk dan hoe mooi! 

En zo was er al weer een week voorbij. De tijd gaat erg snel hier. Is een goed teken toch? Alvast een heel fijn weekend allemaal. Veel plezier met de dingen die jullie gaan doen.

Hier kan je de weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

9 reacties

 1. Bas zegt:

  Carnaval was gezellig 🙂

 2. zegt:

  Haha, ik zou dus precies hetzelfde doen he wat betreft die kakkerlakken! Wachten tot dat mijn vriend weer thuis is en dan mocht hij het oplossen XD

  1. Diana zegt:

   hahaha ja toch. daar zijn ze man voor geworden 😛

 3. Wauw, wat ziet het carnaval er daar mooi uit! Maar die kakkerlakken zijn wel vreselijk zeg. Hopelijk komt daar snel iemand voor! Ik kan me voorstellen dat het saai is zonder Akira. Zo’n beestje is dan toch een groot gemis he?! 😉

  1. Diana zegt:

   ja ik mis akira wel heel erg ja, maar nog maar een weekje en dan is die er eindelijk 😀 😀
   En carnaval is zeker heel mooi hier. en leuk 😛

 4. zegt:

  Mooie foto van het carnaval! Wist je dat in Barranquilla na Brazillië het grootste carnaval ter wereld plaatsvindt? Ik ben er zelf nog niet geweest, maar gaat vast een keer gebeuren aangezien Jimmy zn hele familie daar woont 🙂 Als je van Carnaval houdt kun je makkelijk ff heen en weer vliegen 😛

  1. Diana zegt:

   nee wist ik niet. mss idd wel leuk om dan ooit eens te doen. Er gaan hier wel rechtstreekse vluchten naar colombia, maar weet zo niet of die plaats dan makkelijk te bereiken is. was er bij jou ook carnaval?

 5. zegt:

  Wat een gave foto’s zeg! Echt niet normaal! Ik ben niet zo’n carnavals mens, maar carnaval vieren op Curaçao zou ik echt wel willen meemaken! Grote Knip vond ik echt genieten, wat een heerlijk strand is dat. En niet zo toeristisch, ook fijn. 😉

  1. Diana zegt:

   carnaval is hier echt heel anders dan in nederland. Ik denk dat de enige overeenkomst is, is dat het alcohol verbruik nogal hoog ligt :’)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *