Snorkelen met schildpadden op Curacao

Curacao staat sowieso al bekend om haar mooie onderwaterwereld, en dat is niet voor niets. Je kunt prachtig snorkelen op Curacao. En weet je wat het nog leuker maakt? Er zijn verschillende stranden waar je schildpadden kunt spotten. Waar je de meeste kans hebt om met schildpadden te zwemmen op Curacao, dat lees je in deze blog.

In principe kun je op elk strand schildpadden tegen komen, dus ga lekker op alle verschillende stranden snorkelen. Maar je hebt een paar plekjes waar je extra veel kans hebt om te snorkelen met schildpadden.

Playa Piskado

Playa Piskado wordt ook wel playa Grandi genoemd, of tegenwoordig zelfs vaak hét schildpaddenstrand. Hier kom je bijna gegarandeerd de schildpadden tegen. De schildpadden zijn hier gekomen omdat de vissers hun vis op het strand schoonmaken en de visafval terug de zee ingooien. Daar komen de schildpadden op af. Een aantal jaren geleden was dit een hele leuke plek waar je heel mooi met de schildpadden kon zwemmen. Tegenwoordig is het een grote toeristische attractie geworden. Te veel mensen bij elkaar tussen de schildpadden. Niet helemaal mijn ding meer dus, maar mocht je gegarandeerd schildpadden willen zien, dan moet je dus bij playa Piskado zijn. Je kan ze hier ook vanaf de pier zien, dus je hoeft niet het water persee in.

Playa Grandi / Playa Piscado | Strand Curacao

Klein Curacao

Rondom Klein Curacao zitten ook veel schildpadden. Je zult hier wel met de boot naar toe moeten. Er zijn verschillende bedrijven die tripjes naar Klein Curacao aanbieden. Het is leuk om een dagje naar Klein Curacao te gaan en kan het dan ook zeker aanraden. Als je daar gaat snorkelen dan heb je veel kans om een schildpad tegen te komen. Veel boten gooien na de lunch ook de restjes in het water, daar komen ze ook vaak op af.

klein curacao

Playa Lagun

In deze baai zitten ook vaak schildpadden. Het is sowieso een hele mooie plek om te snorkelen, dus als je hier heen gaat, neem ook zeker je snorkelsetje mee. Behalve dat je veel vissen ziet, heb je hier dus ook een redelijke kans om een schildpad te spotten. En als je er hier 1 tegenkomt is dat veel leuker dan dat je ze op playa Piskado ziet, wat tegenwoordig toch een beetje gemaakt is. Het is leuker als je de schildpadden gewoon tijdens het snorkelen tegenkomt, en dan heb je bij playa Lagun een goede kans.

playa lagun Curacao

Maar zoals ik hierboven al zei, op elk strand kun je ze tegenkomen. Neem zeker je snorkelspullen mee als je naar Curacao komt. Het best schaf je die gewoon in Nederland aan, want dat scheelt aanzienlijk in prijs.

kijk hier voor een snorkelmasker.

En dan nog even een belangrijke mededeling. Je zou zeggen dat het niet nodig zou moeten zijn om dit te vermelden, maar je ziet het nog steeds gebeuren. Blijf van de schildpadden af en bekijk ze vanaf een afstandje.

Ga jij snorkelen met de schildpadden op Curacao?

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *