Met welke vliegmaatschappij naar Curacao?

zonsopkomst in vliegtuig

Wil je vliegen vanuit Nederland naar Curacao? Vanaf november 2023 komt er een 3e vliegmaatschappij bij. Meer keuze, meer concurrentie, en dus betere prijzen? Laten we het hopen.

Met welke vliegmaatschappij naar Curacao?

Er waren altijd 2 opties. KLM en TUI. Maar er komt vanaf november een 3e vliegmaatschappij bij die vliegt tussen Nederland en Curacao. Corendon gaat namelijk ook vliegen op Curacao. 5 keer per week. En niet alleen de mensen die een pakketreis bij hen hebben geboekt mogen mee, er worden ook losse vliegtickets verkocht. En zoals het er nu naar uitziet, zijn de prijzen zeker concurrerend. Zouden we dan vanaf eind 2023 weer voor een normale prijs openneer kunnen vliegen tussen Curacao en Nederland? het lijkt er wel op.

Met TUI vliegen naar Curacao

Ik vlieg zelf meestal met TUI naar Curacao of Nederland, simpelweg omdat zij meestal de goedkoopste vliegtickets naar Curacao aanbieden. In al die jaren heb ik 1 keer vertraging gehad, en toen kreeg ik mijn geld terug waardoor ik gratis vloog, laten we zeggen dat ik toen die vertraging niet erg vond. Ook kun je voor een voordeliger tarief extra veel bagage meenemen, wat vooral erg handig is als ik terug kom uit Nederland, want daar moet natuurlijk uitgebreid geshopt worden.

Bagage

Als je alleen een vliegticket boekt mag je 1 stuks handbagage meenemen.

 • Maximale afmeting is 55 x 40 x 20 cm
 • Maximaal gewicht is 10 kg

Extra bagage kun je bijboeken voor deze prijzen:

 • 20 kilo ruimbagage – 27 euro
 • 25 kilo ruimbagage – 32 euro
 • 30 kilo ruimbagage – 42 euro
 • 40 kilo ruimbagage – 52 euro
 • 50 kilo ruimbagage – 67 euro

Deze prijzen zijn voor een enkele reis en geldig bij economy/comfort stoelen. Boek je een deluxe stoel dan is bagage inclusief, behalve als je 50 kilo mee wil nemen, dan betaal je een toeslag van 15 euro.

Eten en drinken tijdens de TUI vlucht.

Bij Tui zit 1 warme maaltijd en 1 koude maaltijd inbegrepen in de prijs. Bij het eten krijg je ook een non alcoholisch drankje. Tegen betaling kun je extra eten en (alcoholische) drankjes krijgen.

Met Corendon vliegen naar Curacao

De vluchten tussen Nederland en Curacao met Corendon zijn nieuw, dus daar kan ik uit ervaring nog niks over vertellen. Tot nu toe lijkt het erop dat ze qua prijs wel de strijd aangaan met KLM en TUI. Vanaf 3 november begint Corendon te vliegen op Curacao.

Bagage

Bij de ticketprijs zit 1 stuks handbagage inbegrepen. Alles moet in 1 stuk passen, dus ook een laptop of kleine handtas. Het maximale gewicht is 10 kilo.

Extra bagage kun je bijboeken tegen deze prijzen:

 • 20 kilo ruimbagage – 30 euro
 • 25 kilo ruimbagage – 35 euro
 • 30 kilo ruimbagage – 45 euro
 • 40 kilo ruimbagage – 55 euro
 • 50 kilo ruimbagage – 70 euro

Deze prijzen zijn voor een enkele reis.

Eten en drinken tijdens de vlucht met Corendon.

Op de website vind ik nu alleen terug dat je eten kan kopen. Of er ook eten en drinken inclusief is, dat gaan we zien.

Met KLM vliegen naar Curacao

Ik heb zelf nog maar 1 keer met KLM gevlogen want de prijzen zijn vaak zoveel hoger dan van de concurrent. De vlucht zelf was verder prima. Het voordeel is dat eten en drinken allemaal inclusief is tijdens de KLM vlucht. Dus wil je veel wijntjes drinken tijdens je reis, kan dit wel een voordeel zijn ;). Veel mensen vliegen liever met KLM dan met TUI, maar ik moet eerlijk zeggen dat het mij echt niet uitmaakt, en ik dus gewoon voor de goedkoopste optie kies, en dat is KLM nu eenmaal niet zo vaak.

Bagage

Bij de light tickets (de goedkoopste) zit alleen 1 kleine handbagage en 1 grote handbagage inbegrepen van in totaal 12 kilo. Een extra koffer bijboeken kost 125 euro voor een retour, 65 euro voor een enkele reis en het maximale gewicht is 23 kilo.

Bij de standaard ticketprijs inbegrepen is 1 grote handbagage (koffertje) en 1 kleine handbagage zoals een handtas of laptop. In totaal mogen deze 2 samen 12 kilo wegen. Verder mag je ook 1 koffer van 23 kilo meenemen in het ruim. Deze tickets zijn wel 100 euro duurder dan de light tickets, maar mocht je dus met ruimbagage willen reizen, is dit een goedkopere optie.

Vlieg je in premium comfort class mag je 2 stuks handbagage en een kleine tas meenemen van in totaal 12 kilo. Je mag als ruimbagage 2 koffers van 23 kilo meenemen.

Vlieg je businessclass, dan mag je 2 koffers van 32 kilo meenemen in het ruim en ook 2 kleine koffers en een kleine tas als handbagage met een totaal gewicht van 18 kilo.

Extra koffers bijboeken kost per koffer van 23 kilo 65 euro voor een enkele reis en 125 voor retour.

Eten en drinken tijdens de KLM vlucht

Tijdens de vlucht naar Curacao krijg je een warme maaltijd en een koude maaltijd. Mocht je een extra snack willen dan is dat mogelijk. Drankjes zijn inclusief.

Met welke vliegmaatschappij vlieg jij naar Curacao?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *