Wat doen met je honden op Curacao

akita hond Curacao

Dat ik van honden hou is niet echt een verrassing. Heb er hier dan ook 5 rondlopen. Ofja, 4 honden en een Chihuahua. Ik zie ze als m’n baby’s en ze mogen ook regelmatig er op uit.

Als je in Nederland bent opgegroeid is het doodnormaal om je hond als onderdeel van de familie te zien en deze dus ook regelmatig mee te nemen als je ergens heen gaat. Of dat je leuke uitjes met je honden gaat ondernemen. Hier op Curacao is dat niet helemaal het geval, dus op veel plaatsen zijn ze niet welkom. Op de meeste stranden zijn ze niet welkom, en ook bij de meeste restaurants niet. Gelukkig zijn er toch nog een aantal plekjes op Curacao waar je wel welkom bent met je dierenvriendjes.

Stranden waar je met je hond mag komen op Curacao.

Dit zijn de stranden op Curacao waar je met je hond heen kan. Of het overal toegestaan is? Waarschijnlijk niet. Check gewoon even van te voren of het kan, en ga een beetje op een rustig plekje zitten.

Hondenstrandje Jan Thiel.

Ik ben zelf hier nog nooit geweest, omdat het voor mij zo’n beetje de andere kant van het eiland is. Maar dit is denk ik toch wel de bekendste en populairste honden uitlaatplek.

San Juan.

San juan is een natuurgebied gelegen in Bandabou, vlak voor Soto. Je betaald hier 10 gulden entree, en dan kun je je de hele dag vermaken daar. Er zijn 4 strandjes die vrijwel altijd erg rustig zijn, en daarnaast heb je nog tal van paden waar je lekker kan wandelen. Meer info.

Santa Martha.

In Soto, vlak voor een gele snekje ga je links richting landhuis Groot Santa Martha. Volg de weg helemaal naar boven en vervolgens weer naar beneden en je komt uit bij een prachtig strand. Hier is het ook altijd vrij rustig. Soms zijn er wat familie’s barbequeën en je zal er wat andere mensen met honden tegenkomen. Je rijdt hier zo je auto het strand op. Meer info.

Mariot Hotel.

Dit is afgesloten, en het is – neem ik aan – niet de bedoeling dat je hier het strand op gaat. Maar dit is het perfecte strandje om met je hond heen te gaan. Gelegen in de stad, dus ideaal als je niet helemaal naar bandabou wil rijden. Vanuit Parasasa beach kan je het strand betreden. Hier komt vrijwel niemand, dus lekker rustig. Ze zijn er wel flink aan het bouwen aan het Hotel erachter gelegen, dus ik verwacht dat als dat klaar is, dit strand niet meer te betreden zal zijn met je hond. Maar zolang het nog niet klaar is, is het een ideaal strand om met je hondjes te zwemmen.

Santa Cruz, Santa Pretu en playa Hulu.

Een groot strand en vaak rustig, dus je kan hier makkelijk met je hond terrecht. Vanuit hier kun je ook naar Santa Pretu lopen. Daar komt vrijwel niemand, omdat je er niet met de auto kan komen. Als je echt een stuk verder loopt kom je ook nog bij Playa Hulu uit. Een prachtig strandje, maar zeker wel een uurtje lopen. Meer info: Santa Cruz, Santa Pretu en Playa Hulu.

honden curacao


Restaurants op Curacao waar je met je hond mag komen

Uit eigen ervaring en een vraag op Facebook kwam ik tot dit lijstje met Restaurants/barretjes waar je welkom bent met je hond. Mijn advies is wel om het altijd even te vragen voor je gaat zitten, en zorgen dat je hond niet tot overlast is.

 • Landhuis Klein Santa Martha.
 • City beach 88.
 • De buren.
 • Pleincafe Wilhelmina.
 • Sea Side Terace.
 • Grand Café Mahaai.
 • Iguana Café.
 • Waterfront Terrace.
 • Scuba lodge.
 • E Lanternu.
 • Bar 27.
 • Miles.

Yakita strand Curacao


Wandelen op Curacao met je hond:

Tussen Kokomo en Boca Sami heb je een heel mooi wandelpad langs de kust aflopen. Extra info.

Tussen Piscadera en de waterfabriek (otrobanda) heb je een mooi wandelpad/fietspad langs de kust lopen. Een bekende spot om te gaan wandelen/hardlopen. Het kan hier dus ook behoorlijk druk zijn. Halverwege heb je ook een strandje waar je het water in kan.

Vanuit Santa Cruz kun je wandelen richting andere strandjes. Je gaat links achter het restaurant de wandelpaden op.

Op de zoutpannen bij Jan Thiel. Zelf hier nog nooit geweest met de honden, maar het schijnt heel mooi te zijn om met je hond te gaan wandelen.

Bij de flamingo’s bij kokomo kun je ook heel mooi wandelen. Let wel op dat de hond niet achter de flamingo’s aanrent.

wandelroute curacao: Boca sami


 

Ps. Let op dat je hond geen overlast veroorzaakt en ruim de drollen op. Dan zullen een stuk minder mensen problemen hebben met dat je je hond meeneemt.

 

1 reactie

 1. Lieke zegt:

  Hoi Diana,

  Bij San Juan mag je geen honden meenemen. Dit staat groot aangegeven aan het begin.

  Groet Lieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *