San Juan

san juan Curacao

San Juan is een natuur gebied op Bandabou. Als je vanuit de stad rijdt, hou je Soto aan en dan kom je er langs. Je rijdt het zandweggetje in tot aan het landhuis. Kan niet missen. Daar betaal je 8 gulden entree, en je kan je weg vervolgen.

De weg is wel niet al te best. Oke, zeg maar gerust behoorlijk slecht. Ik zie er vaak genoeg toeristen met een Kia Picanto overheen scheuren, maar het is beter als je een wat hogere auto hebt, of een jeepje. Ik ken namelijk wel wat verhalen over mensen die vast kwamen te staan.

Als je voorbij het landhuis bent kun je 4 verschillende strandjes bezoeken. Ik noem ze op in volgorde dat ze liggen vanaf de ingang van San Juan.

Strandje zonder naam. Denk ik. Mocht het wel een naam hebben, dan laat maar weten.

Deze is het moeilijkste te bereiken. Ofja bereiken is niet het probleem. Maar om er weer weg te komen. De weg is namelijk erg stijl. Het is wel een mooi strandje, dus als je auto een beetje power heeft zou ik er wel heen gaan.

Verlaten strand Curacao | San Juan Curacao

strand Curacao | San Juan Curacao

Playa Largu

Een mooi wat groter zandstrand. Aan de rechterkant heb je een soort van grot.

Playa Largu | San Juan Curacao

Playa Largu | San Juan Curacao

Playa Shon Mosa

Deze vind ik het mooiste. Het is een heel klein strandje, maar het ligt zo mooi tussen de rotsen in. Aan de zijkanten is wat schaduw, maar niet zo veel.

san juan Curacao

san juan strand

Playa Mansalina

Dit strand is zo genoemd door de zogenaamde Mansalina bomen die op het strand aanwezig zijn. Er zijn hier veel steentjes, en het lijkt mij niet zo’n fijn strand om te liggen.

playa mansalina | San Juan Curacao

 

Er zijn verder geen faciliteiten aanwezig. Dus je moet zelf alles meenemen. Koelboxje met drank en hapjes in de auto. Barbecue mee. En je hebt een geweldige dag hier. Je mag zelfs je hond meenemen naar dit gebied.

Alhoewel het verboden is, wordt hier wel vaak naaktgezwommen. En niet alleen gezwommen als je begrijpt wat ik bedoel. Dus schrik niet als je ineens wat blote lichaamsdelen tegenkomt.

De auto kun je hier gewoon op het strand parkeren, dus ook al is het een vrij verlaten gebied, je kan je auto wel gewoon in de gate houden.

Ik vind San Juan echt een prachtig stukje natuur met hele mooie strandjes. En als je geluk hebt, heb je een heel strandje voor jezelf.

Heb jij de stranden bij San Juan al eens bezocht?

 

Vind hier een overzicht van alle stranden van Curacao.

En hier een overzicht van alle gratis stranden van Curacao.

 

3 reacties

  1. Marijke zegt:

    Hier in april 2024 geweest Helaas is de slagboom echt afgesloten Ook tijdens de openingsuren die op het bord staan Het perceel staat te koop dus mogelijk dat daardoor de slagboom gesloten blijft Echt jammer want ik had graag de strandjes bekeken
    Marijke

  2. Christiaan Bonebakker zegt:

    Ik heb de vier strandjes vandaag bezocht. De toegang is inmiddels 10 gulden. Het strandje zonder naam (waar ik prachtig heb gesnorkeld) heet volgens het bordje dat ernaar toe verwijst Hundu. Beetje raar, want een paar kilometer verderop (bij Santa Martha) is ook een Playa Hundu. En volgens mij heb je Playa Largu en Playa Manzaliña met elkaar verwisseld. Largu is dat lange (koraal)kiezelstrand met uitzicht op de huizen van Cas Abou. Dat is het verst afgelegen van het landhuis. En die met de grot is Playa Manzaliña.

  3. […] San juan is een natuurgebied gelegen in Bandabou, vlak voor Soto. Je betaald hier 10 gulden entree, en dan kun je je de hele dag vermaken daar. Er zijn 4 strandjes die vrijwel altijd erg rustig zijn, en daarnaast heb je nog tal van paden waar je lekker kan wandelen. Meer info. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *