Fuikdag Curacao

fuikdag curacao

Gister was het weer zover. Fuikdag. Het grootste bootfeestje van Curacao en omstreken. Elk jaar is de eerste zondag van het jaar fuikdag. Behalve als die op 1 januari valt, dan is het de 2e zondag. Zoals dit jaar dus. Fuikdag is zoals de naam al doet vermoeden in Fuikbaai. Je kan hier alleen maar met de boot komen.

Het was mijn eerste fuikdag. In al die jaren ben ik nooit geweest. Als je niemand kent met een boot zijn de prijzen ontzettend hoog, en dat is het me nooit waard geweest. Dit jaar hadden we voor een mooi prijsje een boot kunnen regelen. Maar mocht je niemand kennen of hier als toerist komen en graag mee willen naar fuikdag, dan moet je rekening houden met prijzen van 250 a 300 euro. mocht je dat ook te duur vinden, dan kun je elke andere willekeurige zondag naar fuik gaan, want tegenwoordig zijn er elke zondag bootfeestjes daar. Welliswaar niet zo groot, maar wel erg gezellig. dan zijn de prijzen rond de 100 gulden.

Het was een erg leuk feestje. goede sfeer, lekkere muziek en hopi veel drankjes. Er zijn meerdere grote organisaties die met grote boten komen en bekende dj’s en artiesten uit binnen en buitenland laten komen. Je vertrekt al heel vroeg in de ochtend. om 8 uur verlieten we de haven zodat je eenmaal aangekomen bij Fuikbaai je een leuk plekje uit kan zoeken. Er waren in totaal ongeveer 130 boten. Het is handig om een floaty mee te nemen zodat je lekker in het water kan liggen rondom de grote boten met de dj’s.

was weer een topfeestje.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *