Hoe gaat het met je hond op Curacao?

akita inu

Deze vraag krijg ik regelmatig van honden bezitters die op het punt staan om die belangrijke beslissing te nemen. Ga ik wel of ga ik niet.. Kan mijn hond wel tegen die hitte?  En die lange vliegreis dan? Is het niet zielig voor mijn hond?

Allemaal vragen waar ik zelf ook mee gezeten heb. Wij hadden namelijk ook al een hond in Nederland. Een poolhond met heel veel haar. Zou dat niet te warm zijn. Is het sowieso niet zielig om een poolhond mee naar een tropisch eiland te nemen? Mensen verklaarden ons voor gek, en zeiden inderdaad dat het zielig zou zijn. Ik heb serieus getwijfeld of het wel zou kunnen, dat beestje mee nemen naar een warm land.

Tot die dag dat het 38 graden en lekker zonnig was. Ik had het warm, en als ik het warm heb, dan is het ook écht warm. Maar Akira was lekker rond aan het rennen. Aan het spelen alsof het helemaal niet 20 graden warmer was dan een gemiddelde zomerdag in Nederland. Toen hebben we de beslissing gemaakt. Dat beest kan prima tegen de hitte. Die kan best mee naar een warm land. Hoera.

Natuurlijk kreeg ik best wel veel negatieve reacties van mensen. Maar wie kent nu je eigen hond beter dan jijzelf.

akita inu

Hoe ging de vliegreis helemaal naar Curacao?

Mijn schoonouders hebben haar meegenomen naar Curacao, en zij zeiden dat ze het heel goed deed. Natuurlijk is het niet leuk voor zo’n beestje dat ze zo lang in een kooitje moet, maar ze heeft het heel goed gedaan. En toen ze op Hato aan kwamen, lag ze heel rustig in haar bench. Totdat ze ons zag natuurlijk, toen was ze ontzettend blij.

Tip: Zorg dat je voldoende water bij je hebt als je hond uit z’n bench mag. Aan 1 flesje had mijn hond niet genoeg. Ow en het is ook handiger om het deurtje pas iets verder dan meteen voor de uitgang van Hato open te doen. Akira plaste van blijdschap (en natuurlijk omdat ze ’t lang op heeft moeten houden) alles onder daar. Niet zo netjes.

honden curacao

Hoe gaat het nu met je hond?

Hartstikke goed. De eerste dag was ze een beetje afwachtend en liep ze de hele tijd achter ons aan en wilde ze echt niet alleen zijn. Maar ik denk dat dat ook te maken heeft met het feit dat we haar pas 2 en een halve maand later naar Curacao gehaald hadden, dan dat we zelf gegaan waren. Nu gaat het erg goed met haar, en voelt ze zich al helemaal thuis. We hebben er nog een hond bij gehaald hier uit het asiel en dat gaat – na een iets wat minder begin – ook erg goed samen. Soms heeft ze het wel wat warm, maar wie heeft dat niet hier. Over het algemeen gaat het goed met de warmte, die dikke vacht werkt ook isolerend.

Gelukkig kan je waar wij wonen wel gewoon wandelen met de hond, wat zeker niet overal op Curacao kan, dus dat vindt ze helemaal leuk. Ze krijgt hier ook ontzettend veel aandacht. Nog meer dan in Nederland. Daar wilde iedereen haar aaien, hier willen ze er ook mee op de foto. En Akira, die vind die aandacht natuurlijk geweldig. Verder is ze ook een goede waakhond samen met Binky – mijn andere hond – en speelt ze gewoon zoals ze in Nederland ook deed.

sint-joris-baai-curacao

3 reacties

 1. Bogaerts Anneke zegt:

  Wat een prachtige hond ! Ik ben helemaal niet verbaasd dat ze er mee op de foto willen, zo’n knuffelgehalte ! aaah smelt smelt !
  En natuurlijk wil je je maatje(s) mee als je verhuisd. Wij zouden ze ook niet kunnen achterlaten, ze horen nu eenmaal bij ons gezin.

 2. Elke zegt:

  Hoi Diana, je hebt helemaal gelijk! Wij zijn zelf nu een maandje op het eiland. We hebben onze Berner Sennen meegenomen. En inderdaad, veel mensen verklaarden me voor gek en zeiden dat het zielig was. Maar zoals je zegt, een hond moet wennen net zoals wij dat moeten. Ander klimaat, andere omgeving.
  Tussendoor een goede trimsessie en de hond heeft nergens last van.
  Onze hond is hier hetzelfde als in nederland.

  Groetjes, Elke

  1. Nick Spaans zegt:

   Hoi Elke,

   Ik lees dat jullie je Berner Sennen hebben meegenomen naar Curacao. Wij hebben ook een Berner en juist zij is nog een van de meest lastige factoren rondom onze plannen om naE Curacao te verhuizen. Het valt mij heel erg zwaar haar achter te moeten laten maar blijkbaar kan het dus wel…! Heeft jou Berner de vacht nog of niet? Ik kom graag met je in contact want ben erg nieuwsgierig hoe het gaat.
   Groeten
   Nick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *