mijn werk op Curacao

hemingway curacao

Vaak krijg ik de vraag wat ik hier op Curacao eigenlijk voor werk heb, en wat dat dan allemaal inhoudt. Laten we beginnen bij wat ik allemaal doe als werk.

Mijn werk op Curacao

Ik werk voor mijn eigen bedrijf Eiland-meisje, en heb heel veel verschillende dingen die ik daarvoor doe. Maar laten we het onderverdelen in 3 hoofdtaken.

Bloggen. Fotograferen. Makelaar.

Ik ben begin 2015 begonnen met Eiland-meisje. Een lifestyle blog die binnen een jaar uitgegroeid was tot een van de grotere blogs/sites over curacao. En doordat mijn blog best wel een succes werd heeft dat veel deuren voor mij geopend. Zo heb ik er langzaamaan mijn werk van kunnen maken.

Veel mensen vragen me altijd hoe ik dan in godsnaam geld kan verdienen met een website.

Hoe ik dan verdien met een website..

De meest logische manier is om bedrijven op mijn site te promoten. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Curacao loopt namelijk nogal wat jaartjes achter qua marketing. Toch begin ik wel een kleine verandering te zien, en merk ik dat steeds meer bedrijven gaan inzien dat promotie via blogs en social media heel goed werkt. Helaas voor mij willen ze het allemaal gratis en moet ik heel hard werken om bedrijven te overtuigen dat mijn werk ook gewoon betaald moet worden.

Naast inkomsten genereren via advertenties, fotografeer ik ook. Ik maak daar verder weinig promotie voor, maar doordat ik het op mijn website heb staan en goed gevonden wordt op Google krijg ik toch klanten. Niet super veel ofzo, maar heb toch wel een aantal shoots per maand. Heel leuk om te doen. Ook het bewerken vind ik echt leuk.

Via Eiland-meisje krijg ik ook regelmatig berichtjes van mensen die hier heen verhuizen en dus een woning zoeken. ‘Of ik niet iets weet..’ Ja dat wist ik vaak wel. Ondanks ik het hartstikke leuk vind om mijn lezers verder te helpen en ik deze site voor de lezer ook gratis wil houden, moest er wel een andere manier komen om er iets mee te verdienen. Uiteindelijk ben ik bij een makelaars kantoor terecht gekomen en nu help ik mijn huis-zoekende lezers via dat kantoor.

hemingway curacao

Wat ik dan de hele week uitvoer..

Ik doe echt alles door elkaar en heb totaal geen ritme of planning. 1 Dag staat vast, en dat is de dinsdag. Dan hebben we in de ochtend een vergadering bij AtHome, het makelaars kantoor, en dan blijf ik de rest van de dag daar. Daarnaast probeer ik nog een halve dag op kantoor aanwezig te zijn. In mijn overige tijd loopt alles door elkaar.

De fotoshoots zijn net wanneer de klant wil. Soms zijn dat er 3 per week, soms zijn dat er 0. De tijd die ik er aan kwijt ben is dan ook nogal verschillend. De meeste tijd zit trouwens in de foto’s bewerken, en niet in de shoot zelf.

Aan mijn blog besteed ik de meeste tijd. Sowieso schrijf ik elke maandag ochtend de weekblog. Daarnaast probeer ik elke week nog 1 á 2 artikelen online te zetten. Verder zit ik natuurlijk heel veel op social media. Vooral Facebook zit ik heel veel op. Berichtjes inplannen. Mijn blog promoten. Berichtjes beantwoorden. Instagram probeer ik ook elke dag even wat tijd aan te besteden. Ook probeer ik nog steeds veel bij te leren, dus daar besteed ik ook tijd aan. En dan heb je natuurlijk ook nog de sales kant. In het begin besteedde ik dat uit omdat het echt niet mijn ding was. Vond het maar eng om met vreemde mensen af te spreken om mijn eigen blog te promoten. Maar uiteindelijk ben ik het toch zelf gaan doen en vind het ondertussen hartstikke leuk. Zo heb ik regelmatig meetings om promoties te bespreken en om bedrijven te overtuigen om met mij samen te werken.

#LoveMyJob.

Ik werk best veel. Ik neem regelmatig een dagje of ochtendje vrij, maar daar staat tegenover dat ik ik ook zeer regelmatig werkdagen maak van 7/8 uur in de ochtend tot 23 uur in de avond. Natuurlijk niet nonstop want ook ik moet eten – en buiten de zomerstop elke middag GTST kijken – maar ik werk best wel wat uurtjes. Toch voelt het nooit echt als werk. Ik vind het echt leuk om te doen en de tijd vliegt voorbij. Ik zou echt willen dat ik meer uren in de dag had zitten zodat ik nog meer kon doen.

Het voordeel van mijn werk is ook dat ik mijn eigen tijd in kan delen. Ik ben mijn eigen baas en bepaal zelf hoe laat ik begin en hoe laat ik stop. Wanneer ik vrij ben. En waar ik werk. Zo werk ik behalve thuis en op kantoor ook regelmatig op het strand of in een hip koffietentje. Of ga ik net een uurtje eerder naar een shoot locatie om nog even op het strand te liggen.

Ik wordt ook wel eens uitgenodigd voor leuke uitjes en etentjes. En uiteraard doe ik natuurlijk ook zelf de ervaringen op waar ik over schrijf. De – extra – leuke kant van mijn baan.

werken op het strand op Curacao

Zitten er dan geen nadelen aan mijn werk?

De nadelen zijn dat je geen vast inkomen hebt, en je nogal wat wanbetalers hebt hier op Curacao. Ook baal ik altijd als een deal die ik heel graag zou willen en veel tijd in heb gestoken niet doorgaat.

Ik vind het ook een nadeel dat veel mensen denken dat het ‘maar’ een hobby is. Dat is het niet. Dat ik een hele leuke baan heb wil niet zeggen dat het geen baan is. Ik heb ontzettend hard gewerkt om te bereiken wat ik nu heb, en werk er nog hard voor, dus kan er nooit zo goed tegen als mensen zeggen dat het niet zoveel voorstelt.

Nog een nadeel is dat er uiteraard ook negatieve reacties komen. Gelukkig krijg ik 99% leuke berichtjes, maar er zijn natuurlijk ook altijd mensen die wat minder aardig zijn. Ik probeer het altijd maar langs me neer te leggen, en denk aan wat iemand mij heeft gezegd toen ik net begonnen was; ‘je bent pas succesvol als je ook haters het’.


Ik hoop dat ik zo veel vragen heb kunnen beantwoorden.

Ook hoop ik dat ik mensen heb geïnspireerd om ook hun dromen achterna te gaan. Er zijn hier op Curacao zoveel kansen, maar je moet ze wel nemen, en soms zelf creëren.


Tips om een baan op Curacao te vinden.

5 reacties

 1. Marjon coumans zegt:

  Ik ben nu ook op Curaçao en zou hier in het ziekenhuis willen werken ter zijner tijd gr marjon

 2. zegt:

  Hey Diana,

  Alles goed? Na lange tijd neem ik weer eens een kijkje op jouw blog. Wat je zegt, dat mensen denken dat het bloggen geen baan is, herken ik zeker! + alle vooroordelen die opgesomd worden. (Bloggers krijgen alles gratis, denken dat ze heel wat zijn, voeren niks uit, zijn lui e.d.) ik heb ze allemaal al gehoord. Geld verdienen met iets wat je leuk vind schijnt voor veel mensen not done te zijn. Ik denk dat het vooral de onwetendheid is 🙂 Hoe gaat het nog op Cura? Wij wonen alweer een dik jaar in Nederland, maar komen nog vaak naar het eiland. Ricardo heeft immers zijn bedrijf nog daar 🙂 Succes met alles! Groetjes, Roxanne

 3. zegt:

  Wat leuk om te lezen. Over een paar jaar willen we als gezin naar Aruba vertrekken. Ander eiland. Maar toch.

 4. zegt:

  Wat leuk dit kijkje achter de schermen het is allemaal niet zo eenvoudig als het lijkt

 5. Leuk om je blog te lezen! Ik vroeg mij inderdaad af wat je precies voor werk deed. Fijn dat je door verschillende dingen die je leuk vindt geld kunt verdienen. En stoer dat je dat allemaal alleen bereikt hebt. Daar mag je trots op zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *