Heerlijke week op Curacao

Zwembad Curacao

Weekoverzicht – Elke week vind je hier een overzichtje van alle avonturen die ik op Curacao beleef.


Deze week was de wifi thuis dráma. Om gek van te worden. Nog niet eens zo heel lang geleden was het normaal om zonder wifi te leven, maar nu raak ik lichtelijk in paniek als die het niet doet. Ik ben er voor mijn werk ook nogal afhankelijk van, want zonder wifi kan ik niet werken.

Dus woensdag ben ik maar naar Sambil gegaan om te kijken of ik daar ergens wifi kon krijgen. Ik ben beland bij een heel leuk koffie zaakje waar ze echt heerlijke milkshakes serveren. Zo’n milkshake met een donut, slagroom en snoepjes erop. Ow en chocolade en caramel. Krijg bijna de neiging nu ik er aan denk om de wifi weer kapot te maken om daar te moeten werken. Maja niet echt goed voor mij. En het is er ook zo koud. Ik snap dat gewoon niet, waarom moet hier op Curacao die airco altijd zo verdomde koud staan?

koffie tentje op Curacao

De dag erna was er iets ergs gebeurd. De kat van mijn buurmeisje was ontsnapt, en was uiteindelijk ook even bij mij op bezoek gekomen. En dat ging niet helemaal goed. Gelukkig was ik thuis en zag het gebeuren. M’n honden vliegen op om ergens achteraan te gaan. Doen ze wel vaker. Maar deze keer was het geen blauwblauw of iets dergelijks. Het was een wit pluizig beestje, en ik bedacht me meteen ‘heej dat is de kat van m’n buurmeisje’.

Akira en Binky probeerden haar natuurlijk te vangen. Ik er achter aan en had Akira gepakt en los gemaakt van de kat en vlug naar binnen gebracht en deur dicht gedaan. Daarna achter Binky aan. Binky is een beetje een mietje, dus toen de kat zich ging verdedigen was hij geschrokken en stond gelukkig stil. Dus die kon ik ook makkelijk binnen zetten. Op een paar kleine wondjes na was er gelukkig niets aan de hand. Nu zat alleen de kat nog bij mij en m’n buurmeisje was er niet. Gelukkig kwam ze op dat moment thuis en kon ze haar meenemen. We waren allemaal zo geschrokken en het was zo’n geluk dat ik thuis was, anders was het waarschijnlijk minder goed afgelopen.

Daarna ging natuurlijk de wifi weer weg, want hij was die dag nog niet weg geweest. Je kan dan thuis ook zo weinig. Ik heb verder geen tv ofzo. En mijn auto was weer eens weg voor onderhoud. Toen ben ik samen met m’n buurmeisje naar Punda geweest om daar een hapje te eten. Heerlijke spareribs gehad.

pontjes brug curacao

Vrijdag was ik nog even naar kantoor geweest, daarna had ik een bezichtiging en toen vond ik het wel tijd voor weekend. Op de late namiddag ben ik nog even naar Snake Bay geweest. Echt zo mooi daar, en zo lekker rustig. Toen de zon onder ging ben ik weer naar huis gegaan om mezelf klaar te maken voor een avondje Saint Tropez. Goede start van het weekend.

Snake bay Curacao

De dag erna was een heerlijk relaxed dagje. Overdag ben ik even met een vriendinnetje bij Trupial Inn wezen zwemmen. Super mooi zwembad en heerlijke bedjes. Alleen een beetje jammer dat iemand had besloten om daar een kinderfeestje te vieren. Dus weg rust. Daarna zijn we nog even bij haar thuis een drankje gaan doen. Ik kan alleen niet zo lang blijven want ’s avonds hadden we een borrel met wat meiden van een Facebookgroep.

Zwembad Curacao

De fijne dagen houden maar niet op, want ook de zondag was weer heerlijk. Ik was naar de Grote Knip geweest. Koelboxje mee. Ligbedjes en een tafeltje. En de hele dag maar chillen. Het is zo mooi daar. Het was super druk, maar een hele leuke sfeer. De muziek hard. Lekker in dat super blauwe water rond dobberen. Echt een beetje een vakantie gevoel. ‘S avonds zijn we nog naar W&W gegaan. Ook daar was het lekker druk. Je merkt dat het vakantie is.

 

En toen zat ook deze heerlijke week er weer op. Op naar de volgende.


 

Hier kan je alle weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

Ben je ook van plan om te emigreren naar Curacao?

Lees dan hier alle info over de praktische zaken betreft een emigratie naar Curacao.

 

2 reacties

  1. zegt:

    Zo gaaaf!

  2. Jenny Mook zegt:

    Ik ben helaas het weekend weer terug gekomen in Nederland, na zes weken Curacao. Mede door al jou slimme tips over leuke bezienswaardigheden, restaurantjes en vooral niet te vergeten de routes naar leuke, afgelegen strandjes heb ik daar een toptijd gehad. Ik denk dat ik een hoop gemist zou hebben zonder regelmatig ” Eilandmeisje” te bezoeken. Bedankt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *