Mijn eerste week als single op Curacao

latin lounge Curacao

Weekoverzicht – Elke week vat ik mijn week samen. Dus elke maandag kun je hier lezen over mijn leven op dit mooie eiland. 


Mijn eerste weekje echt alleen op het eiland. Best raar. De eerste dagen waren echt heel erg wennen en eenzaam. Ik dacht echt wat moet ik in godsnaam met mijn tijd gaan doen. Nu ik niet meer iemand heb om elke keer mee uiteten te gaan enzo. Zou ik eindelijk tijd gaan hebben voor dingen zoals m’n nagels lakken? Maar gelukkig ging het later in de week wel wat beter. Heb het ook druk gehad, dus geen tijd meer om me eenzaam te voelen.

Er moet weer ontzettend veel geregeld worden. Ik weet nog hoe blij ik was toen ik eindelijk mijn sedula had, en dus klaar was met alles regelen. Nu kan het weer opnieuw beginnen. Vrijwel alles staat op mijn ex’ naam, dus dat moet allemaal over gezet worden. Van het huurcontract tot de rekeningen. Van de auto tot het bedrijf. Weer al die instanties af en overal nummertjes trekken..

Afgelopen week hebben we ook de scheiding officieel gemaakt. Zo’n raar gevoel was dat. Je bent al uit elkaar, maar als je het dan ook officieel maakt door die papieren te tekenen, is dat toch wel even slikken. Dit hebben we trouwens op aanraden van een vriend zo snel geregeld. Hij is advocaat hier, en zei dat het beter was om te regelen nu we nog gewoon normaal met elkaar om kunnen gaan. Dus dat advies hebben we aangenomen.

Dat we nog goed met elkaar overweg kunnen is ook erg fijn. We wonen niet meer samen, hij zit nu in een appartementje wat vanuit z’n werk is geregeld. Maar we zijn nog wel samen lekker wezen uiteten en een drankje wezen doen deze week.

Mijn zoektocht naar een nieuw huisgenootje is ook goed gegaan. Ik had een oproepje geplaatst op Facebook, en zo kwam ik in contact met een meisje wat nu nog in Nederland woont. We planden een Skype afspraak, en het klikte gewoon echt goed. Dus vanaf januari woon ik niet meer alleen gelukkig.

Ondanks alle troubles heb ik hier toch zeker nog wel een leuke tijd. Lekker veel opstap geweest. Nieuwe mensen leren kennen. Op het strand rond gehangen. Dansjes gedaan. Heerlijk gegeten.

latin lounge Curacao

Dinsdag was ik naar Latin Lounge geweest. Een dansfeestje wat elke eerste dinsdag van de maand gegeven wordt. Vorige keer was ik ook geweest, maar toen waren we met het groepje van de dansles. Allemaal beginners dus. Deze avond was ik alleen en volgens mij echt de enige beginner, dus ik voelde me wel een beetje een kluns. Maar toch nog een paar dansjes gedaan en het was weer een gezellige avond.

Chill Curacao

Zaterdag hadden we afgesproken met een groepje meiden. Er bestaat een Facebook groep voor vrouwen zodat je makkelijker nieuwe mensen kan leren kennen. Iemand plaatste een oproepje en ik dacht; Leuk! Dus zaterdag zijn we eerst even over de farmers-market bij Mambo gelopen. Om daarna een lekker drankje te doen bij Madero, en daarna Chill. Soort van kroegentocht, maar dan de beach club versie. ‘S avonds zijn we nog met een paar meiden naar Zanzibar en Mojito’s gegaan. Wat een heerlijk dagje was dat.

restaurant el grill mexicano Curacao

Zondag ben ik naar het strand geweest met een vriendinnetje. Even lekker chillen en zwemmen. Helaas werden we wel al vroeg weggejaagd door enorm veel irritante kleine beestjes. ‘S avonds ben ik eerst wezen uiteten bij El Grill El Mexicano. Een restaurant op Mambo waar je prachtig uitzicht hebt over het strand en waar ze heerlijk malse ossenhaas hebben. Zeker een aanrader. Daarna heb ik nog een dansje gewaagd bij Hemingway en in plaats van dat ik daarna naar huis ben gegaan, ben ik nog even bij W&W beland.

Dus dat was toch weer een hopi leuk weekend. Dat is de rede dat ik heel graag op Curacao wil blijven. Zelfs in moeilijke periodes is het hier erg fijn leven.

Bon siman.


 

Hier kan je alle weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

Ben je ook van plan om te emigreren naar Curacao?

Lees dan hier alle info over de praktische zaken betreft een emigratie naar Curacao.

 

4 reacties

 1. Wat fijn om te lezen dat je ondanks de rotperiode ook wat afleiding hebt en leuke dingen kunt doen! Leuk dat je zo snel een huisgenootje hebt gevonden! 🙂 Iets om naar uit te kijken, spannend!

 2. Kim zegt:

  Hoi!
  Hoe heet die Facebook groep?

  Gr Kim

 3. Valerie zegt:

  Beetje rare vraag maar ik ben echt ‘flabbergasted’ dat jullie zo snel de scheiding hebben kunnen regelen.. duurt zoiets niet meestal minimaal een aantal maanden? Hoe werkt dat precies, vooral als je in Nederland getrouwd bent maar op Curacao scheidt? Zit er dan verschil in het proces?

  1. Diana zegt:

   Hoi Valerie, als je allebei het er over eens bent dat je wil scheiden, en je er zelf uitkomt hoe het financieel allemaal geregeld moet worden, dan is het gewoon een kwestie van alles op papier zetten en dan bij een advocaat teken. Daarna moet het nog wel naar de rechter, en dat duurt wel een paar weken. Het maakt verder niet uit of je nu in Curacao of in Nederland scheidt qua proces geloof ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *