Het leven na de lockdown

Playa Grandi / Playa Piscado | Strand Curacao

Welkom bij weer een nieuw overzicht van mijn leventje op Curacao. Bij mijn laatste verhaal waren we net uit de lockdown. Nu zijn we weer een paar weekjes verder. Hoe het leven nu op Curacao is lezen jullie in onderstaand verhaal. Veel leesplezier.

Hoe is het leven nu na de lockdown??

Eigenlijk is ondertussen alles weer zo’n beetje zoals het was. Vrijwel alle regels zijn weer versoepeld. We moeten alleen nog 1,5 meter afstand houden, maar op een enkeling na houdt eigenlijk niemand zich daar aan. Handen wassen voor je de winkels in gaat moet nog wel. Voor de rest is het enige wat je merkt nu, dat er nog geen toeristen zijn. Dus op sommige plekken waar het normaal best wel druk is, is het nu erg rustig.

Eigenlijk ook best wel een unieke ervaring. Een toeristisch eiland zonder toeristen. Gewoon iedereen die je nu tegenkomt woont hier. Wij genieten deze weken nog even optimaal van deze situatie die we waarschijnlijk – hopelijk – nooit meer mee gaan maken. Vanaf volgende week komen er weer toeristen op het eiland. En krijgen we hopelijk ook weer wat meer opdrachten. Want ondanks dat het eiland lekker rustig is zo, zijn heel veel mensen afhankelijk van toerisme en we willen graag weer aan het werk.

20200512_194407

Dit is net na de lockdown. Toen waren de restaurants net open en zijn we even bij een van onze favoriete restaurants langs geweest. Toen waren er nog strikte regels zoals de avond klok waarbij je voor 9 uur binnen moest zijn.

20200513_170347

Een foto van Hato. Ik was een vriendinnetje wegbrengen die terugverhuisde naar Nederland. Ik weet niet of het aan mij ligt, maar als ik op mijn Facebook keek, zag ik echt veel mensen die weggingen. Ene kant ook logisch, want als je op de ene op de andere dag geen inkomsten meer hebt, wordt het aardig lastig om rond te komen hier.

20200522_161531

We waren ook weer op een mini vakantie geweest. Deze stond eigenlijk al 2 maanden eerder gepland, maar toen kwam dus de lockdown en hebben we besloten het te verplaatsen tot na de lockdown. Ook dit was zo’n heerlijk plekje om te verblijven. Midden in Jan Thiel, wat voor ons dus de andere kant van het eiland is voelt dan ook een beetje echt als vakantie.

20200524_113156

Dit kleine monster moest natuurlijk ook mee. Dat mooie sjaaltje wat ze om heeft, heb ik zelf gemaakt.

20200524_142812

Ze heeft ook meteen het beste plekje als haar plekje gemaakt.

20200523_123925

Tijdens onze mini vakantie zijn we ook nog even lekker mee wezen varen met Hakuna Matata. De leukste boottrip voor kinderen.

20200523_112051

We werden opgehaald met een klein bootje omdat de grote boot niet aan kon meren omdat ze de steiger aan het renoveren waren.

Hier nog een leuk filmpje van onze vakantie.

20200523_172129

Dit was al weer de laatste dag. ‘S avonds gingen we weer terug naar ons eigen huisje.

20200530_101951

Het weekend erop waren de kinderen bij opa en oma logeren. Voor het eerst in maanden hadden we weer even wat tijd voor ons 2tjes. Dus we hebben de gelegenheid maar goed aangegrepen. Lekker lang in bed gelegen. Uitgebreid ontbijtje. ‘S avonds met zonsondergang een wijntje en pizza op het strand.

20200530_195535

En we hebben ook nog even genoten van deze heerlijke Indische rijsttafel bij Landhuis Daniel. Ja we hebben het er echt even van genomen haha.

9

Zondag zouden we de kinderen weer ophalen om samen te gaan bbq’ en. Maar ze wilden nog niet mee, dus we hebben met z’n 2e gebarbecued. Geen probleem, meer voor ons haha.

We hadden nog zoveel over, dat we de dag erna nog met z’n 4tjes konden gaan bbq’en. Het was ook meteen de laatste dag voor dat de scholen zouden beginnen.

In het begin gingen ze allebei 2 of 3 dagen in de week naar school. Maar het werd zo onduidelijk gecommuniceerd, dat we regelmatig op de verkeerde dag iemand brachten. Ondertussen zijn de scholen weer normaal gestard sinds vorige week, dus dat probleem hebben we niet meer. Tot gister, toen konden we Jeanairo weer ophalen, want de jufrouw was ziek. Dus Jeanairo heeft nu weer geen school.

real estate fotograaf curacao

Het weekend daarna hadden we al weer een minivakantie. Tijd genoeg nu he. Dit keer zaten we in Ocean Resort bij Mambo. Dit was ook weer zo’n heerlijk weekend. Ook al zit je op nog geen uur rijden van je huis, het voelt echt als vakantie. En het was hier zo mooi, en we hadden zo’n heerlijk appartement.

20200606_100423

En 1 voordeel van een toeristenvrij eiland. Op plekken waarn normaal geen honden mogen komen, mocht Yakita nu toch mee. Er is toch niemand.

20200606_200821

En nog een voordeel van deze tijd – ja, corona heeft niet alleen maar nadelen – is dat er heel veel aanbiedingen zijn. Zo hadden we een volle schaal sushi voor de prijs waar je normaal voor 1 man van eet. Hopelijk blijven al die leuke aanbiedingen nog een tijdje. Ik zie zoveel leuke dingen die ik wil doen – en eten –  voorbij komen, maja helaas bijna geen inkomsten, dus moet zuinig doen.

20200607_191412

Het weekend hebben we afgesloten met een super leuke sunset boattrip van Hakuna Matata. Lekker varen op het Spaanse water met heerlijke pizza’s, en dan ook nog getrakteerd worden op deze super mooie zonsondergang.

Daarna gingen we weer richting huis

20200610_191238

De dag erna weer zo’n prachtige zonsondergang. Deze keer vanuit onze eigen porch.

20200612_174620

Laatst moest ik op een vrijdag even in de stad zijn. Voor iets kleins, en had niet zin om alleen voor dat naar de stad te rijden. Dus dacht laat ik mijn broertje eens lastig vallen. Samen een biertje drinken om het weekend in te luiden. We besloten om even bij Chill te kijken. Het was alsof er niets aan de hand was. Erg leuke sfeer. Moet ik echt weer wat vaker doen.

20200615_141942

Het weekend waren we maar heel even naar het strand geweest, dus we waren maandag nog even een middagje gegaan. We hadden playa Kalki helemaal voor onszelf.

20200615_161351

Daarna nog even bij Lagun een korte stop gemaakt. Ook erg rustig. Op 3 vrouwen na waren we ook daar alleen.

Playa Grandi / Playa Piscado | Strand Curacao

Later in de week zijn we nog even bij Playa Grandi geweest. Nog even in alle rust met de schildpadden snorkelen nu het nog kan. Denk dat ik komende week nog een keertje ga, want het is wel echt zo’n toffe ervaring. Helemaal nu dat er bijna niemand is.

20200619_191550

Happy hour was vorige week zo goed bevallen dat we laatste week met z’n allen gegaan zijn. De kinderen lekker in het strand spelen en zwemmen in de zee. Wij een biertje drinken.

20200621_184223

Zondag was vaderdag en hebben we s’ avonds lekker gegourmet.

20200622_124034

Deze week hangt er geen grote wolk met sahara zand boven de eilanden. Echt niet fijn. Het ziet eruit alsof het heel slecht weer is en heel hard regent op deze foto, maar dat is helemaal niet. Ik ben blij als die weer voorbij is hoor.


Nou, dat was het weer voor deze keer. Als ik dit zelf zo neer schrijf, zie ik eigenlijk wat voor leuk leven we hebben. We doen echt wel veel leuke dingen. Zelfs nu we al maanden lang bijna geen inkomsten hebben krijgen we het voor elkaar om toch nog dingen te doen als op vakantie gaan en lekker varen.

Hoe dan? We maken gewoon barter deals met mensen. We maken filmpjes en foto’s in ruil voor de ervaring. Op deze manier kunnen we ook in deze tijd genieten.

Hoe kom jij deze tijd door?

1 reactie

  1. Petra De Bruyne zegt:

    Hoi!

    Wat is het fijn om je blog te lezen..we missen Curacao zo hard en zien ons zomerreis in het water vallen. Wat valt me dit zo zwaar…
    Er zijn nog teveel restricties voor ons om te komen. Voor ons zijn de vliegtickets, verblijf en eten altijd een hele hap met een gezin van 5. De kans dat ons ticket verlegd wordt of die 72 uren test slecht uitvalt is te groot om zoveel geld te verliezen. Dus stellen we het even uit naar volgend jaar…we zijn hier afhankelijk van de schoolvakanties van de kids. Ik ziet hier echt te genieten bij mijn ochtend koffie voor ik aan mijn eerste meeting begin..dank je <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *