Christoffel berg beklimmen

Curacao is meer dan alleen de bounty strandjes. Meer dan alleen maar luieren met een cocktailtje in de hand. Ook voor de sportievelingen en natuurliefhebbers is Curacao een paradijsje.

 

Boek nu alvast jouw excursies.

(makkelijke en veilige website om verschillende excursies op Curacao te boeken)
(Voor de beste prijs.)

Voor als je zeker wil zijn van een plekje tijdens je vakantie.

 

Het Christoffel park is het grootse nationale park van Curacao. In het park zijn verschillende wandelroutes aanwezig, waaronder de klim van de Christoffel berg.

Je kan met de auto naar het begin van de berg rijden en vanuit daar beginnen met de klim. Halverwege de berg heb je al prachtige uitzichten, maar eenmaal op de top zie je een enorm groot gedeelte van Curacao. Geweldig uitzicht, en de klim meer dan waard.

Is het makkelijk om de Christoffelberg te beklimmen?

De eerste keer dacht ik dat ik dood ging en never nooit niet die top zou bereiken. Na anderhalf uur met veel rustpauzes en ingehaald te worden door kinderen bereikte ik toch uiteindelijk de top. Helaas moet ik bekennen dat dit meer aan mijn conditie lag dan aan de moeilijkheidsgraad van de klim.

De 2e en 3e keer lukte het binnen een uurtje om de top van de Christoffelberg te bereiken. Ik vind het een behoorlijk pittige klim, maar als je enigszins een beetje conditie hebt is het goed te doen. Mensen met een goede conditie bereiken de top vaak al in een half uurtje.

Het eerste deel is nog een pad met kleine stukjes die je omhoog moet klimmen, maar het laatste stuk is geen pad meer en daar moet je echt gaan klimmen. Ikzelf vind dat laatste stuk makkelijker dan het eerste, maar daar zijn de meningen over verdeeld.

De tocht is ook door kinderen en ouderen te doen. Althans ik heb het ze zien doen.

Entree prijs Christoffel park.

De entree prijs van het Christoffel park is voor toeristen 25 gulden ( kinderen 7.50 gulden)

Voor lokalen kost het 5.00 gulden ( kinderen 5 gulden ). Zorg wel dat je je sedula bij hebt, want daar zijn ze streng in.

Je kan ook een jaar abonnement nemen voor 60 gulden. Dat heb ik gedaan.

Openingstijden van het Christoffel park.

Het park is van maandag tot en met zondag open vanaf 6.00 uur tot 14.00 uur (toegang tot 13.30 uur).

Met de klim van de Christoffelberg kun je het beste vroeg in de ochtend starten, zodat je minder last hebt van de hitte. Na 10.00 uur mag je niet meer beginnen aan de klim.

Boek nu vast online je entree tickets.

Foto’s van de Christoffelberg:

christoffel berg Curacao

christoffel berg Curacao

christoffel berg Curacao

christoffel berg Curacao

christoffel berg Curacao

christoffel berg Curacao

Check hier voor nog meer leuke dingen om te doen op Curacao.

Follow

Diana

Praat gezellig mee

2 reacties op “Christoffel berg beklimmen

  1. Wilma en Wim

    Wij hebben in februari de christoffel berg beklommen, en gezien onze leeftijden van 63 en 67 jaar vonden wij het best zwaar. Het eerste gedeelte ging nog wel, maar je mag het absoluut niet onderschatten, en vergis je niet in de terugweg. Neem voldoende water en eten mee. Begin op tijd. Maar we hebben het gehaald, en boven op de berg van het uitzicht genoten.

    Reply
  2. Lifeaholic.nl

    Haha ik kan me helemaal in jouw omschrijving vinden. Anderhalve maand geleden dacht ik er precies zo over! Hopelijk gaat het mij de volgende keer ook wat makkelijker af…

    Reply