Sea aquarium Curacao

curacao sea aquarium

Een van de bekendste attracties van Curacao is het sea aquarium. Dat komt denk ik voornamelijk omdat je daar ook met de dolfijnen kan zwemmen.

Wij zijn hier ook een middagje geweest. Nu hou ik er eigenlijk meer van om dieren in het wild tegen te komen, maar het sea aquarium is toch wel leuk.

Het sea aquarium lijkt me vooral erg leuk voor families, en dan vooral voor de kinderen. Je kan hier echt in contact komen met de dieren. Je mag verschillende dieren aaien en voeren. Er wordt ook het een en ander uitgelegd over de dieren. Je kan foto’s maken van dichtbij. En ze maken foto’s van jou met de dieren.

Ook zijn de medewerkers altijd behulpzaam als je vragen hebt. Ze weten ontzettend veel over de dieren en vertellen er graag over.

Binnen vind je allemaal aquariums met kleinere vissen. Je hebt er bakken met allerlei zeedieren zoals zeesterren en zeekomkommers, en deze mag je ook aanraken. Ook zijn er ondiepe bassins met pijlstaartroggen, en ook die mag je aanraken. Na heel erg aandringen van mijn vriend, heb ik er toch maar een aangeraakt, en wat voelen die raar zeg. Binnen zitten ook nog flamingo’s, al vraag ik me wel af wat die in een sea aquarium te zoeken hebben. Misschien de volgende keer eens vragen..

Edit: De flamingo’s zijn ooit opgevangen in het sea aquarium nadat ze gered waren na de olievervuiling. Na de lange verpleegperiode konden ze niet meer in het wild overleven. Vandaar dat ze daar zitten.

sea aquarium curacao
^^Maar natuurlijk wel op de foto met de flamingo.

Binnen zit ook nog een bassin met verpleegsterhaaien. Deze mag je ook aanraken (wel onder begeleiding!) en daarna mag je ze ook nog voeren. Dit gebeurd door middel van een stuk vis aan een grote tang – zodat die je vingers niet opeet – en die zuigt die dan ineens kei hard op.

sea aquarium curacao

Buiten vind je nog de citroenhaaien. Deze zijn best groot en vallen ook wel eens mensen aan. Niet vaak hoor en rondom Curaçao is dat nog nooit gebeurd.

Ook zijn er nog zeeschildpadden en andere vissen. Deze kan je zien vanuit een soort van onderzeeër. Ook leuk om van onder de wateroppervlakte de dieren te kunnen zien.

Ook leuk om te weten. Alle dieren die je in het aquarium tegen komt, bevinden zich ook echt in de wateren rondom Curaçao. Ja, ook de haaien. Of is dat niet leuk om te weten?

Ook zijn er 2 verschillende shows.

sea aquarium curacao

De eerste show die we gezien hebben, was de zeeleeuwenshow. De zeeleeuw – ik ben z’n naam even vergeten – laat allemaal kunstjes zien.

curacao sea aquarium

Als afsluiter van de middag hadden we nog de dolfijnenshow gezien. Erg leuke beesten vind ik dat en de show was dan ook leuk om te zien.

Wij hebben alles op eigen houtje gedaan, maar je kan ook met een gids meelopen door het aquarium. Wij waren daar net te laat voor, dus als je dat wilt, check even de tijden op hun website zodat je wel op tijd komt.

In het aquarium is ook een shop aanwezig voor souvenirtjes en een café voor wat te drinken en eten.

De entree prijs van het sea aquarium:

 • Volwassenen: 21 dollar
 • Kinderen van 0 – 4: gratis
 • Kinderen van 5 – 12: 11 dollar
 • 60 +: 11 dollar.

Voor inwoners van Curaçao geld een aangepaste prijs.

Openingstijden van het sea aquarium:

Elke dag geopend van 8 tot 17 uur.

Met de dolfijnen zwemmen?

Dit heb ik niet gedaan, dus kan je er ook niet mijn ervaring over vertellen. Wil je dit wel doen, dan kun je nu online reserveren zodat je gegarandeerd bent van een plekje. Boek nu online een dolphin swim.

 

 

7 reacties

 1. zegt:

  Ik wil dus nog heeeel graag eens met dolfijnen zwemmen, maar dan wel in hun natuurlijke omgeving. Je hoort toch zo vaak van die zielige verhalen over de dieren in dit soort parken dat ik niet het risico wil lopen dat ik er aan mee werk. Verder vind ik de foto dit jij in je artikel hebt van de dolfijnen wel echt prachtig!

 2. zegt:

  Ik heb in Mexico ooit met dolfijnen gezwommen. Achteraf hoorde ik daar allemaal nare dingen over, dus daar heb ik wel een beetje spijt van. Wel een mooie plek dat sea aquarium.

  1. Diana zegt:

   ik wilde eerst ook altijd met dolfijnen zwemmen, maar toen kwam ik ze een keer in het wild tegen en toen durfde ik niet meer :’) Daarna nog verschillende keren wilde dolfijnen tegen gekomen, en uiteindelijk toch ook nog tussen gezwommen (wilde dolfijnen) die geven dan wel geen kusjes enzo, maar dat was wel zo mooi en gaaf.

   Ik weet dat lang niet bij elk park evengoed met de dieren omgegaan wordt. maar volgens mij wordt daar echt wel heel goed met de dieren omgegaan. de dolfijnen mogen ook gewoon de open zee in enzo.

 3. zegt:

  Wauw wat een prachtige foto’s. Gaaf hé!

 4. zegt:

  Prachtige dieren. Die echt niet daar thuis horen in gevangenschap. Hier zou ik dus ook met een heel grote boog omheen lopen…

  1. Diana zegt:

   Natuurlijk weet ik er het fijne niet van, maar volgens mij wordt er daar wel goed met de dieren omgegaan. Ik hoorde net bijvoorbeeld dat die flamingo’s daar zitten omdat ze gered waren. Dus als ze daar niet zaten, waren ze nu dood geweest.
   Maar ik spot idd ook liever de dieren in het ‘wild’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *