Waarom naar Curacao op vakantie

mambo beach curacao

Curacao is een heerlijk vakantie eiland en makkelijk te bereiken vanuit Nederland. In deze blog 5 verschillende redenen waarom jij vandaag nog een vliegticket naar Curacao zou moeten boeken.

Het hele jaar door heerlijk weer.

Op Curacao is het altijd rond de 30 graden. Daarnaast hebben we ruim 3000 zonuren per jaar. Dat is een gemiddelde van 8 per dag. Dat wil zeggen dat Curacao een zeer zonnig eiland is. Zelfs het regenseizoen stelt niet zoveel voor. Dus zelfs in de ‘regen maanden’ is het heerlijk om hier vakantie te vieren. Een bijna altijd aanwezig verkoelend briesje maakt het erg aangenaam.

Makkelijk te bereiken vanuit Nederland.

Curacao is makkelijk te bereiken vanuit Nederland. Vanuit Schiphol vliegen dagelijks meerdere vluchten rechtstreeks naar Curacao. Oké toegegeven, 9 uur is een aardige vlucht, maar als je eenmaal geland bent is het t meer dan waard.

zonsopkomst in vliegtuig

Heerlijk eten.

Er zijn veel heerlijke restaurants op Curacao. Je moet wel net even verder kijken dan de meest toeristische plekken maar we hebben echt goede restaurants met heerlijk eten. De lokale keuken is ook lekker, dus probeer die ook zeker eens een keer. En zeker niet onbelangrijk, vrijwel overal is ook gewoon een hollandse kroket, frikandel of portie bitterballen te krijgen.

Restaurant Curacao | Bali Grote Berg.

De meest mooie stranden

Curacao heeft zoveel mooie stranden. Naar mijn mening behoren onze stranden toch wel tot de top van de mooiste stranden van de wereld. Witte stranden en ontzettend helder water. Zo blauw, dat je je afvraagt of het niet gephotoshopt is. Er zijn drukke toeristische stranden met gezellige beachbars tot aan prachtige baaien gelegen tussen de rotsen die nog echt natuurlijk zijn.

mambo beach curacao

Veel dingen om te doen.

Curacao is een toeristisch eiland, en daardoor zijn er ontzettend veel leuke dingen te doen. Je kan het zo gek niet bedenken en het is er. Van onderwater scootertjes om onze prachtige onderwaterwereld te bewonderen tot aan rondvluchen om het eiland vanuit de lucht te zien. Van rustige wandeltochten door de binnenstad om de cultuur te leren kennen tot aan avontuurlijke buggytochten om de woeste natuur te ontdekken. Je zal je jezelf geen dag vervelen op Curacao.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *