Klein Curacao

Klein Curacao is een klein onbewoond eilandje op zo’n 12 kilometer vanaf Curacao. Gemiddeld vaar je er zo’n anderhalf uur op. Er zijn vele boten die verschillende trips aanbieden naar Klein Curacao. De tocht ernaartoe kan nogal heftig zijn als je last hebt van zeeziekte. Een pilletje tegen zeeziekte is dus wel aan te raden als je daar last van hebt. De terugweg is lekker rustig varen.

Klein Curacao is precies zoals je je voorstelt. Extreem blauw en helder water met heerlijk witte zandstranden. Meer ‘bounty- strandje’ dan dit ga je het niet krijgen.

klein curacao

Wat is er te doen op Klein Curacao?

Snorkelen met de Schildpadden.

Voor de kust van Klein Curacao kun je heerlijk snorkelen. Het water is heerlijk en de kans is erg groot dat je schildpadden tegen komt. Zo heb ik eens in het water gelegen daar terwijl er wel 10 schildpadden om me heen zwommen. Echt een geweldige ervaring.

klein curacao boot trip

De vuurtoren. 

De vuurtoren is het meest kenmerkend van Klein Curacao. De rood wit gestreepte toren zie je al van verre verschijnen aan de horizon. Afgelopen jaar is de toren helemaal gerenoveerd, want deze is ooit verwoest geweest door een storm. Vanaf het strand waar de boten aanmeren is het een klein kwartiertje lopen.

Klein Curacao boot trip | excursie | dagtrip.

Het scheepswrak. 

Als je nog eens stukje verder loopt kom je uit bij een oud scheepswrak. Het ligt daar al 10 tallen jaren en is volledig verroest. Het is gevaarlijk om er op te gaan, dus beter doe je dat niet.

Klein Curacao boot trip | excursie | dagtrip.

De verschillende boten die naar Klein Curacao varen.

Ik ben zelf al een aantal keer naar Klein Curacao geweest en ben elke keer met een andere boot gevaren.

Blue Fin Charters. 

De Blue Fin is een grote catamaran die de terugweg de zeilen hijst. Een dagje naar Klein Curacao met deze boot is zeker aan te raden. Een mooie grote boot waar je heerlijk op kan relaxen. Aardig personeel. En goed eten.

Meer info en mijn ervaring met de dagtocht naar Klein Curacao met de Blue Fin.

Wil je gegarandeerd een plekje op deze boot dan kun je vast online reserveren:

Reserveren

Boot trip Klein Curacao

Powerboat Caribbean. 

De tocht zelf is al een hele beleving. Met enorme snelheid vaar je naar klein Curacao. Ik vond het echt heel tof. Met deze boot heb je ook de minste kans op zeeziekte.

Meer informatie en mijn ervaring met de dagtocht naar Klein Curacao met de Powerboat.

Reserveren

online excursie boeken op curacao |klein curacao powerboat

Breeze Boattrips. 

Dit is een wat kleinere boot, dus je bent ook met een kleine groep wat wel een gezellige sfeer geeft. Ik vond dit een leuke tocht en het eten was ook lekker. Na het eten gingen we zelfs de schildpadden nog voeren.

Meer informatie en mijn ervaring met Breeze Boattrips. 

Reserveren

klein curacao boot trip

Bounty Adventures. 

Met deze boot ging ik de allereerste keer naar Klein Curacao. Ook deze trip was prima verzorgd.

Reserveren

Klein curacao jonalisa boot

Dit zijn alle boten die ik uitgeprobeerd heb. Ik vond alle 4 de tripjes leuk en ze zijn dan ook allemaal aan te raden. Het is maar net wat je liever hebt.

Het voordeel van online reserveren is dat je op de dag kan gaan wanneer jij wil. Als je pas boekt als je hier bent, heb je risico dat die dag al vol zit. Qua prijs maakt het geen verschil.

Met welke boot ben jij geweest? 

 

Follow

Diana

Praat gezellig mee

3 reacties op “Klein Curacao

 1. toni

  hallo Diana
  mijn naam is Toni.ik ben een aantal jaren gekeden samen met mijn dochter ba Curacao geweest Was tijdens mei vacantue en we verbleven in Chokogo resort.Ik ben bijna 53 jaar jong en ik sta sterk te denken om naar zo eiland te vestigen.Ik ben o a loodgieter met beroep
  en ik begin ba aflooop van jaren last te krijgen van de viochtigheig in Nederland.Self kom ik oorsronkelijk uit Macedonie ook een veel.meer zonig land dan Nederland.Kun je me wat tips geven over vestigen oo het eiland .b.v kun je met 80.00 eur.iets kopen klein huis en iets beginen om nieuwe bestaan op te bouwen…Ik zag op je site dat je tegen betaling ook huis bezightigen en laten zien via video ???alvast bedankt Toni Ordanovski

  Reply
 2. Pingback: Gratis stranden op Curacao | Vakantie tips

 3. Pingback: Alle stranden van Curacao op een rij - Mooiste stranden.