al 5 jaar op Curacao

5 Jaar alweer. 5 jaar geleden begon ik mijn droom te leven. Vandaag 5 jaar geleden stond ik op schiphol, om 9 uur later op Hato te landen. Om mijn leven te gaan leven op dushi Korsou. Een goede baan, mooi huis en al mijn vrienden en familie achterlatend. Weer beginnen vanaf 0.

Ik wist niet hoe mijn leven zou gaan lopen, maar zoals het gegaan is had ík zelfs nooit verwacht toen ik vertrok. Een scheiding. Meerdere malen afscheid moeten nemen van mijn dierbare hondenkindertjes. Veel geweldige mensen leren kennen en bijna net zo vaak weer afscheid moeten nemen. De vele verhuizingen, je zou bijna denken dat het een hobby van me is. En toen kwam ik ineens mijn vriend tegen, en daar kreeg ik ook nog 2 kinderen bij, gratis en voor niets. Nouja, het houdt deze blog wel spannend..

Maar 1 ding is altijd het zelfde gebleven. Mijn liefde voor dit mooie eiland. Ik hou van Curacao en dat zal ik altijd blijven doen. Ik heb moeilijke momenten gehad, maar nog veel meer hele mooie momenten. Altijd heb ik me thuis gevoeld. Vanaf die eerste keer dat ik voet op dit eiland zette wist ik; dit is mijn thuis.

5 jaar zijn snel voorbij gegaan. 5 jaar is lang, maar het voelt zo kort. Het voelt alsof ik hier nog helemaal niet zo lang ben, maar tegelijkertijd voelt nederland ook zo lang geleden.

Nederland.. ver weg. Ik heb niets met Nederland. Eigenlijk nooit gehad ook niet. Ik ben er nu 3 keer geweest sinds ik hier woon. 1 keer omdat ik wilde. 2 keer omdat mijn ouders een ticket cadeau gaven. Het is wel leuk om daar weer even te zijn, maar ik heb liever dat mensen hier komen.

Beter weer, mooiere omgeving. Ik heb meer tijd.

Vanaf het begin dat ik hier woon voel ik me thuis. Het is een heerlijk eiland. Wel 1tje met een gebruiksaanwijzing. Je moet een beetje weten hoe het werkt, en daar ook tegen kunnen. Maar als je dat kan is het zo fijn wonen hier.

Bon siman

daaibooi-curacao-strand

2 reacties

  1. Tonnie de Jong zegt:

    Hele leuke blog!! Wij kijken er veel op, zijn met pensioen en als alles goed gaat komen we eind dit jaar naar Curacao om te wonen.
    Het papier werk schikt mij een beetje af maar moet goed komen.
    Al veel tips gevonden Danki!!

  2. Hoogendoorn zegt:

    Heet jij niet anders Jantien of Jantiene?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *