Laura vertelt:

playa daaibooi Curacao

Door de liefde voor Curacao en het bloggen kwamen Laura en ik elkaar tegen via het internet. Nu ruim een jaar later hebben we elkaar al een aantal keer ontmoet en klikt het ook in real life. 

Vandaag doet Laura haar verhaal. Hoe is zij op Curacao terecht gekomen? Wat vindt ze van het eiland? En mist ze Nederland?

Check ook even haar eigen blog: LoveCuracao. Aanrader. 


Ik ken Diana al een poosje van toen we in contact kwamen via onze blogs over Curaçao voordat zij hier kwam wonen. We hadden erg leuk contact en toen ze hier eenmaal was, hebben we al een paar keer afgesproken om gezellig een drankje te drinken!

Ik krijg heel vaak de vraag van mensen die op het eiland wonen of hier tijdelijk zijn, hoe ik op het eiland terecht ben gekomen. Hierbij schrijf ik dan in deze gastblog mijn verhaal en wat ik er nou van vind om hier te wonen.

10 jaar geleden alweer ben ik na mijn studie voor 3 maanden naar Aruba geweest om er een beetje te werken en relaxen. Drie maanden vond ik toen zó lang klinken en ik wilde ook echt niet langer gaan omdat ik bang was dat ik mijn familie en vriendinnen te erg zou missen. Gelukkig ging ik wel met een paar vriendinnen, wat heel erg fijn was. Maar het was me zó goed bevallen dat ik eigenlijk niet weg wilde.

Alleen toen ik net afgestudeerd was, had ik heel erg het gevoel dat ik een serieuze baan moest gaan zoeken etc. Eenmaal terug in Nederland voelde ik me zo ellendig. Ik miste de warmte, het buiten zijn en gewoon het eilandleven. Toen had ik al besloten; ik ga ooit een keer op een warm eiland wonen. Toen wist ik nog niet dat het Curaçao zou worden…

Ik was daarvoor al een keer eerder op Aruba en Curaçao op vakantie geweest en ik vond Curaçao toen wel leuk, maar Aruba veel leuker. Inmiddels is dat wel veranderd gelukkig. Toen ik mijn man leerde kennen, een Curaçaoënaar, hadden we het er regelmatig over. Toen zei hij als we naar een eiland gaan, wil ik wel naar Curaçao. Dit in verband met familie en zijn toekomstdroom die hij heeft met zijn werk op Curaçao.

playa daaibooi Curacao

Een poos later werden onze gesprekken erover steeds serieuzer en zijn we eerst op vakantie naar Curaçao gegaan, om te kijken hoe ik het zou vinden om hier te wonen. Op dat moment was ik er niet zeker van, maar heb toch besloten om het te doen. Toen ging alles ineens heel snel. Hoe sommige mensen er jaren over doen hebben wij het in 2 maanden besloten en zijn we gegaan. We hadden besloten om eerst voor een jaar te gaan en dan wel te kijken hoe het zou bevallen, zodat we nergens echt aan vast zouden zitten.

Eenmaal hier had ik de eerste twee weken helemaal nergens last van, had alleen maar een vakantiegevoel. Maar na die twee weken voelde ik ‘m wel even. Toen was het zo definitief. Ik heb mijn familie achtergelaten en begon mijn vriendinnen ook te missen. We hebben een kindje van bijna 3 jaar nu en ik heb mijn eigen ouders en zussen niet bij me waar ik zo hecht mee ben. Dat was toen even heel erg moeilijk. Dat blijft ook moeilijk, maar ik ben het inmiddels wel al gewend.

Ik vind het leven op Curaçao heerlijk. Het gevoel wat ik heb als ik in de auto rondrijd met harde muziek aan, even naar het strand kan gaan of gewoon heb als ik naar buiten kijk en de blauwe lucht en de zon zie, is heerlijk. Als ik een foto van Nederland voorbij zie komen van de grijze/gure lucht, krijg ik al een deprimerend gevoel. Als ik hier een middagje naar het strand ga, voel ik me helemaal opgeladen, vrij en gelukkig. Dan denk ik altijd hoe heerlijk is het dat je gewoon altijd een vakantiegevoel hebt op de plek waar je woont.

stranden curacao

Ik krijg zo vaak de vraag ook of ik Nederland niet mis. En nee ik mis het echt niet. Soms mis ik natuurlijk wel het shoppen en de leuke restaurantjes en eettentjes. En natuurlijk zoals ik al zei mijn familie en vriendinnen, maar verder niks! Nu ga ik helemaal los als ik in Nederland op vakantie ben of je kunt bijvoorbeeld naar Miami gaan.

En ook hier heb je echt wel een paar leuke winkeltjes. Mijn shopverslaving die ik in Nederland had, is in ieder geval wel over, dus dat scheelt wel weer in shop uitgaven.. En hier heb je ook heel veel leuke eetplekjes én met een uitzicht wat je in Nederland dan weer niet hebt.

Veel mensen vinden het lastig hoe bepaalde dingen hier geregeld zijn. Tuurlijk is het af en toe lastig als je overal persoonlijk naartoe moet gaan ipv. dat je dingen online kan regelen, maar soms heeft het ook wel wat. Dat het niet zo perfect hoeft te gaan zoals in Nederland en met strikte regeltjes etc.

Hier word je bijvoorbeeld niet gelijk afgestraft met een megaboete als je even rechts inhaalt omdat er links iemand rijdt als een schildpad, of kun je bijna overal makkelijk en gratis parkeren. Zelfs de parkeergarage is hier gratis! En zo heb ik nog wel meer voorbeelden. Er zitten overal voor- en nadelen aan, maar ik vind de voordelen van op Curaçao wonen groter dan de nadelen. Dus wij blijven voorlopig nog wel even!


 

Dankjewel Laura voor het delen van jouw ervaring met emigreren naar en het wonen op Curacao. 

Wil jij ook jouw ervaring delen, stuur me dan even een berichtje. 

 

2 reacties

  1. Leuk verhaal! Leuk om ervaringen van anderen te lezen! Ben je wel van plan om ooit weer terug naar Nederland te komen? Veel plezier ❤️

  2. zegt:

    Leuk verhaal! Snel ook gegaan inderdaad. Ik emigreerde zelf ook binnen 3 maanden na mijn besluit. Ik had wel het voordeel dat mijn vriend al een huis had in Colombia, dat scheelt een hoop geregel 🙂 Nu woon ik niet bepaald in een tropisch gebied, toch vind ik het klimaat echt veel positiefs doen tov Nederland. Ik mis het na 2 jaar ook nog steeds niet (behalve dan familie en vrienden).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *