Ik ga weer verhuizen.

Weekoverzicht – Elke week vat ik mijn week samen. Dus elke maandag kun je hier lezen over mijn leven op dit mooie eiland.


Bon siman allemaal. Al weer een tijdje geleden dat ik een weekoverzicht geplaatst heb. Sorry daarvoor. Druk druk druk. Moest even veel werken. Mijn wifi was kapot. En moet even een ritme vinden in alles wat ik doe. Er is weer een hoop gebeurd afgelopen tijd dus ik praat jullie even bij over wat ik afgelopen weken allemaal gedaan heb.

Zo ben ik op huizenjacht geweest. Ik woon toch liever alleen zodat ik lekker onafhankelijk ben van anderen. En dat is nog niet zo heel makkelijk. Aangezien ik 2 honden heb die mee moeten, dus een eigen tuin nodig heb. En ik wil graag aan deze kant van het eiland blijven wonen. Daarnaast een grote porch, want ik leef hier liever buiten. Minstens 2 slaapkamers voor al mijn zooi. En dat voor een budget dat ik in mijn 1tje kan betalen.

En het is geluk hoor! Ik ben bij 3 huisjes wezen kijken. Bij de 1e was ik meteen enthousiast. Ruim en netjes. Mega porch, grote tuin. Goede prijs en incl schoonmaak. Ideaal zou je zeggen. Totdat de mevrouw met haar regeltjes kwam.

  • Geen mannen mogen blijven slapen.
  • Geen homo’s mogen langs komen.
  • Niet schelden.

Nou mevrouw, dan kijk ik nog even verder.

Daarna kwam ik nog een leuk huis tegen via internet. Samen met een vriendin was ik langsgereden en toevallig was net op dat moment de makelaar daar. Dat werd dus meteen een bezichtiging. Ook een mooi huis. Maar wel erg groot en wat ouder. Toen ik naar Curacao verhuisde was ik ingesteld op minder luxe en oudere huizen enzo. Maar toen kwamen we in een moderne woning te wonen en ik moet eerlijk zeggen dat ik het nu toch wel lekker vind om gewoon uit alle kranen warm water te hebben en overal 220 stroom..

Verder zag ik nog een leuk appartementje, maar dat was op een complex dus ik was er eigenlijk vanuit gegaan dat daar geen honden zouden mogen. En het was gemeubileerd terwijl ik mijn eigen spullen heb. Maar het zag er zo leuk uit. Mega palapa in de tuin. Alle kleuren van de regenboog op de muren. Palmbomen. Gezamenlijk zwembadje erbij. Ik dacht, ik vraag gewoon of er honden mogen. En ook maar meteen of het ook ongemeubileerd gehuurd kan worden. Dat kon allemaal wel, dus ook daar ben ik gaan kijken.

Het zag er super leuk uit, maar is ook wat ouder en minder luxe. Er waren meerdere geïnteresseerden, dus ik moest wel snel een keuze maken. Ik was aan het twijfelen tussen het huis en het appartement. Het huis is wel een stuk groter, maar wat moet ik eigenlijk met zo’n mega huis in mijn 1tje. Dus uiteindelijk toch voor het appartementje gekozen. Over een kleine maand ga ik over.

Mocht er iemand interesse hebben in het het huis waar ik nu woon.. Super chill huis met 3 slaapkamers en 3 badkamers en een ruime voor en achter porch. Voor 2000 per maand. Neem even contact met me op, dan breng ik je in contact met de eigenaar. Hij heeft me toen ik hier toch nog wilde blijven geholpen, dus ik probeer hem nu te helpen om snel een nieuwe huurder te vinden. Beschikbaar vanaf mei.

grote berg curacao huur huis

Vorige week ben ik weer een dagje naar Klein Curacao geweest. Ik ben een soort van Klein-Curacao-tripjes-test aan het doen voor mijn website. Vervelend werk he. Het was echt weer een heerlijke dag. Het is fijn om even niets te doen. Internet doet het daar bijna niet, dus lekker rustig. Boekje mee. Heb nog even over het eiland gewandeld. En verder gewoon niets. Ik was met de Powerboat mee, en wat een gaaf ding is dat. We gingen echt super hard en waren in minder dan een uur op Klein Curacao.

klein-curacao-powerboat

Ook ontdek ik nog steeds nieuwe plekjes. Ik begrijp mensen echt niet als ze zeggen dat je Curacao in een weekje wel gezien hebt. Ik woon er nu al een tijdje en kom nog steeds mooie plekjes tegen. Zo zijn we deze week nog bij Boka Ascension geweest. Het is daar super mooi en je hebt er mooie wandelroutes.

boka-ascenssion-curacao

Verder ben ik afgelopen tijd erg weinig op het strand geweest. Ik denk dat ik dat vandaag of morgen nog even in ga halen, want dit kan natuurlijk niet. Wel heb ik nog de nodige dansjes gedaan. Zo ben ik een paar keer naar W&W geweest. Ik moet vort veel op vrijdag of zaterdag werken, dus dan ga ik maar zondags op stap. Eigenlijk ook een hele leuke avond om uit te gaan.

Uiteraard heb ik ook weer de nodige drama met mijn auto gehad. Zo stond ik voor de 3e keer al weer zonder benzine. Mijn tank-lampje is ondertussen wel gemaakt, maar als de tank op westpunt leegraakt, is het nog een heel eind rijden naar een tankstation dat open is laat op de avond. Waarom ik met een bijna lege tank naar Westpunt rij? Omdat ik niet wist dat ik daar heen zou gaan, anders had ik wel even getankt. We hadden voor de zekerheid bij Grote Berg even een extra auto gehaald voor het geval we ’t tankstation niet zouden halen. En dat was maar goed ook, want ondanks al mijn pogingen om zo min mogelijk benzine te gebruiken, stopte die er toch mee. Dat werd dus weer met een jerrycan op en neer.

En vonden jullie ook niet dat ik al lang geen kapotte band had gehad? Nou, het was afgelopen weekend weer zo ver. Vond het al lang duren aangezien banden kapot rijden mijn specialiteit is. Helaas dit keer ook de velg, waardoor we heel de zondagmiddag hebben moeten wachten totdat die band gefixed was. Daar gingen onze plannen om naar Santa Cruz te gaan. Dus dat werd KFC in de auto. Maar wel met deze zonsondergang:

zonsondergang curacao

En ik heb ook nog een leuk nieuwtje. Ik ga fotograferen. Het staat nog echt in de kinderschoenen, en ben het nog allemaal op aan het zetten. Maar mocht je vast een kleine sneak peak willen: Tadaa. Ook meteen liken he haha.

 

Zo, dat was mijn leventje weer van afgelopen tijd. Jullie nog leuke dingen gedaan?

Bon siman.


 

Hier kan je alle weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

Ben je ook van plan om te emigreren naar Curacao?

Lees dan hier alle info over de praktische zaken betreft een emigratie naar Curacao.

1 reactie

  1. zegt:

    Wat fijn dat je wat hebt gevonden! Ben benieuwd naar de foto’s van je nieuwe appartement!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *