9 x Waarom je écht niet op Curacao moet gaan wonen.

mambo beach curacao

Ben je nog aan het twijfelen of je op Curacao wil gaan wonen? Denk daar dan nog maar eens goed over na..


Je kan hier gewoon nooit die leuke winterjas aan. of die lekker comfortabele snowboots. Zo jammer.

Waar ga je op vakantie? Het is hier zo mooi, dat het gemiddelde vakantieland toch vaak niet meer heel bijzonder is.

En het is ook gewoon ontzettend moeilijk om te kiezen naar welk strand je deze zondag weer gaat. Als je niet voor deze moeilijke keuze wil staan, zou ik écht niet op Curacao gaan wonen hoor.

Wat ook vervelend is. Je moet zo snel drinken hier. Heb je een lekker koud biertje, is die na 10 minuten al lauw.

En als we het toch over drank hebben.. Waar laat je de rode wijn? In de koelkast te koud, en buiten de koelkast te warm.

Op al die leuke muziek die je overal hoort kun je echt niet stil blijven staan. Dus moet je naast je drukke leven gevuld met strandhangen en happy hours ook nog eens danslessen volgen.

Curacao is ook helemáál niet goed voor je lichaam. Overal ruikt het zo lekker naar eten. En dan is de verleiding om te stoppen bij die lekkere trukipan toch net te groot. Doei platte buik. 

En de mensen zijn hier ook zo gezellig. Voor je t weet sta je zelfs op een doordeweekse avond bij de snek of bij een beachclub. Vreselijk.

Wat ook zo naar is hier.. Ga je lekker even een duik nemen in die heerlijk heldere Caribische zee, zitten je voeten helemaal onder het zand als je bij het strandbedje terugkomt. 


Zo zie je maar weer.. Het leven op Curacao gaat ook zeker niet over rozen.

* Sarcasm off * 

20210302_081021

7 reacties

 1. Kon ta bai …….
  Wat een fantastisch goed verhaal heb jij over Curaçao geschreven, ik vind dat uniek en schitterend mooi.
  Ik ben er tot nu toe maar één keer geweest en wel 3 maanden, daarna verloopt je verblijfsvergunning.
  De echte mensen van Curaçao leer je vanzelf kennen door gewoon met ze te praten, bijvoorbeeld op een tour door de Penstraat.
  Aan die straat woont ook een prima lerares Papiamentu, die perfecte cursussen geeft, die door Curaçao betaald worden.
  Voor mij was het eiland een fantastisch mooie therapie om tot pure rust te komen en om door de meest fantastische temperaturen omringd te worden.
  Op een van de stranden hebben ze een houten gebouwtje, het is een internetcafé, helemaal geweldig en zo kon je daar, echt nog in het begin van de computertijd prima met het thuisfront praten.
  Mijn e-mail adres heb ik daar gekregen van een hele prima Antilliaan.
  Diana, je bent nog één ding vergeten in je schitterende verhaal om vooral niet naar Curaçao te gaan…..de mensen spreken er vaak
  veel beter Nederlands dan wij !
  In Willemstad hebben ze zelfs een grote vestiging van Albert Heijn en als je daar in de rij bij de kassa staat te wachten en je hoort de kassière zeggen “ prettig weekend” , dan hoor je bijvoorbeeld van een Amsterdamse tourist : “ van hetzelfde” en dan zegt de kassière heel correct : “ u. bedoelt insgelijks “.
  Je moet dus dan vanuit Nederland 10 uur vliegen om daar het goede Nederlands te kunnen horen !
  Dat “ van hetzelfde ” klinkt zo bot en totaal ongeïnteresseerd !

  Je leert echt te leven op Curaçao.
  Heel veel succes met je fotosessies daar, ik heb daar hele enthousiaste makelaars leren kennen.

  Heel veel sterkte, het gaat allemaal lukken

 2. Als je verwacht dat op Curacao wonen zonder slagen en stoten gaan, dan kan ik je bijdeze uit je droom halen. Worstelingen horen simpelweg bij een groot, buitenlands avontuur. Je verlegt je grenzen en het leven gaat je flink op de proef stellen. Dat is niet om jou te pesten, dat is enkel omdat je onbekend bent met de nieuwe situatie en je hier een weg in moet vinden. Je wordt gedwongen onbekende mensen aan te spreken, onbekende talen te spreken, initiatieven te nemen en de verantwoordelijkheden te pakken.

 3. Rob zegt:

  Dank je wel voor weer n gezellig bericht uit curacao. Kijk er iedere keer, ondanks dat ik al jaren volg,, weer naar uit.
  Groet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *