Bakbanaan salade

recept: bakbanaan salade

Soms worden receptjes uit nood geboren. Als je bijna niets meer in huis hebt. Als je met die paar producten die nog in je koelkast of voorraadkast rond zwerven, nog iets eetbaars moet maken. Gewoon omdat je geen zin hebt om naar de winkel te gaan. En omdat je toch wat wilt eten.

En juist dit soort maaltijden zijn soms het lekkerst van allemaal. Verrassende combinaties die je anders nooit  bedacht had.

Verrassend lekker.

Recept bakbanaan salade:

ingrediënten (voor 1 portie):

  • 1 bakbanaan
  • 5 plakjes rookvlees.
  • 50 gram rucola
  • handje cashewnoten
  • balsamico dressing (dressing, geen azijn)
  • olie om in te bakken

Bereidingswijze:

Schil de bakbanaan. Dit doe je door de uiteindes eraf te snijden. Maak nu een snee over de lengte van de banaan, en nu kun je de schil er makkelijk vanaf halen. Snij de bakbanaan in schijfjes van een centimeter dik.

Zet een pan op het vuur en bak de plakjes rookvlees ongeveer een halve minuut per kant. Leg de plakjes op een bord en doe daar de sla op. Doe nu een laagje olie in de pan. Ben hier niet te zuinig mee, want bakbanaan brand snel aan. Bak de banaan totdat die mooi bruin is en draai hem om en laat de andere kant ook bruin worden (paar minuutjes per kant). Als er niet meer genoeg olie in de pan zit, even wat extra toevoegen. Verdeel de bakbanaan over de sla, strooi er een handje cashewnoten overheen en maak het af met wat balsamico dressing.

recept: bakbanaan salade

Eet smakelijk!

Wil je nog meer heerlijke receptjes?

2 reacties

  1. zegt:

    Wat een heerlijk zomers gerecht. Denk dat dit heerlijk wat denkbeeldige zon in huis zal halen.

  2. Dit lijkt me echt heerlijk voor in de zomer 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *