Een weekje vakantie en bezoek uit Nederland.

kunuku resort curacao

Weekoverzicht – Elke week vat ik mijn week samen. Dus elke maandag kun je hier lezen over mijn leven op dit mooie eiland.


Afgelopen tijd ben ik ziek geweest. Ofja eigenlijk ben ik nog steeds niet helemaal topfit. Maar vergeleken vorige week voel ik me toch wel al een stuk beter. Ik ben in ieder geval mijn bed weer uit, en kan rondlopen zonder dat het voelt alsof ik de halve marathon aan het lopen ben.

Gelukkig voel ik me nu weer ietsjes beter, want ik heb weer bezoek uit Nederland. Mijn moeder, zusje en nichtje zijn afgelopen donderdag aangekomen. Nadat mijn broertje en ik ze opgehaald hadden op Hato zijn we eerst even naar mij thuis gegaan. Even de honden gedag zeggen en een taartje eten. Daarna door naar hun hotel.

Super fijn dat ze in een hotel zitten op nog geen 5 minuten van mijn huis, dus ik kan lekker makkelijk even langs gaan. Deze week heb ik ook vrij, dus voor mij is het ook een beetje vakantie. Eigenlijk ben ik zo’n beetje elke dag daar dus.

kunuku resort curacao

Afgelopen weekend was het ook Curacao Culinair. Dat is een event waar zich de betere restaurants van Curacao verzamelen en allemaal kleine hapjes aanbieden. In het midden is een grote bar en het was super mooi aangekleed. Vrijdag was ik even met een vriendinnetje langs geweest. Wat hapjes geproefd en wat wijntjes gedronken. Daarna zijn we nog naar een lokale snek geweest. Dan merk je pas echt dat er eigenlijk 2 totaal verschillende werelden zijn hier op Curacao. Aan de ene kant raar, maar aan de andere kant ook wel weer leuk om die grote verschillen te zien en mee te maken. Zo zit je het ene moment met je chique jurkje op een prachtig aangeklede locatie uit hippe wijnglazen te drinken en luxe hapjes te eten. En een uurtje later sta je nog steeds in je chique jurkje – want hé, ik ga niet helemaal naar huis om me om te kleden – in een snek waar je de enige Nederlander bent een biertje te drinken. Ik hou van allebei.

De dag erna was ik met mijn familie naar Curacao Culinair gegaan, maar dat was helaas niet zo’n succes. M’n nichtje was moe en vond het maar niets. Dus die dag zijn we niet zo lang gebleven en zijn we ernaar maar bij hun in het hotel gaan zitten zodat m’n nichtje naar bed kon. Ze is trouwens pas 1 jaar oud, vandaar.

curacao culinair

Ook ben ik al vast wat begonnen met inpakken, want over minder dan 2 weken ga ik verhuizen. Ondanks dat ik met heel veel plezier in dit huis heb gewoond, heb ik ook zin om naar mijn nieuwe huisje te gaan. Ik heb al een hoop van mijn inboedel verkocht, want ik heb straks niet meer alles nodig. Ook heb ik al dozen op kunnen halen. Heel tof dat mensen die je persoonlijk niet eens kent je willen helpen door dozen aan te bieden. Ik heb er al 2 ingepakt. Nu de rest nog in 12 dagen tijd. Wens me maar succes.

Dat was mijn weekje weer.

Bon siman.


 

Hier kan je alle weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

Ben je ook van plan om te emigreren naar Curacao?

Lees dan hier alle info over de praktische zaken betreft een emigratie naar Curacao.

 

1 reactie

  1. Wat vervelend dat je zo ziek bent geweest! Hopelijk ben je snel weer helemaal opgeknapt! Wat leuk dat je moeder, zusje en nichtje langskwamen. Zo te zien verbleven ze in Kunuku Aqua Resort! Daar verbleven wij afgelopen zomer ook! Mooie accommodaties 😉 Alvast veel succes met inpakken en verhuizen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *