De leukste plekken om te snorkelen op Curacao

directeursbaai curacao / directorsbay curacao / stranden

Curacao staat bekend om haar prachtige stranden. Deze stranden zijn niet alleen boven water mooi. Curacao heeft ook heel veel leuke plekken om te snorkelen. Ik zal de leukste hier delen met jullie

Playa Lagun

Een van mijn favorieten. Lagun is een smal strandje gelegen tussen 2 steile rotswanden. Een heerlijk plekje om een dagje te verblijven. Als je hier bent ga dan ook zeker even snorkelen. Langs de rotsen af zul je vele vissen tegenkomen. Ook heb je hier een vrij grote kans om een schildpad te spotten tijdens het snorkelen.

playa lagun Curacao

Playa Piskado

Het strand wat bekend staat om te snorkelen met schildpadden. Kom hier wel vroeg of juist laat. Want midden op de dag komen hier veel tourbussen waardoor er veel te veel mensen tegelijk in het water liggen rondom de schildpadden. Daarom beter hier komen als het rustig is en de schildpadden gewoon rondzwemmen in plaats van bij de pier zitten tussen alle mensen. Het is echt een geweldige ervaring. Meer info over playa Piskado

Tugboat.

Tugboat is een leuk strandje in de buurt van Jan Thiel. Hier ligt een bootje op de bodem. Je ziet het wel vanaf het strand. Zwem gewoon naar de spot waar je meerdere snorkelaars bij elkaar ziet liggen. Daar ligt het bootje. Er zitten heel veel vissen daar en daarom dus een mooie plek om te snorkelen. De strandbar die bij het strandje zit is ook erg leuk.

tugboat beach curacao

Directors Bay.

Net om de hoek van Tugboat ligt Directorsbay. Dit is echt een prachtig strand en redelijk onbekend. Daardoor is het bijna altijd rustig daar, maar ook de onderwaterwereld nog vrij onaangetast. Je vindt hier nog mooie koraal en vele vissen.

directeursbaai curacao / directorsbay curacao / stranden

Santa Pretu & De blauwe kamer

De blauwe kamer is bij de meeste mensen wel bekend. Een grot in het water met een hele mooie blauwe kleur onderwater. Wat veel mensen niet weten is dat het strandje waar je langs komt als je naar de blauwe kamer loopt of vaart een geweldige snorkelspot is. Dus stop hier zeker ook om even te snorkelen. Lees hier meer info over de blauwe kamer en Santa Pretu.

santa pretu Curacao

Wat vind jij de leukste plek om te snorkelen op Curacao?

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *