Diy oorbellen rekje.

Hebben jullie je oorbellen ook allemaal door elkaar in een bak liggen? ik wel. Elke keer weer die 2 dezelfde bij elkaar zoeken. Niet erg handig.

Natuurlijk zijn er allerlei leuke rekjes te koop in de winkels. Maar het is ook super makkelijk om zelf te maken. leuk om te doen en je hebt een oorbellen rekje die helemaal naar je wens is.

Wat heb je daar voor nodig?

 • Een mooi foto lijstje.
 • Touwtje/draad
 • Nietmachine waarvan je de onderkant terug kunt klappen.
 • Schaar

Hoe maak je het oorbellen rekje:

DIY sieraden rekje voor oorbellen

Haal de achterkant van het foto lijstje, zodat je alleen de rand over houdt. Klap de onderkant van het nietmachine naar achteren en niet de draad in het lijstje. Trek de draad strak naar de andere kant van het lijstje en niet die hier weer vast. Nu een stukje naar onder, en weer nieten. Nu ga je weer naar de andere kant. En zo ga je door.

Knoop het begin goed vast. Trek de draad nu strak door alle nietjes en knoop aan het einde ook goed vast. De uiteindes van de touwtjes kun je afknippen.

En klaar is je eigen gemaakte oorbellen rekje.

Mijn lijstje was heel erg klein waardoor er alleen maar een paar kleine oorbellen in konden. Maar als je een grote lijst gebruikt dan kun je er aardig wat oorbellen in kwijt.

DIY sieraden rekje voor oorbellen

Hoe bergen jullie je oorbellen op?

Follow

Diana

Praat gezellig mee

13 reacties op “Diy oorbellen rekje.

 1. Dora

  Ik gebruik een prikbord. Deze heb ik mint groen geverd en ik heb er naalden met knopjes ingestoken en daar hangen mijn oorbellen aan. Er passen op deze manier zeker 50 oorbellen op…erg fijn:)

  Reply
 2. Karen

  Echt een leuk idee! Ik heb zo’n sieradenboompje van Tiger. Daar hangen mijn ‘goedkopere’ sieraden aan. De duurdere/echte berg ik beter op.

  Reply
 3. Suzanne

  Leuk om te zien! Ik heb mijn statement en lange kettingen ook hangen aan een hanger, zo raken ze niet door elkaar, heel handig!

  Reply
 4. Priscilla

  Dat is een handige simpele diy! Ik draag eigenlijk altijd dezelfde oorbellen (knopjes) en heb 1 paar oorringen… Die liggen gewoon in mijn nachtkastje.

  Reply
 5. Sanne

  leuke diy, ik gebruik juwelen rekjes, voor zowel oorbellen als andere.
  Maar die diy wil ik wel eens proberen, lijkt mij wel gemakkelijk.

  Reply
 6. Eva

  Leuk idee! Ik heb ooit zo’n groot oorbellenrekje gekocht waar ik ze in ophang. Kan er 36 paar in kwijt 😛

  Reply
 7. Lena

  Echt zo eenvoudig! Ik heb ooit een heel mooi rekje gekocht, maar dat hangt nu helemaal vol. Ik heb er dus dringend een tweede nodig, Dan kan ik het zelf eens maken 😉
  Liefs, Lena

  Reply