Krachttraining: Vrouwelijke hulk

krachttraining vs cardio

Nog steeds denken er zoveel mensen dat je van krachttraining er uit gaat zien als de vrouwelijke hulk.

‘je moet niet aan krachttraining doen, dan wordt je zo mannelijk’

Euhh, right? Natuurlijk wordt je niet mannelijk van krachttraining. Het geeft je lichaam juist vrouwelijke vormen. Zoals mooie ronde billen. Iets wat je met cardio niet bereikt.

om aan fitnesswedstrijden mee te doen, is ontzettend veel discipline nodig. Een uitgebalanceerd trainings- en eet schema. Een beetje aanleg, en heel veel geduld en doorzettingsvermogen. En dan heb ik het nog niet eens over de echte bodybuild wedstrijden. want zo’n lichaam is voor een vrouw niet op een natuurlijke manier te bereiken –iets met hormonen enzo-

wat ik hier mee wil zeggen is dat je echt niet zomaar breed en mannelijk wordt.

En nu we toch bezig zijn, dan laten we nog maar eens een fabeltje ontkrachten.

‘om af te vallen moet je cardio doen in plaats van krachttraining’

Wrong!

Met krachttraining verbrand je een hoop kcal. Niet alleen tijdens de training, maar ook na de training. Als je spieren aan het herstellen/groeien zijn, dan verbruikt je lichaam meer kcal. En dat voordeeltje heb je niet bij cardio.

Ikzelf ben van kledingmaat 40/42 naar kledingmaat 36/38 gegaan met bijna alleen krachttraining. – en gezond eten natuurlijk – . Ik deed alleen een uurtje zumba in de week als cardio.

Ik wil hier niet mee zeggen dat cardio niet goed is. Ik wil alleen de vooroordelen over krachttraining omver werpen.

En zeg nu zelf, vind jij het nu echt leuk om een uur lang op zo’n crosstrainer of loopband te staan? ik niet. terwijl ik wel echt lol kan hebben om me uit te sloven met gewichten. Om mezelf echt sterker te zien worden. en mijn lichaam te zien veranderen.

Weetje, krachttraining is eigenlijk een soort van beeldhouwen, maar dan met je eigen lichaam. Je kan in zekere mate spelen met hoe je eruit wilt zien. hou je van ronde billen, dan ga je daar voor. Iets bredere schouders? Kan ook.

krachttraining vs cardio

Akira kiest ook voor krachttraining..

Doen jullie liever cardio of krachttraining? Of liever helemaal niets? dat kan namelijk ook haha.

19 reacties

 1. Fleur zegt:

  Hi Diana,

  Waar kun je hier het beste krachttraining doen in buurt van Emmastad? Of ken je een goede PT?
  Masha danki!

  Saludos!

 2. Hedwig Tromp zegt:

  Kracht training, heel belangrijk! Ik ga wekelijks naar Fit 20, is ook op Curacao mogelijk. (zoek maar op!)
  Helaas mag het al weken niet in Nederland, vanwege corona maatregelen.
  Voor mij een goede reden om naar Curacao te komen!
  Ik hoop mijn dochter op te gaan halen in april of mei. Zij heeft het wel aangedurft en doet vrijwilligerswerk.
  Wordt jaloers op haar foto’s en filmpjes!

 3. Helemaal waar! Ik ben sinds februari intensief bezig met sport: cardio, maar vooral krachttraining. Ik vind krachttraining echt de max, veel leuker dan cardio. Je hebt zo veel variatie. Je ziet jezelf groeien hé. Je ziet het niet alleen, maar je voelt het ook aan je hele lichaam. Je geraakt er zelf een beetje aan verslaafd hé. Er zijn in mijn omgeving ook mensen die zich afvragen waarom ik het doe en inderdaad komen aanzetten met het zinnetje: “je wil er toch niet zo gepompt bij lopen?!”. Ik trek het me niet meer aan. Gepompt niet nee, maar wel mooi gespierd, gelijnd en vooral fit.

 4. zegt:

  Ik doe zelf Zumba (en deed yoga), af en toe vind je me op een loopband. Vreselijk vind ik het, die loopband, maar de krachttoestellen vind ik er toch een stuk enger uitzien. Ook omdat het daar vol mannen zit en omdat ik vaak niet weet hoe ze werken. Misschien moet ik me daar toch eens op gaan concentreren.

 5. zegt:

  Ik doe op dit moment niets vanwege een blessure, maar ik probeerde het eerst altijd af te wisselen. Ik fiets nu sowieso heel veel (naar school en weer terug, naar stage en weer terug) en dan zit ik al bijna 11 uur in de week op de fiets.

 6. zegt:

  ik doe het liefst beide zodat er een evenwicht is!

 7. zegt:

  Leuk artikel! Zelf doe ik een combinatie van beiden. Ook Zumba (cardio) en Bodyshape (krachttraining). Nu dacht ik ook altijd dat cardio beter was voor vetverbranding maar weet nu wel beter :). Xx

 8. zegt:

  Bodypump is wel tof! Is een combinatie van cardio en krachttraining 😀 En verder ben ik al vrij snel verveeld.. Dan weer een kwartier op de loopband, dan weer een beetje roeien, dan een abs training etc. etc. (ik denk niet dat personal trainers heel blij zouden zijn met mij :p) Ik ken meisjes die wasbordjes hebben en dat hoeft dan weer niet van mij, maar die trainen daar dan ook extreem veel voor. Wel goed dat je deze fabeltjes inderdaad eens aan de kaak stelt!

 9. Ik kan helaas helemaal niets door mn chronische pijn op moment, maar het liefst zou ik het combineren!

 10. Ellen zegt:

  Ik vind cardio best leuk, maar nog nooit lang gedaan (paar weken in de zomer). Krachttraining doe ik eigelijk nooit, omdat ik gewoon echt zo slecht daarin ben en niet weet hoe dat werkt. (OfJa, een beetje)

  Heb net abonnement genomen bij Ames, ga jij me een keer mee op sleeptouw nemen?? 😀

  1. Diana zegt:

   bij de ames kun je gewoon om een schema vragen en dan gaan ze je alles uitleggen hoe het werkt enzo. maar ik wil je ook wel mee op sleeptouw nemen hoor haha. 😀

   1. Ellen zegt:

    Oja, zo’n schema krijg ik idd, maandag leggen ze die uit.. daar zit ook krachttraining bij wel ja. Dat is waar. Ik dacht ff echt aan met gewichten enzo ;P.. maar die apparaten is natuurlijk ook al kracht. Donderdag iig crosskick! ^^

    1. Diana zegt:

     als je met losse gewichten wil, kan je dat ook gewoon vragen, had ik ook gedaan. hoelaat ga je maandag sporten?

 11. zegt:

  Hier ben ik het als fitness- en aerobicinstructrice helemaal mee eens! 🙂 ik zeg; squatten met gewichten voor
  mooie ronde billen!

  1. Diana zegt:

   jazeker! laat die billen maar komen haha.

 12. Jaren terug deed ik voornamelijk cardio. Al snel haakte ik af, wat is dat saai zeg. Tegenwoordig doe ik alleen krachttraining. Veel leuker en veelzijdiger dan cardio.

  1. Diana zegt:

   ja vind ik ook. zumba ofzo vind ik wel leuk (eigenlijk vooral om de muziek haha) maar een uur op een crosstrainer staan… ik ben t na 5 minuten al zat.

 13. zegt:

  Wauw, goed dat je zo met krachttraining aan de slag bent! Ik ben echt een cardio mens….. tja, al dat fietsen 😉 Maar merk dat krachttraining echt goed voor mij is als blessure preventie, maar ook voor extra power! Tevens vind ik het super leuk om te doen =D

  1. Diana zegt:

   haha t zou ook wel apart zijn als jij meer van krachttraining houdt dan van fietsen haha. maar krachttraining heeft idd echt veel voordelen. ook voor mijn rug, sinds ik begonnen ben met krachttraining en een sterkere rug heb heb ik er bijna nooit meer last van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *