Een weekje Bonaire

weekje bonaire vanaf curacao

Weekoverzicht – Elke vrijdag vat ik mijn week samen. Zo neem ik jullie mee met mijn avonturen op dit tropische eilandje. 


 

Jullie zullen het vast wel meegekregen hebben. Afgelopen week was ik op vakantie. Een heerlijk relaxed weekje in Bonaire.

En weetje wat leuk is.. Je hoeft maar 20 minuutjes te vliegen en je staat gewoon weer op een tropisch eilandje. We hoefden ook niet lang te wachten op Hato. We hadden van te voren een mailtje gekregen dat we een uur later zouden gaan. Maar dat was dus niet. Gelukkig waren we toch op tijd.

Het resortje waar we verbleven op Bonaire stond zo goed als in het centrum van Kralendijk. Dus we konden lekker lopend het centrum in. Toch wilden we wat meer zien dan alleen kralendijk, dus we hadden een scootertje gehuurd. Na een paar kilometer was die al kapot. Dus stonden we daar langs de kant van de weg. Geen flauw idee waar, dus lastig uitleggen waar de man van de scooterverhuur moest komen. Uiteindelijk heeft die ons toch gevonden, gelukkig is Bonaire niet zo groot haha.

De rest van de week hebben we zonder problemen rond kunnen rijden hoor. Zelfs ik heb nog een stukje gereden. Ik ben 27 en rij voor het eerst in mijn leven op een scooter. Ik bakte er niets van, want ik kon geen bochtjes maken. Beetje gevaarlijk, dus ben maar weer achterop gaan zitten.

Het is wel echt heerlijk om op een scootertje Bonaire rond te rijden. Daar rijden de mensen nog enigszins normaal. En het is lekker rustig op de weg. Op Curaçao zou ik echt nooit op een scooter durven stappen. De mensen rijden hier als gekken. En omdat Bonaire zo klein is, is het qua afstand ook goed te doen. Al hebben we wel kleine stukjes moeten lopen omdat sommige hellingen te steil waren haha. Compenseert een beetje dat ik niet ben wezen sporten deze week.

weekje bonaire vanaf curacao

Eigenlijk hebben we niet zoveel meer gedaan dan wat rond gereden, en af en toe op het strand gelegen. En natuurlijk gegeten. We hebben zo ontzettend lekker gegeten deze week. Er zitten hier hele goede restaurants. Gelukkig maar, want verder is er niet zoveel te doen. Of ik weet de plekjes niet te vinden, dat kan ook. Al hadden we zaterdag wel een heeeele gezellige avond gehad bij Karels – bar -.

En donderdag avond hebben we nog gedanst bij Cuba – bar -, ofja gedanst, we deden een poging tot. Vorig jaar hebben we een mini danslesje bij Brakkeput Mei Mei gehad. Als je daar op maandag gaat eten, dan kan je na het eten een gratis dansles volgen. We hadden toen de bachata geleerd, en de basispasjes konden we nog wel. Maar als we iets cools zoals een draai wilden proberen ging het mis haha. Als ik mijn cursus Papiaments heb afgerond – moet nog beginnen – dan ga ik danslessen volgen. Het lijkt me zo gaaf om dat te kunnen.

We zijn ook nog even naar Klein Bonaire geweest. Daar heb je echt zo’n bounty strand, met prachtig blauw water. Waar je ook heel mooi kan snorkelen. Verder heb ik in Bonaire niet durven snorkelen. Ik zag vissen van meer dan een meter groot zwemmen daar ergens waar je kon snorkelen. Echt niet dat ik dan het water in ga hoor haha. Ik kijk wel vanaf de kant. Vissen zijn eng.

Gister vlogen we weer terug naar Curaçao. En dit is gewoon voor het eerst in mijn leven dat ik het niet erg vind dat de vakantie erop zit. Ik heb een erg fijne week gehad. Bonaire is heerlijk en zeker een mooi eiland.

Maar Curaçao is toch een stuk mooier en leuker. Althans dat vind ik.

Fijn weekend allemaal!

weekje bonaire vanaf curacao

 

Hier kan je de weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

 

15 reacties

 1. Patricia zegt:

  Curaçao mooier dan Bonaire….In wat voor opzicht bedoel je?Leuker daar kan ik mij deels in vinden. Woon er nu zelf 4 maanden. Opgegroeid op Curaçao.
  Beiden eilanden hebben hun charme. Curaçao is groter, drukker. Bonaire is klein, idyllisch en rustgevend. Schoner en de stranden zijn anders. Leuk je blogs te lezen. Heb je net pas ontdekt, dus probeer een beeld van je te krijgen door oude en nieuwe blogs te lezen.

  1. Diana zegt:

   Ik vind de stranden veel mooier op Curacao. Op Bonaire waren echt wel mooie plekjes, en vind het een geweldig eiland. Maar ik vind dat Curacao gewoon veel meer mooie stukjes heeft die je kunt bezoeken, en sowieso veel meer te doen.

 2. zegt:

  Haha lekker, zo’n tropisch eiland om de hoek voor een korte vakantie! 😉 Ik vind scootertrips geweldig, al moet ik wel bekennen dat ik na de 6e lekke band in Indonesië ook wel een beetje chagrijnig werd :p Blijven oefenen, en anders is achterop zitten ook lekker haha! 🙂 Wat maf trouwens dat ze jullie eerst mailen dat de vlucht vertraging heeft en dat die dan ineens toch op tijd vertrekt… :’)

 3. Wauw wat ziet het er mooi uit daar. & wat lijkt het me heerlijk om po curcuao te wonen.. Heerlijk dat Bonaire dan zo dichtbij is.

 4. Wauw wat een prachtige foto van jou! Haha je scooter verhaal, ik heb dat ook nog nooit gedaan en vind het doodeng! Ben heel benieuwd naar zowel Curacao als Bonaire 🙂

 5. zegt:

  Lekker zeg! Ik heb echt geen idee wat de verschillen zijn tussen de eilanden. Ik kan me zo voorstellen dat elk eiland zijn eigen charme en dingen heeft. Voor jullie leuk voor een klein uitstapje in ieder geval!

  1. Diana zegt:

   De verschillen zijn vooral dat Bonaire echt als een dorp is en Curacao als een stad. met daarbij de bijbehorende voor en nadelen.

 6. zegt:

  Jeetje,wat ziet het er daar mooi uit!

  1. Diana zegt:

   Het is ook echt wel mooi daar. echt bizar blauw water en mooie natuur. Maar ik vind zelf Curacao toch nog mooier haha. 😉

 7. zegt:

  Oh die zee <3. Ik wil ook nog naar Bonaire. Maar eerst kom ik jou opzoeken op Curacao 😉

  1. Diana zegt:

   Ja die zee is echt gaaf. is mega blauw. en je kan echt heeeeel ver het water inlopen terwijl t water maar tot je middel komt. Maar er zwommen ineens veel best wel grote vissen langs mij dus toen wilde ik er weer zo snel mogelijk uit. :’)

   je kan ook makkelijk combineren he. Vanuit Curacao ben je zo in Bonaire

 8. Mooie foto’s! Leuk om te zien dat je het al hebt over daar en ‘hier’. 🙂

  1. Diana zegt:

   Dankjewel, dat is altijd fijn om te horen van een fotograaf 😛 😀 Heb nog veel meer foto’s, maar die moet ik nog nabewerken.. komen binnenkort online.

 9. zegt:

  Ooww wat gaaf!! Ik wil zo graag naar Bonaire 🙂

  1. Diana zegt:

   gaan dan 😛 haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *