Mijn ochtend routine.

ochtend routine blogger

Ik lees regelmatig dat bloggers hun ochtend routine beschrijven. Ik dacht, laat ik dat ook eens doen..

Vriendje staat op. Jeej, heel het bed voor mijzelf. Niet dat we een klein bed hebben, ik lig gewoon graag schuin. Doe nog even mijn ogen dicht en val weer in slaap.

Ik hoor dat lekkere Caribische deuntje en druk op de snooze knop. Minstens 3 keer. Daarna bedenk ik dat het beter is om gewoon mijn wekker een half uurtje later te zetten. Wordt ik tenminste niet wakker om de 5 minuten.

Half uur later.. Daar is dat Caribische deuntje weer. Ik doe mijn best om de snooze knop met mijn ogen dicht te vinden. Lukt niet.

ochtend routine blogger

Ow shit, Akira – mijn hond – wacht op me. Die wil vast uitgelaten worden. Ik raap al mijn moed bij elkaar, druk op ‘wekker uitschakelen’ en sleep me onder die warme dekens vandaan. Brrr pas net september, en nu al zo koud.

Het eerste wat ik doe na het opstaan is naar de wc. Dit gedeelte mis ik trouwens altijd in de ochtend routines van andere.. Gaan jullie niet naar de wc? Of is het taboe om daar over te schrijven? Naja, ik ga dus eerst naar de wc en dan check ik meteen of ik nog meldingen heb op mijn social media. #multitasking.

Nu het kouder is trek ik daarna eerst mijn kleren aan. Ik ben een avond doucher. Daarna poets ik mijn tanden, en terwijl ik dat doe kijk ik vlug even op nu.nl. Even checken wat er allemaal gebeurd is.

Dan reinig ik mijn gezicht met een wattenschijfje en reinigingswater. Vervolgens plens ik nog wat echt water in mijn gezicht. Gewoon om even wakker te worden. Ik droog mijn gezicht en smeer er wat zonnebrandcrème op. Ja ook in de winter en ook als de zon niet schijnt. Behalve als het écht heel grijs en regenachtig is, dan hou ik het bij normale dagcrème.

Als ik het niet vergeet, kijk ik even in de spiegel of mijn haar een beetje fatsoenlijk zit. Wat meestal wel zo is. Gelukkig.

Vervolgens ga ik naar beneden en laat ik Akira binnen. Die slaapt altijd bij ons op de kamer, maar die staat samen op met mijn vriend, dus die is dan altijd buiten totdat ik naar beneden kom.

Ik pak even een glaasje water en check vlug mijn mail. Eigenlijk alleen om te kijken of er wat leuks tussen zit, want antwoorden doe ik later. Akira wil namelijk eerst uitgelaten worden.

Als ik terug ben van het wandelen, maak ik een ontbijtje. En die eet ik op voor de computer. Dan maak ik tijdens het eten een blogpost af, of ga mailtjes sturen. Facebook checken. Blogs lezen. Dat soort dingen.

Zo, dit was mijn ochtend routine. Beetje anders dan jullie van andere bloggers gewend zijn waarschijnlijk. Ik maak me namelijk door de weeks nooit op. Ik moet wél naar de wc en ben de Queen of multitasking.  

21 reacties

 1. zegt:

  Joh? Ga jij naar de wc? Dat had ik nou echt niet verwacht. Haha.

 2. Heel erg leuk om te zien! De wc routine mis ik ook altijd.

 3. Ik ga altijd eerst naar de WC als ik wakker word. Instagram, FB en twitter even nakijken in de wc op mijn mobiel. Waarom niet? 😉

 4. Joh, ik lees blogs op de wc! 😉 x

 5. zegt:

  Haha leuk! Ikga ook eerst naar de toilet hoor als ik mijn bed uitkom 😉 Trouwens, echt goed dat je je insmeert met zonnebrandcreme in plaats van dagcreme. Doe ik ook altijd en is veel veiliger voor de huid!

 6. zegt:

  Heel erg leuk om te lezen! Ik moest echt lachen om het WC stuk.

 7. zegt:

  Ohh wat verademend om te lezen haha. Jij hebt tenminste gewoon een relax, snoozend en normaal ochtendje, in tegenstelling tot veel andere bloggers waarbij alles zo perfect georganiseerd lijkt dat ik me afvraag of dat niet gewoon verzonnen is haha. In jouw ochtend kan ik me veel beter vinden! Ook ik snooze honderd keer, ben vervolgens niet vooruit te branden, douchen doe ik ook pas in de avond en ontbijten (áls ik het al doe) ook achter de laptop. In elk geval niet achter een een perfect gedekte Pinterest-tafel met prachtige smoothies, superfood cornflakes etc. Liever een boterham met hagelslag :’)

  1. Diana zegt:

   haha ja dat denk ik ook altijd dat die ochtendjes gewoon kei hard verzonnen zijn. het enige wat ik denk als ik zo iemand aan zo’n perfect gedekte salon tafel vanaf de bank zie eten is ‘ dat is toch kei slecht voor je rug zo eten :’) ‘

   dankje voor je leuke reactie!

 8. zegt:

  Wat heerlijk om te lezen zeg! Ik moet ook elke ochtend naar het toilet.. Ook als ik nog eventjes wil blijven liggen hihi!
  Liefs Iep

 9. Leuk om te lezen! Ik moet ’s morgens ook altijd naar het toilet! Haha <3

 10. Hahaha zo leuk om eens de ochtend van iemand anders te lezen! Ik kan niet eens snoozen, ik moet écht METEEN plassen. En m’n mond spoelen, bah vieze smaak hahaha. Het ontbijt herken ik ook, eerst mag hondemans z’n plasjes doen en dan eet ik pas wat!

  1. Diana zegt:

   haha ik heb ook altijd een vieze smaak als ik wakker wordt, maar heb altijd een glaasje water naast mijn bed staan. dan hoef ik er niet meteen uit als ik wakker wordt (ook handig als je midden in de nacht wakker wordt)

 11. zegt:

  Haaha geniaal geschreven. Ik ga niet altijd meteen naar de wc :’D

 12. zegt:

  Hahaha zo grappig geschreven! Een van de eerste dingen die ik ’s morgens doe is ook naar het toilet gaan hoor! :p

 13. zegt:

  Ja, ik vraag mij bij andere ook altijd af waarom ze naar de wc gaan niet in hun ochtendroutine verwerken. Natuurlijk is naar de wc gaan niet zo spannend, maar wel heel belangrijk en nodig haha. Het is ook het eerste wat ik doe als ik opsta. Je hebt het leuk geschreven trouwens! Leest lekker weg zo in verhaal vorm ipv gewoon droog opsommen wat je ’s ochtends doet.

  1. Diana zegt:

   dankjewel! en ja t is misschien niet zo spannend, maar dat is tandenpoetsen ook niet, dus vind het maar raar dat het er niet in opgenomen wordt haha.

 14. Hahah het multitasken op de WC ’s ochtends lijkt echt taboe inderdaad, maar volgens mij doen we dat allemaal! Wat heerlijk ook om je ochtend te beginnen met je hondje uitlaten, ben je meteen goed wakker lijkt me 🙂 X

  1. Diana zegt:

   haha ja ik denk ook dat heeel veel mensen dat doen, maar nooit toegeven. al geven nu al best veel mensen het wel toe in de reacties.
   hoe relexed dat hondje uitlaten in de ochtend is, is geheel afhankelijk van het weer hahaha. 😉

 15. zegt:

  Hahaha ik ga ’s ochtends altijd zitten plassen zodat ik ook even alle meldingen kan checken.. Vreselijk verslaafd zijn we.

  1. Diana zegt:

   hahaha erg he dat we altijd even onze social media moeten checken 😛

 16. zegt:

  Dat multitasking op de wc komt mij heel bekend voor haha 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *