Lekker de natuur in.

landhuis san juan curacao

Weekoverzicht ā€“ Elke weekĀ vind je hier een overzichtje van alle avonturen die ik op Curacao beleef.Ā 


En toen was het al weer maandag. Een nieuwe week met nieuwe verhalen. Want ook afgelopen week heb ik weer van alles gedaan en meegemaakt.

Zo werk ik al even niet meer bij hetĀ barretje waar ik een paar dagen in de week werkte. DusĀ nu hebĀ ik even tijd voor andere dingen. Zo was ik weer eens een keertje naar Punda geweest op de donderdagavond. Dan is er altijd van alles te doen. Zo zou er ook een stukje zijn waar je kunt dansen. Nou leuk, dachten we. Daar aangekomen zagen we 1 koppeltje op de dansvloer en verder was het nogal stil. Dus dat werd maar drankjes doen op het terras. ook leuk.

pontjesbrug curacao willemstad

De dag erna ben ik weer de stad in geweest. Een vriendin die ging wat souvenirtjes kopen en ik was meegegaan. Even lekker shoppen. En natuurlijk lekker lunchen. We kwamen bij een tentje waar ze heerlijke verse smoothies en lunchgerechten hadden. Even gezond doen tussen al het ongezonde van de laatste tijd.

‘S avonds stond er een housewarming op de planning. En jawel in het huis waar ik zelf ruim een jaar gewoond heb. Vrienden van me zijn daar gaan wonen. Best raar om te zien dat het er nu heel anders uitziet met andere spullen enzo. Wel een gezellig feestje.

lunchen punda curacao

Ik wil stiekem al een tijdje een beetje een andere richting op qua werk.Ā Ik hielp al veel mensen met hun emigratie en aan woonruimte, maar dat deed ik altijd vrijwillig. Leuk, maar ook ik moet gewoon de huur betalen – en hou ook wel van lekker uiteten wat ook niet gratis is -, dus waarom niet mijn werk er van maken. Alleen wist ik niet zo goed hoe dat aan te pakken. Dus ik stuur een berichtje naar de makelaar die me aan mijn woning geholpen heeft en zo ben ik via via in contact gekomen met 1 van de grotereĀ spelers op de vastgoed markt van Curacao. Vandaag het contract getekend vanaf nu is het dus mijn werk.

Dus ben je nog opzoek naar een woning op Curacao? Ik kan je daar mee helpen. Het is gratis, dus laat je niet tegenhouden. Of wil je er juist vanaf, ook dan kan ik jou heel goed helpen.

Ondertussen was het al weer weekend. Ik ging naar een vriendin en we zouden daar wel bedenken waar we heen zouden gaan. Nergens dus. Met zo’n zwembad in de tuin hoef je ook nergens heen eigenlijk. Dus we hebben daar de hele middag gelegen. ‘S avonds zijn we eerst een hapje wezen eten bij Kokomo en daarna zijn we op stap gegaan.

zwembad curacao

De zondag was weer – heel verrassend – beachday. Samen met een vriendin zijn we naar Parasasa beach geweest. Dat is een strandje in Piscadera en eigenlijk een hartstikke leuk strandje. Een strandje waar geen toerist komt, en dus ook een hele andere sfeer heeft dan de meeste andere stranden.

Toen we het wel vort gezien hadden – en ook aardig verbrand waren – zijn we naar huis gegaan. Eerst bij haar thuis even een drankje gedaan. Daarna doorgereden naar mij thuis om ons klaar te maken voor alweer een avondje uit.

parasasa beach curacao

Omdat 2 dagen weekend soms net even niet genoeg is, had ik deze een dagje verlengt. Maandag stond San Juan op het programma. Onderweg hadden we nog geluncht bij een stalletje langs de weg. Lekker. Daarna doorgereden naar San Juan. Gelukkig heeft de vriendin waarmee ik ging een jeepje waarmee je over de wegen kunt rijden daar. Want die zijn namelijk niet al te best. Zandwegen met veel diepe kuilen en hobbels. En bergjes die je zonder 4×4 niet opkomt.

landhuis san juan curacao

Ons doel was om alle 4 de strandjes die daar zijn te bezoeken, wat ons uiteraard ook gelukt is. Het is zo’n mooie omgeving, en echt de moeite waard om eens een dagje heen te gaan. Nog lekker rustig en de echte natuur. Niet volgebouwd en niet vol met bedjes en mensen. Toen we weer richting huis gingen, was het nog niet donker, dus nog tijd om nog een strandje te ontdekken. We waren opzoek naar Loversbeach, maar niet gevonden in de korte tijd die we nog hadden. Wel hele mooie plekjes gezien en dus meteen plannen voor de volgende vrije dag gemaakt. Loversbeach vinden namelijk. Wat een heerlijke dag. Hoezo zijn maandagen niet leuk?

zonsondergang Curacao

Deze week was ik ook weer eens zonder auto. Die stond namelijk weer eens bij de monteur. Oftewel een vriend van me die zo lief is om deze te maken. Hij is ondertussen weer bijna zo goed als nieuw. Maar zonder auto zitten is echt niet fijn hier op Curacao. Gelukkig heb ik wat liftjes kunnen krijgen en ben ik zo toch nog op de plekken kunnen komen waar ik zijn moest.

Door de weeks heb ik vooral veel gewerkt, maar gelukkig stond er ook nog een sushidate op de planning. Wat hou ik van sushi zeg. Het was dan ook weer heerlijk. Oke, en vrijdag heb ik nog een happy hour meegepikt met een vriendin en haar familie die hier op bezoek zijn.

Voor ik het wist was het al weer weekend. Tijd gaat echt hopi snel hier. En ook dit weekend heb ik weer veel leuke dingen gedaan. Weer veel mooie plekjes ontdekt.

Zaterdag zijn we eerst naar de Hato Vlakte gereden en hebben we daar rond gereden. Op zoek naar de grotten. Ooit was ik er al geweest, maar Ć©n lang geleden Ć©n met een tourtje, dus dan let je zelf niet zo op. Uiteindelijk zagen we een grote trap vanaf beneden helemaal naar boven de rotsen op. Nieuwsgierig zoals we zijn, zijn we naar boven geklommen. Daar kwamen we uit bij iemands tuin, dus daar zijn we maar niet in gegaan. Maar je had wel heel mooi uitzicht vanuit daar.

noord kust curacao

En vanuit daar konden we ook wat ‘wegen’ zien die richting de rotswand liepen. Misschien wel de weg naar de grotten dachten we. En ja hoor, dat klopte. We kwamen uit bij een kleine grot. Niet die grote die ik me herinnerde, maar in ieder geval iets. We waren de grot in gekropen en hebben daar geluncht. Toen we eigenlijk weer wilden gaan, zagen we nog een klein pad die we volgden en ja, daar was de grote grot. Toch nog gevonden.

grotten hato vlakte curacao

Nu konden we voldaan weer terug. Nu was Loversbeach aan de beurt. Dus wij weer naar dezelfde plek gereden als de vorige keer, en een klein smal wandelpaadje ingegaan. Ik had gehoord dat het slechts enkele minuten wandelen zou zijn, maar na een half uur hadden we nog steeds geen Loversbeach gevonden. Het was warm, heel onze voeten zaten onder de pika’s. Want waarom zou je ook wandelschoenen aandoen als je ook slippers kunt dragen. Uiteindelijk toch maar omgedraaid, komen we bij het begin aan, blijkt het daar gewoon te zijn. We hadden gewoon niet de goede kant op gekeken. Even het water in geweest daar om af te koelen en daarna bij een picknicktafel opgedroogd.

loversbeach curacao

Zondag waren we uitgenodigd bij een man thuis die in een natuurgebied woont bij Sint Joris. Daar hebben we de hele middag op zijn porch aan het water gezeten. Hij had lekker gekookt voor ons en vermaakte ons met de verhalen van vroeger. Ik heb beloofd geen foto’s online te zetten, maar het was echt wel mooi daar.

Zo, en toen zat er weer een week op. Ik vergeet alleen 1 ding te vertellen. Mijn vogeltjes’ eitjes zijn uitgekomen, en nu heb ik dus baby vogeltjes onder mijn palapa zitten. Hopelijk krijgen de honden ze niet te pakken, want ze zijn echt super schattig.

Bon siman!


 

Hier kan je alle weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

Ben je ook van plan om te emigreren naar Curacao?

Lees dan hier alle info over de praktische zaken betreft een emigratie naar Curacao.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *