10 tips voor vakantieverhuurders.

real estate fotograaf curacao

Hoe verhuur je nu beter jouw vakantiewoning? Op deze vraag zal ik in dit artikel antwoord geven. Ik ga je 10 tips geven die ervoor zorgen dat je jouw vakantie woning beter gaat verhuren door online goed zichtbaar te zijn.

real estate fotograaf curacao

10 tips om je vakantie woning beter te verhuren.

1. Zorg voor een Facebook pagina. En zorg ervoor dat deze up-to-date is. Plaats wekelijks iets zodat eventuele gasten zien dat je actief bent. Wat plaats je zoal? Mooie foto’s van de accommodatie. Mooie en interessante foto’s/artikelen over Curacao. Tips over Curacao en wat je allemaal kan doen hier. Een mooie video van je accommodatie zodat mensen zichzelf er al helemaal zien zitten. Positieve recensies van voorgaande gasten (vraag daar gewoon om).

2. Zorg voor een Instagram pagina. De jongere gasten bereik je sneller via Instagram. Plaats hier dezelfde soort posts als op Facebook. Belangrijk is wel dat al je foto’s mooi zijn en bij elkaar passen. Dit ziet er aantrekkelijker uit en daardoor krijg je meer volgers.

3. Als je een website hebt zorg ervoor dat de SEO goed is. Dat wil zeggen, zorg ervoor dat je goed gevonden wordt op google. Dat is makkelijker voor langere zoekwoorden dan voor korte zoekwoorden. Ga dus niet proberen om gevonden te worden op ‘vakantie Curaçao’ want daarvoor is de concurrentie veel te groot. Zorg ervoor dat je bijvoorbeeld gevonden wordt op ‘Vakantie villa in Jan Thiel’ of ‘Vakantie villa voor grote groep’. Etc. Als je dit zelf niet kan, dan kun je hier ook iemand voor inhuren.

37

4. Zorg dat je op verschillende boekingssites staat. Geef zoveel mogelijk informatie en zorg ervoor dat je duidelijk maar ook zeker op een leuke manier alles beschrijft. Zorg ook voor mooi beeldmateriaal, anders klikken mensen je advertentie niet eens aan. Vaak is een foto van het zwembad of een mooie drone foto van het geheel aantrekkelijk voor het oog, en daar zullen dus meer mensen op klikken.

5. Werk samen met andere bedrijven. Een interessante partij is bijvoorbeeld een car-rental. Werk samen met een betrouwbare partij en promoot elkaar op je eigen social media. Hun maken dus reclame voor jou, en jij voor hun.

6. Wordt lid van alle Facebook groepen die interessant zijn voor vakantie verhuur. Dat kan een groep zijn zoals ‘Durf te vragen Curacao’, maar ook groepen die voor toeristen zijn. In deze groepen worden vaak vragen gesteld in betrekking tot vakantieverhuur. Daarin kun je dus jouw accommodatie aanbieden.

7. Werk samen met Blogs en/of websites. Dit is over het algemeen niet gratis. Wel kun je soms een blogger gratis laten verblijven in ruil voor gratis promotie op de desbetreffende blog. Zorg wel dat deze blog relevant is voor jouw doelgroep. Je kan je ook op populaire sites over Curacao laten plaatsen. Daar zitten kosten aan verbonden, maar als je daardoor extra boekingen krijgt is dat zeker het overwegen waard. *

real estate fotoshoot curacao

8. Vraag of gasten jouw Facebook page of Instagram pagina willen taggen als ze foto’s delen van hun vakantie. Doe dit wel op een leuke manier. Stuur bijvoorbeeld een bedankje achteraf voor hun verblijf en zeg erbij dat je het leuk zou vinden als ze jou taggen (geef dan ook meteen je Facebook/Instagram pagina door) in hun foto’s van hun vakantie. Hiermee bereik je ook de vrienden en kennissen van jouw gasten en wie weet kiezen zij dan ook voor jouw accommodatie als ze naar Curacao komen.

9. Zorg voor mooie foto’s. Je kan alle bovenstaande tips wel toepassen maar alles staat of valt met mooi beeldmateriaal. Potentiële gasten klikken jouw advertentie pas aan als de 1e indruk goed is. En die 1e indruk bestaat vaak uit een mooie foto en titel. Als je zelf geen professionele foto’s kan maken kun je hier het best iemand voor inhuren. Deze kosten betalen zichzelf dubbel en dwars terug.

10. Naast mooie foto’s is tegenwoordig een mooie video ook belangrijk. Met een video kun je potentiële gasten al helemaal het gevoel geven dat ze zelf in jouw accommodatie zitten en kun je een nog duidelijker beeld geven. Daarnaast worden video’s goed bekeken op social media waardoor je een groter bereik krijgt.

real estate fotograaf curacao

Ik hoop dat je iets aan deze tips hebt gehad.

En mocht jouw beeldmateriaal nog niet helemaal top zijn, dan zou ik dat graag voor jou regelen. Samen met mijn vriend zorg ik ervoor dat vakantiewoningen op zijn best online gepresenteerd worden doormiddel van professionele foto’s en een (drone) videoclip.

Voorbeeldjes van ons werk.

*Als je de foto’s en videoclip door ons laat maken krijg je gratis promotie op eiland-meisje. 1 van de grootste websites/blogs over Curacao en erg gewaardeerd door toeristen die naar Curacao komen.

3

1 reactie

  1. […] tips om online beter zichtbaar te zijn met je vakantiewoning. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *